I Nordjylland tæt på Vesterhavet ligger det smukkeste strandhotel, og her har du mulighed for at komme på et romantiske hotelophold med en, du holder af.

Har du lyst til at komme på Badehotel Vesterhavet?  Her er der smukke, lyse rammer, høje arkitekttegnede paneler, håndlavede døre og gammeldags kittede vinduer. Interiøret består af en god blanding af både nye og gamle møbler, der har referencer tilbage i tiden men samtidig også møbler i moderne former og farver. Hotellet er nyopført i 2017 med respekt for den danske badehotel- tradition og sans for kvalitet og moderne komfort.

Til badehotellet hører en lækker wellnessafdeling, sådan at du rigtigt kan få løsnet op i spændinger, der måtte være i kroppen. Til de lidt mere aktive er der også et fitnessrum med gode forhold og fine redskaber lavet i amerikansk valnøddetræ.

I sommerperioden får du mulighed for at benytte den unikke og hyggelige gårdhave, der hører til badehotellet. Her kan du høre bækken, der løber igennem, og der er masser af grønne oaser, hvor du kan få serveres frokost eller en kold drink.

Du kommer ind i lobbyen som det første, og det fungerer som hotellets bar og lounge, hvor du kan nyde din kaffe en let anretning eller en drink, inden du skal have middag i deres egen restaurant, der anvender gode, lokale råvarer og bygger på en dansk/fransk kogekunst.

SACKit lancerer en ny, eksklusiv møbelserie kaldet SACKit Nordic, hvor designprocessen har været så kompromisløs, at det næsten var umuligt at få møblerne produceret.

Normalt designes møbler efter, hvad der er muligt at producere. Bare ikke hos SACKit. Her er den nye møbelserie SACKit Nordic udelukkende skabt efter ønskerne til designet, hvorefter en lang række fabrikker og produktionsmetoder er blevet afprøvet. En proces der tog tre år, og som næsten fik SACKit til at opgive projektet.

Serien indeholder SACKit Nordic Lounge chair, SACKit Nordic Barstool samt de tre borde SACKit Nordic Sofa Table, Side Table og Bar Table. Især loungestolen har været yderst vanskelig at producere ud fra kravene til detaljegrad og kvalitet.

– Det har virkelig været et mareridt at få alle de ting til at gå op. Især loungestolen var lige ved at slå mig ihjel. Det er en treårig baby, der gav en meget hård fødsel. Vi har været fuldstændig kompromisløse i forhold til vores design, men det lykkedes, og nu kan vi lancere en møbelserie, der er virkelig godt håndværk og i spitzenklasse, fortæller CEO Kristoffer Glerup fra SACKit.

I stedet for at blive produceret på én møbelfabrik, bliver Nordic-serien fremstillet hos en række forskellige dybt specialiserede producenter.

– Trædelene bliver lavet ét sted, syningerne et andet og polstringen et tredje. For eksempel har vi hos en møbelpolstrer på Fyn, der er specialiseret i at lave indtræk til biler, fundet nok den eneste maskine i Europa, som kan lave SACKit’s karakteristisk krydsting i læder, forklarer Kristoffer Glerup.

Ned til mindste detalje

Med Nordic-serien, der hylder den danske designtradition, går SACKit for alvor ind på markedet for eksklusive kvalitetsmøbler. De senere år har SACKit haft stor succes med en række funktionelle livsstilsprodukter, og i møbelserien har SACKit’s storsællert loungesækkestolen RETROit lagt grund til formsproget i især loungestolen. På samme måde er de karakteristiske syninger fra RETROit ført med over på visse modeller af både loungestolen og barstolen.

– I Nordic-serien er de genkendelige former fra RETROit blevet genfortolket og omsat til et let og nærmest skulpturelt udtryk, fortæller CEO Kristoffer Glerup fra SACKit.

SACKit har skabt møbelserien i samarbejde med designerne Steffensen & Würtz i en proces, der har været ret anderledes end den, designerne ellers oplever med møbelproducenter.

– Det her projekt er fuldstændigt kompromisløst, men vi er utroligt stolte af kvaliteten og bearbejdningen. Det er en helt vildt god detaljeringsgrad, der har kunne lade sig gøre, forklarer designer Pia Würtz Mogensen.

For at sikre en lang levetid er møbelserien skabt i eksklusive kvalitetsmaterialer som massivt egetræ og bøg samt tekstil fra danske Kvadrat og skind fra Sørensen Læder.

Form forenet med funktion

En meget vigtig del af filosofien bag SACKit’s produkter er, at de både skal være funktionelle og kunne fungere som stemningsskabende elementer. Både når de står alene og som del af en større helhed. I Nordic-serien kommer det til udtryk ved, at møblerne er meget velegnede til loungemiljøer. Både i private hjem og hos virksomheder hvor de mange kombinationsmuligheder i stof, læder og træ giver mulighed for at ramme næsten enhver smag og stil.

– Møblerne er dynamiske og ændrer udtryk, når du ser dem fra forskellige vinkler. Derfor kan du lave miljøer, hvor møblerne giver et spændende flow til rummet. De er præsentable og fungerer også rigtig godt, når der ikke sidder mennesker i dem, forklarer designer Thomas Steffensen.

SACKit Nordic serien lanceres i udvalgte møbelhuse i Danmark og det øvrige Europa samt på www.sackit.dk.

 

Designet bag den nye SACKit Nordic-serie bygger på genkendelighed, kompromisløshed og eksklusivitet.

Gennem et tæt samarbejde med den anerkendte danske designduo Thomas Steffensen og Pia Würtz Mogensen fra Steffensen & Würtz har SACKit udviklet en kompromisløs designlinje af eksklusive kvalitetsmøbler.

Udgangspunktet for Nordic-serien er at udvikle en linje af designmøbler, der er mere voksent end SACKit’s hidtidige produkter. Dog var det vigtigt stadig at fastholde SACKit’s design-DNA. Derfor tager formsproget for den nye SACKit Nordic Loungestool og Barstool afsæt i SACKit’s populære loungesækkestol RETROit. Ligeledes ses en genkendelighed ved de karakteristiske krydssyninger fra RETROit, der frit kan tilvælges.

– Målet med SACKit Nordic var at skabe en eksklusiv møbelserie, der havde et mere voksent design end hidtil set, men stadig med tydelige referencer til SACKit’s øvrige produkter. Derudover skulle serien passe ind i lounge-segmentet, hvormed vi arbejdede ud fra stemningen omkring SACKit’s loungeunivers, fortæller Pia Würtz Mogensen.

Form og funktion i ét

Med Nordic-serien bevæger SACKit sig ind på et nyt marked for eksklusive designmøbler. Møblernes høje detaljeringsgrad samt dynamiske og skulpturelle udtryk afspejler et kompromisløst design.

– Benene på Nordic-møblerne ser utroligt tynde ud, når du ser dem forfra, men går du rundt om dem, kan du se, at de er lavet i massivt træ. Selvom benene er simple i sit udtryk, er de uhyre komplicerede at producere, fordi der ikke er nogen rette vinkler, fortæller Thomas Steffensen om designets detaljeringsgrad og kompleksitet.

– Det er spændende, når et produkt ændrer sig alt efter, hvilken vinkel du ser det fra. Folk stopper op og reflekterer over designet. Særligt bordenes specialdesignede krydsstel er unikke, tilføjer Pia Würtz Mogensen.

Thomas Steffensen og Pia Würtz Mogensen stræber efter at skabe møbler, der er smukke og skulpturelle, men samtidigt brugbare og tilfører værdi til hverdagen.

– SACKit er kendt for funktionelle livsstilsprodukter. Så selvom vi ikke er gået på kompromis med designet i Nordic-serien, er de nye møbler stadig funktionelle og komfortable, forklarer Thomas Steffensen.

– Med loungestolen og barstolen har vi lagt vægt på at skabe et design, der både var smukt at se på, men også behageligt at sidde i. Vi laver ikke kun kunstværker, men møbler til folk, der skal kunne bruge dem, uddyber Pia Würtz Mogensen.

Steffensen & Würtz har designet Nordic-serien i tæt samarbejde med SACKit’s inhouse design- og produktudviklingsteam.

Fakta om SACKit

 • Stiftet i 2012 af Kristoffer Glerup
 • Hovedsæde i Aalborg med stort showroom
 • Cirka 15 medarbejdere
 • Produkterne forhandles i 21 lande
 • Fik sit gennembrud med RETROit sækkestolen
 • 54 forskellige produkter i et utal af farvevarianter
 • Modtog i 2017 Børsens Gazelle-pris

Se mere på https://sackit.dk/info

Webfilm er et MUST i dagens markedsføringspalette og mulighederne er mange.

Men webfilm er ikke bare webfilm.

Der er mange typer og stor forskel på den værdi de forskellige filmtyper giver dig og dine kunder.

Har du fx brug for en film til at peppe jeres næste messestand op?

Eller en film der fortæller om det nye produktsortiment?

Eller har du mere brug for en film, som skaber positiv opmærksomhed og øger jeres kendskabsgrad?

Eller måske en film, som kan aflaste kundesupporten og supplere jeres FAQ-side?

Det forkromede råd inden du begynder en større eller mindre filmproduktion er, at gøre det klart HVORFOR du har brug for en webfilm og HVEM din målgruppe er.

Uden dén viden, er det svært at vælge den rigtige filmtype og svært efterfølgende at vurdere, om filmen(e) har gjort en værdifuld forskel for din virksomhed.

Men for at lette din vej gennem “webfilms-junglen”, har jeg herunder listet 5 filmtyper, som kan gøre en positiv forskel for din virksomhed

 

PROFILFILM er generelle film, som kommer hele vejen rundt om din virksomhed og giver et indtryk af både produkter, medarbejdere, domicil og virksomhedens mission.

– Vælg denne filmtype hvis du ønsker en all-round film, der kan bruges både på hjemmesiden, de sociale medier, i nyhedsbreve til messer og i fx signaturer.

– Undgå denne filmtype hvis du har brug for en mere præcis vinkling og allerede kender den præcise målgruppe.

 

BRANDINGFILM er profilfilm med lidt mere kant og fokus på de detaljer, som gør din virksomhed unik i markedet. Det er også film som kan udfordre seeren og bryde med forventningerne.

– Vælg denne filmtype hvis du ønsker at skille dig ud og tør fortælle en skarp og god historie om din virksomhed.

– Undgå denne filmtype hvis du er uklar på hvilken historie du vil fortælle om din virksomhed eller  ikke har lyst til at udfordre kundernes forventninger.

 

KAMPAGNEFILM er film med et klart fokus.

Det kan være på en særlig ny produktlinie, et godt tilbud eller et konkret emne indenfor en bestemt tidsperiode.

Kampagnefilm kan bruge alle virkemidler i kampen om målgruppens opmærksomhed og det er ofte godt at overraske modtagerne ift. både stil og indhold.

– Vælg denne filmtype hvis du lancerer noget nyt i virksomheden eller har et meget præcist budskab, som skal nå ud til en afgrænset målgruppe

– Undgå denne filmtype hvis du er usikre på budskab eller målgruppe.

 

MOBILFILM er film optaget med din egen mobiltelefon og udgivet råt fra telefonen eller efter en hurtig redigering.

Det er film, som kan produceres når som helst du har tiden til det og behovet opstår.

– Vælg denne filmtype, når det drejer sig om meget aktuelle begivenheder som skal dokumenteres og du har overskuddet til det.

– Undgå at bruge denne filmtype til mere komplekse budskaber og i sammenhænge hvor dit eller virksomhedens omdømme er på spil.

 

PRODUKTFILM er film, som fokuserer på dine produkter og de fordele kunderne kan have af dem.

Men produktfilm kan også fungere som supportfilm, som instruerer dine kunder/brugere i brugen af produkterne og dermed sparer jer for tid og øger serviceniveauet for kunderne.

– Vælg denne filmtype, hvis dine kunder har brug for ekstra information, som er svær at formidle skriftligt eller hvis jeres produkter er komplekse at installere, bruge eller vedligeholde.

– Undgå denne filmtype, hvis dne produkter er enkle og selvforklarende og sats i stedet på gode stillbilleder og tekst.

 

Vigtigt at være opmærksom på, INDEN filmproduktionen:

Webfilm er et stærkt formidlingsværktøj, men det er selvfølgelig ikke en mirakelmedicin.

Så der ER tidspunkter, hvor jeg IKKE vil anbefale en filmproduktion:

– Hvis du fx står med et omfattende og kompliceret budskab til en relevant og kompetent målgruppe, så vil tekst og stillbilleder ofte være en nemmere og bedre løsning.

– Hvis du forventer, at få en viral succes med din færdige webfilm

(Det er man som afsender aldrig selv herre over)

– Hvis du ikke har tiden eller lysten til at finde frem til hvilke budskaber som skal med i filmen eller ikke har overskuddet til at forberede og gennemføre en filmproduktion fra idéfase til færdig og godkendt webfilm.

Men bortset fra disse situationer vil jeg på det varmeste anbefale alle virksomheder og organisationer, at bruge webfilm meget mere og opleve hvor stor værdi en god webfilm kan tilføre dig og dine vigtige budskaber.

Skrevet af vores videoekspert: 
Zune Holm
BELLAMONDO Films
TlF.: +45 29 82 40 10
Mail: zune@bellamondo.dk
Web: www.bellamondo.dk

 

Vækstfonden har nu ydet lån til mere end 300 danske virksomheder. En analyse af virksomhederne viser, at det er afgørende, at man kommer hurtigt i gang på markedet. Sådan fik aarhusianske Reshopper succes med deres app for køb og salg af brugt børnetøj, der i dag har over 500.000 downloads. 

Vækstfonden har siden 2014 kunnet finansiere nystartede virksomheder med et særligt lån til iværksættere. I dag har mere end 300 iværksættervirksomheder benyttet sig af muligheden og fået en samlet lånefinansiering for over 1 mia. kr.

Hvad er afgørende for succes?
I Danmark etableres der årligt ca. 30.000 virksomheder, hvoraf kun lidt over halvdelen overlever de første tre år. Vækstfonden har lavet en analyse over de iværksættere, fonden har finansieret. Den peger på, at de unge virksomheder skal komme hurtigt ud på markedet og få gang i en omsætning, fremfor at bruge lange perioder på at udvikle produktet.

”Det lyder indlysende, at iværksættere, der hurtigt får en omsætning, også klarer sig godt. Men det er faktisk en vigtig pointe til dem, at de skal hurtigt ud på markedet for at få testet produktet og få feedbacken fra de første kunder, i stedet for at blive længe i laboratoriet og forfine produktet,” siger Rolf Kjærgaard, investeringsdirektør i Vækstfonden.

Fra Vækstfondens analyse står det desuden klart, at ledelseskraften er afgørende. De iværksættere, der tidligere har prøvet at starte en virksomhed op, klarer sig bedre.

Reshopper kom hurtigt på markedet
En af de virksomheder, der har haft stor succes med at komme hurtigt på markedet, er den aarhusianske virksomhed Reshopper. Virksomheden har udviklet en app, hvor forældre kan købe og sælge brugt børnetøj og –udstyr. Og det har i den grad tiltalt forældrene, fortæller CEO i Reshopper Aja Guldhammer.

”Da Reshopper tog fart i 2015, gik det rigtig stærkt. Vi havde udviklet app’en og fra at være relativt ukendte, har vi nu over 500.000 downloads og sælger to varer i minuttet. Vi har satset benhårdt på en hurtig og kontant feedback fra vores brugere, så app’en netop har passet til deres ønsker og behov. Det har været en ’trial and error’ tilgang for at teste det her marked,” siger Aja Guldhammer.

En anden faktor, der har hjulpet virksomheden med at ekspandere så hurtigt, har været en bestyrelse, der selv kender markedet:

”Vi har en masse erfarne folk i vores bestyrelse. Jesper Buch, der ved en helt masse om iværksætteri og startups, men også personer med en computerteknisk viden og baggrund inden for e-commerce. De har givet os strategiske indspark til, hvordan vi bedst muligt skalerer Reshopper på andre europæiske markeder,” fortæller Aja Guldhammer.

Rehopper har fået et Vækstlån til Iværksættere fra Vækstfonden og er nu gået i gang med at markedsføre sig i flere europæiske lande, bl.a. på det engelske og hollandske marked.

”Rehopper er en spændende virksomhed, der meget hurtigt har fået en stor kundebase på det danske marked. Derfor er Reshopper et rigtig godt eksempel på, hvordan hurtig markedsindtrædelse kan skabe gode forudsætninger for vækst og succes. I Vækstfonden glæder vi os til at følge Reshopper på deres videre rejse,” fortæller Søren Grønbæk Nielsen, erhvervskundechef i Vækstfondens iværksætterteam i Randers. 

Finansiering til iværksættere
Vækstfondens Vækstlån til iværksættere er målrettet unde virksomheder, der allerede har produkter og kunder, men hvis korte historik gør det svært at skaffe finansiering til at accelerere væksten.

Se hvordan Vækstfonden kan hjælpe dig på www.vf.dk.

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek er ny næstformand for Midtjyllands Lufthavns bestyrelse. Som kommende pendler er han – ligesom mange andre – tilhænger af en stærk lufthavn i Midt- og Vestjylland. Vi har mødt ham til en snak om vigtigheden af en lufthavn på heden og lidt om livet som borgmester set fra oven.

Hvorfor er Midtjyllands Lufthavn overhovedet vigtig?
”Det er den, fordi muligheden for at komme hurtigt frem og tilbage mellem Jylland og Sjælland er afgørende for aktiviteten og udviklingen i vores område. Det gælder erhvervslivet, politikere og mange andre med behov for en stabil og smidig transportform. Flertallet af danskere sætter sig stadig bag rattet med risiko for kø og andre forsinkelser. De har endnu til gode at få øjnene op for alle fordelene ved at flyve.”

Ulrik Wilbek, der er opvokset i Virum, kom til Viborg som den første fuldtidstræner for Viborgs håndboldkvinder i 1988.

Viborg – var det kærlighed fra start, eller lærte du at elske byen henad vejen?

”Kærlighed fra start. Jeg havde tilbuddet om at komme til to andre byer som håndboldtræner, men valgte Viborg pga. naturen og den charmerende bymidte.”

Hvad har overrasket dig mest ved at blive borgmester?

”Jeg tror, at vi – jeg, min sekretær og direktionen – har overrasket hinanden. Jeg er overrasket over, i hvilken grad man som borgmester bliver serviceret, og de har nok skullet vænne sig til, at jeg er vant til at klare mig selv. Et eksempel er talerne, som jeg i vid udstrækning skriver selv, altså hvis jeg overhovedet skriver noget… jeg holder dem jo bare. Til gengæld er der andre områder, hvor jeg ikke har så stor viden og derfor har brug for hjælp til blive sat grundigt ind i tingene.”

Du har sagt, at du gerne vil nå ud til alle Viborg Kommunes 7.000 ansatte. Hvordan går det?
”Jeg startede 2018 med at invitere alle medarbejdere på nytårskur, hvor jeg fortalte om mine ideer for kommunen, hvad medarbejdernes indsats betyder, osv. Siden har jeg mødtes med chefgrupperne og direktørerne og været på besøg rundt i kommunen. Så jeg føler, at det går godt og hører også fra medarbejderne, at de er glade for, at vi har fået hilst på hinanden fra starten.”

Er der forskel på måden at motivere på som borgmester og som håndboldtræner?

”Dybest set ikke. Selvfølgelig syner jeg anderledes, fordi jeg ikke hopper rundt på sidelinjen ildrød i hovedet, men den indre motivation, jeg gerne vil have frem i folk, handler stadig om at lytte og kunne omforme folks budskaber til brugbare resultater gennem ejerskab, involvering og gensidig respekt.”

Undgår du konkurrencer, du ved, du ikke kan vinde?
”Ikke på det personlige plan. Der kan jeg sagtens tåle at tabe. Men ift. kommunen ser jeg ingen grund til at begive sig ud i tabersager, fordi man mener, at man skal måle sig med andre byer på områder, hvor man har tabt på forhånd. En by skal finde sit eget dna og ellers holde snuden i sporet.”

Du interesserer dig for det mentale. Hvad er dine tanker om at indføre meditation på arbejdspladser og i institutioner?

”Der kan sagtens være plads til meditation på arbejdspladser og i institutioner, men vi har hver vores måde at koble fra eller sætte os op på, og derfor mener jeg ikke, at meditation er noget, vi partout skal indføre. Det skal være mennesker frit for, om de vil bruge en rum tid på meditation, yoga, en rygepause eller noget helt tredje.” 

Tror du på Gud?
”Jeg har det nok ligesom mange mennesker; jeg tror lidt på noget, men ikke så meget, at det gør noget. Men jeg er medlem af folkekirken og har stor respekt for det arbejde, der gøres. I Viborg har vi den mest fantastiske biskop, som når ud til folk med alt fra ølsmagning i bispegården til en kæmpe idérigdom på en lang række områder. Når man som ham evner at blive del af befolkningen, får folkekirken en helt anden betydning, og det har jeg enorm respekt for.”

Hvad kan få dig til at krumme tæer?

”Når det er tydeligt for mig, at folk der holder et oplæg, ikke har sat sig ordentligt ind i tingene. Det værste er en politiker, der læser en tale op, som en embedsmand har skrevet, og som politikeren stort set ikke har læst igennem, før vedkommende står på talerstolen. Det er dybt utroværdigt og bidrager voldsomt til distancen mellem vælgere og politikere.”

Hvilket trænerjob kan få dig til at droppe borgmesterposten?
”Intet”

Hvis jeg var statsminister, så ville jeg…

”… svaret på det spørgsmål ville for det første vare en time. Men kort fortalt ville jeg søge en bredere form for samarbejde og prøve at sikre mig, at Danmarks fremtid ikke kommer til at afhænge af enkelte partier, fordi de andre ikke kan finde ud af at blive enige. Og så ville jeg ændre retorikken i dansk politik.”

Hvad vil du gerne huskes for?

”At folk synes, at der, hvor jeg var, dér skete der noget!”

Fakta:

Ulrik Wilbek, født i 1958 i Tunesien, idet Ulriks far var udstationeret gennem WHO for at bekæmpe tuberkulose i Tunesien
Fra 1.1.2018 Borgmester i Viborg Kommune og desuden forfatter, foredragsholder og tidligere landsholdstræner på både kvinde- og herrelandsholdene i håndbold

Uddannet lærer, men blev professionel håndholdtræner i 1988 for Viborgs håndboldkvinder
Ulrik Wilbek brugte 1 år på at researche og sætte sig ind i den væsentligste viden om Viborg Kommune

Midtjyllands Lufthavn ligger i Karup nær Viborg hvor DAT dagligt har flere afgang – Blandt andet mellem Karup og Kastrup.

For godt et år siden bankede det på døren hos Thisted Forsikring. Det var den 12-årige Malthe Jakobsen, som gerne ville have en snak med direktøren om et sponsorat. Siden da har Thisted Forsikring og det unge håb været på samme team 

”Jeg kan stadig huske den dag, Malthe trådte ind af døren. Han kom alene uden sine forældre. Vi faldt med det samme for hans energi og seriøse tilgang til sin sport.” Sådan siger Rasmus Ustrup, marketingmanager og ansvarlig for Thisted Forsikrings sponsorater. Virksomheden har lagt en klar strategi for fremtidige sponsorsamarbejder, som handler om at arbejde tæt sammen og have de samme grundlæggende værdier, så alle parter får noget ud af aftalen. ”Som virksomhed kan vi ikke rende rundt og lege julemænd med tusindkroners-pistolen på fuldautomatisk,” siger Rasmus med et glimt i øjet og fortsætter: ”De mennesker, vi samarbejder med, skal repræsentere dét, vi kalder Danmarks Rygrad, og det gør Malthe hele vejen igennem.”

Benzin i blodet og kolde kontanter

Malthe er i dag 14 år. Siden han var fire, har han et utal af timer siddet skruet ned i en gokart i høj hastighed. I 2018 er gokarten skiftet ud med en Formel 4 bil, som svarer til Formel 1, bare i mindre skala. Malthe bor med sin familie i Sennels i Thy, går i en eliteklasse sammen med andre lokale sportstalenter, har kørt et utal af løb i ind- og udland, og stod i 2017 øverst på podiet som Danmarksmester i gokart. Aktiviteter i dét omfang koster kassen; rejser, trænerhonorar, dæk der skal skiftes hyppigere, end de fleste skifter sokker, osv. Sponsorater er derfor alfa-omega. Malthe siger: ”Det lyder vildt, men I 2018 skal jeg bruge minimum en halv million kroner for at være kørende. Foreløbigt har jeg samlet godt 370.000 ind via forskellige sponsorpakker, som går fra 5.000 til 195.000 kr.”

Banke-banke på

Motorsporten er en livsstil for familien, som bruger enorme mænger tid og energi på at hjælpe Malthe frem i karrieren. Forældrene Anette og Lasse varetager hver især forskellige opgaver, men ser det som væsentligt, at Malthe selv tager teten på netop sponsoraterne: ”Det giver Malthe en masse erfaring selv at sparke døre ind, i stedet for at vi forældre kommer til at stå i vejen med alenlange forklaringer,” fortæller Lasse, der selv har en fortid som racerkører. Familien driver projektet som en virksomhed, hvor de lægger vægt på at inddrage og give feedback til de sponsorer, der gør det muligt for Malthe at udleve drømmen: ”Der er arrangementer, sponsorerne kan deltage i, og efter hvert løb – også de dårlige – sender vi en pressemeddelelse til sponsorerne og den lokale presse. Det er vigtigt, at vi giver noget tilbage og orienterer om, hvordan vi forvalter pengene,” siger Lasse.

Husk hvem der betaler gildet

Netop den tilgang er man begejstret for hos Thisted Forsikring, som er en af hovedsponsorerne for bag unge racerspire: ”Malthe og familien gør det supergodt, arbejder hårdt for sagen og er gode til at komme med tilbagemeldinger, som uundgåeligt knytter os tættere til Malthe. De kommer med ideer, giver feedback, har os i tankerne, henviser til os og får udført en masse for deres sponsorkroner,” siger Rasmus, der samtidig understreger, at man hos Thisted Forsikring har lukket for ’Logo-land’: ”Vi ønsker ikke at være synlige med vores logo alle vegne. Det er ikke interessant, og vi kan ikke forsvare det økonomisk. Derfor ønsker vi de tætte relationer, hvor vi både kan se og mærke, hvad vores penge går til. Der er alt for mange sponsorsamarbejder, hvor virksomheder hælder penge i et hul og efterfølgende aldrig hører et kvæk om, hvordan beløbet er forvaltet. Mange store klubber og hold kunne lære rigtig meget af Malthe og hans familie.”

Kollektivt ansvar

Rasmus og Thisted Forsikring er samtidig ikke blege for at komme med en kærlig opsang til andre større virksomheder på egnen: ”Vi mener, at vi har et fælles ansvar for at bakke op om aktiviteterne på vores egn. Det er her vores medarbejdere og kunder bor, og som virksomhed er vi også en del af lokalområdet. Vi tror på, at vi kan gøre en forskel, der ikke bare handler om at tjene penge. Derfor har vi valgt som virksomhed først og fremmest at støtte lokalt i Danmarks Rygrad. Hvem ved, måske andre med historien om Malthe kan blive inspireret til at involvere sig i lokalområdet og dets ildsjæle – og tage et kollektivt ansvar for vores fælles rygrad.”

hvem ved, måske andre med historien om Malthe kan blive inspireret til at involvere sig i lokalområdet og dets ildsjæle – og tage et kollektivt ansvar for vores fælles rygrad.”

Fakta:

Thisted Forsikring er hovedsponsor for Mors-Thy Håndbold, HF Mors og Thisted FC og sponsor for mange mindre, lokale klubber
Derudover støtter Thisted Forsikring hvert år en lang række lokale ildsjæle og projekter – fra 2018 under navnet Danmarks Rygrad-prisen.
I alt støtter Thisted Forsikring lokale foreninger og projekter med mere end 2 mio. kr. årligt.

Malte vandt sit første DM og nordiske mesterskab som 9-årig

Team Danmark atlet på DASU’s niveau 3

En Thybo med ambitioner; drømmer om en professionel karriere inden for motorsporten

 

”Der er masser af paralleller mellem sport og erhvervsliv. Først og fremmest skal du kunne tænde gnisten hos dit publikum.”

Han har ført et skrantende fodboldhold op i 1.division og et andet hold til bronzemedaljer i Superligaen. Hos Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har man ansat den tidligere fodboldspiller og træner Frank Petersen som erhvervskonsulent. Men hvad kan erfaringer fra sportens verden bibringe iværksættere og erhvervsfolk? Og hvilke tendenser er der at spore inden for iværksætteri anno 2018? Bizz Up har mødt Frank til en snak om det rigtige hold, det grå guld og et feminint dilemma

”Når du træner fodboldhold på et vist niveau, er strukturen altafgørende – i spillestilen og i måden at angribe og forsvare på. Det samme gør sig gældende i en virksomhed, og især i de virksomheder, som vækster og pludselig har opnået en vis størrelse. Strukturen er sammen med et stærkt fundament afgørende for, at du kan tillade dig at bryde rammerne og forsøge dig frem,” siger Frank, der i jobbet som erhvervskonsulent også arbejder med talentudvikling og udvikling af medarbejdernes kompetencer, som bringer os tilbage til fundamentet: ”Du skal turde sætte det rigtige hold og have modet til at skifte ud i ’spillerstaben’ i takt med, at virksomheden udvikler sig. Det kan være hårdt og ubarmhjertigt, men det er nødvendigt for at holde snuden i sporet. Og vigtigt; så skal du være ’hurtig på bolden’, før andre løber med din idé.”

Iværksættere – nutidens rockstjerner

Vi oplever i disse år stort fokus på iværksætteri. På tv er det ’Løvernes hule’, som på 3. sæson skaber omtale, de sociale medier flyder over med historier om modige, handlekraftige og succesfulde iværksættere, og den politiske projektør er rettet mod at skabe bedre vilkår for dem, der overvejer at tage springet. Denne øgede opmærksomhed på iværksætteri har ifølge Frank sat en – måske overraskende – bølge i gang: ”Jeg ser flere og flere modne iværksættere, som kommer med alt fra den mindste spire til en færdigstøbt idé. Nogle af dem er folk sidst i 60’erne, der kaster sig ud i livet som selvstændig på et tidspunkt, hvor de ellers sagtens kunne trække stikket og hoppe i hængekøjen. Men måske har de gået med en livsdrøm, og nu er timingen pludselig rigtig,” fortæller Frank, der også forklarer tendensen med, at der foruden opmærksomheden på iværksætteri er mange tilgængelige hjælpeværktøjer og erhvervsfremmende tiltag, man kan gøre brug af.

Fra det grå guld til modsatte ende af skalaen: ”Jeg ser mange unge, nogle gange helt ned i folkeskolealderen, som pludselig har fået en god idé, de er blevet tændt på at få ud over rampen. Og jeg må sige, at de er vanvittigt innovative. Jeg har mødt flere, som pludselig tjener pænt med penge, hvor det går op for dem, at de nok hellere må få stiftet et selskab,” smiler Frank.

Lad os blive mere runde med kant

”I fodboldverdenen er den maskuline trænertype yt. Du skal i stedet have fokus på de kvindelige værdier, idet nutidens unge i stor udstrækning er vokset op med kvindelige voksne i institutionen og skolen. Det er for dem – og nu ridser jeg det groft op – vigtigst at være sammen med kammeraterne fremfor at vinde,” lyder det fra Frank, som også peger tendensen over i karrieresammenhæng: ”Med al respekt for branchen, men det flyder over med HR-konsulenter, som er sat i verden for at hjælpe alle med alting hele tiden – igen en feminin tendens. Det giver en ambivalens, idet vi på den ene side er afhængige af at kunne samskabe og fungere som hold og på den anden side kan komme til at mangle kant, vildskab og galskab for at bevare ærgerrigheden, som jeg mener er vigtig både i sporten og erhvervslivet. I tysk fodbold taler man om, at hvis træningslejren har været for harmonisk, bliver slutrunden dårlig. Jeg tror med andre ord, at vi går en fremtid i møde, hvor vi skal søge at balancere det maskuline og det feminine – uden at ende i leverpostej.” Det er et interessant dilemma, som bliver interessant at følge udviklingen på,” slutter Frank Petersen, før han smutter ud af døren med mappen under armen, på vej til møde med endnu en virksomhed, der har brug for ’sportslig ekspertise’.

Franks 5 gode råd til den kommende iværksætter:
Alt går hurtigt i dag. Vær først på bolden med din idé, så kan du altid rette til senere.

Sæt det rigtige team – gode samarbejdspartnere er altafgørende for din succes

Hold snuden i sporet og lad være med at brede dig over for mange ting på én gang

Vær nysgerrig og hold dig opdateret på dit område

Glem ikke, at langt de fleste produkter i dag købes af kvinder. Tal til målgruppen.

 

Fakta:

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET) tilbyder vejledningen igennem en virksomheds livscyklus, dvs. fra før idéstadie og helt til generationsskifte

SET vejleder inden for forretningsmodeller, strategi, finansiering/funding, eksport, teknologiudvikling og samarbejder med forskellige uddannelsesinstitutioner

Frank Petersen er uddannet Cand.merc i afsætning

Har arbejdet hos virksomheder som NRGI, Andelskassen og Grundfos

Vi bliver som mennesker inspireret af vores omgivelser og det miljø, som vi befinder os i. Derfor er rammen for arbejdet utrolig vigtig for arbejdsglæden, motivationen og evnen til at tænke nyt.

Hos SACKit skaber vi loungemøbler, som danner rammen for det gode arbejde. Og pauserne ind imellem. Indret små oaser og iøjefaldende loungeområder, som er perfekte til det lille afbræk i hverdagen. Nyd kaffen, tag et uformelt møde eller lad kreativiteten flyde i komfortable omgivelser. Vi har samlet vores bedste råd til indretningen af arbejdspladsens små oaser.

”Design, funktionalitet og kvalitet er altafgørende, når du skal vælge møbler til indretningen af dit kontor. I vores produktudvikling har vi altid for øje at skabe fleksible kvalitetsløsninger, som du får glæde af i årevis.”

 • Founder SACKit, Kristoffer Glerup
 1. Skab indbydende loungeområder

At skifte plads og arbejdsstilling i løbet af dagen kan bidrage med fornyet inspiration. Hyggelige loungeområder med komfortable møbler indbyder til et afbræk i hverdagen, hvor kollegaer kan lade kreativiteten blomstre og få ny energi.

 1. Vælg kvalitet og klassisk design

At erhverve sig nyt kontorinventar er en investering, som du skal have glæde af i mange år. Klassiske designs og holdbarhed er derfor afgørende, hvis du skal kunne bruge møblerne hver dag i årevis. Vi anbefaler altid, at du sikrer dig at vælge slidstærke tekstiler og massive materialer.

 1. Vælg design og stil, som matcher virksomhedens brand og visuelle profil

Kontoret giver dine gæster et billede af virksomheden som helhed. Det er derfor vigtigt at vælge møbler og interiør, som afspejler virksomhedens identitet og DNA. Imponér dine gæster med lækre omgivelser og rum til gode møder af både formel og uformel karakter.

Vi anbefaler RETROit sækkestolene eller SACKit Nordic Loungestole for at skabe et cool hang-out område. Brug også SACKit Nordic barstolene til at skabe et anderledes loungemiljø til møder, frokosten eller fredagshyggen.

Fra Glyngøre til Go’morgen Danmark og tilbage igen

Der lugter af fisk Og så blæser det. Rosas sorte hår står vildt om hovedet på hende, imens fotografen indtager fysisk umulige positioner for at fange hele Danmarks ”Bage Mama” i den rette vinkel. Ovre ved træbygningen, der huser ’Glyngøre Shellfish’, står en lille flok mennesker og kigger skjult efter Rosa. De har opdaget, at vi har opdaget, at de har opdaget, hvem der er ankommet til havnen i Glyngøre.

”Hvis dronningen kan gå med pels, kan jeg vel også.” Rosa slår op i en høj latter og vinker på Margrethe-måden, imens den brune pels svinger fra side til side, da hun går hen ad kajen i bedste catwalkstil, og fotografen knipser løs. ”Jeg fryser uden pels!” lyder det på hendes selvironiske, solide og lidt dvælende jyske. Og så ikke mere snak om pels, for hvis der er noget, Rosa ikke gider, så er det fine fornemmelser.

Blot ét år tilbage havde Rosa haft god tid, men i dag har hun en bagkant. Se & Hør kommer og filmer, imens Rosa skal bage en påskekage hjemme i sit køkken, og så snart glasuren er lagt, kører hun til København, hvor hun skal være hemmelig gæst hos Puk Elgaard i Go’morgen Danmark. Alle vil have en bid af Rosa fra Bagedysten.

Rap Rosa

Vi har svært ved at følge med, da Rosa drøner ind gennem Glyngøre og et par minutter senere elegant svinger ind på parkeringspladsen foran JAMO-huset, hvor hun holder til med sin virksomhed H20 Branding. Rosa parkerer strategisk smart, så der ikke er plads til en bil på hverken højre eller venstre side af hendes: ”Jeg hader, når folk slår deres døre op i min bil. Og nu kom jeg jo tilfældigvis først.” Alle andre end Rosa ville blive stemplet som et arrogant r*vhul, men det er som om, at hun med sin uimodståelige charme og imponerende humør kan komme af sted med det meste. Og så er der selvironien. Måske er det den, der gør det. Da vi har sat os til rette på hendes lille kontor med udsigt over byen og opdager, at vi har glemt at tænde lyset, lyder det rapt fra Rosa: ”Det er helt okay. Jeg er alligevel bedst i halvmørke.”

Hele Rosas indtil videre 60-årige liv har været præget af højt tempo. Fra smørrebrødsjomfru og medarbejdende hustru på et autoværksted til leder af et køkkenafsnit, en lang karriere i Post Danmark, en uddannelse til ejendomsmægler og senest ti år som selvstændig med H2O Branding, hvor hun producerer og sælger high-end vandflasker med påtrykte logoer. ”Jeg er nogle gange lidt hurtig på aftrækkeren og bruger ikke lang tid på at finde ud af, om en idé er god eller dårlig. Da jeg købte H2O Branding sendte jeg en sms til min kæreste, Carsten, hvor jeg skrev: ”Nu køber jeg den her virksomhed”. Der kom ikke noget svar… men måske det skyldes, at han ikke kunne finde ud af at sms’e,” griner Rosa og slår sig på lårene.

Hurtigt vand i åen

Tempoet har også haft sin slagside. I en lang periode arbejdede Rosa non-stop alle ugens syv dage: ”Når jeg kom hjem fra arbejde, lavede jeg regnskab for autoværkstedet. Sådan var det i mange år. Jeg havde aldrig fri. Langt om længe valgte jeg at sige jobbet op på posthuset for at tage en uddannelse inden for markedsføring. Det resulterede i en ansættelse i salgsafdelingen i Post Danmark sammen med en uddannelse som mediespecialist. Men i 2006 blev jeg sygemeldt med stress, som betød, at jeg sagde op én gang til. Jeg kan huske, at jeg sov det meste af en hel måned. Folk bekymrede sig for mig, og selv skånejob kom på tale. Men jeg havde slet ikke brug for den type hensyn. Jeg var jo ikke færdig. Jeg var bare færdig med dét her.”

Rosa tager næsten pusten fra os i hendes karrierefortælling: ”Under uddannelsen til ejendomsmægler bijobbede jeg hos nogle investorer, hvor jeg lavede regnskab for H2O Branding, som pludselig kom til salg. Jeg har for resten også en merkonom i regnskab. Kedeligt nok, men jeg kunne se, hvad produktet kunne blive til, og jeg vidste jeg bare, at jeg kunne gøre det bedre. Så jeg meldte ind, at jeg var interesseret i at købe virksomheden. ’Men skal du ikke være ejendomsmægler?’ blev jeg spurgt, hvortil jeg svarede, at det vidste jeg da ikke, men nu ville jeg gå hjem og sove på det, og de ville få et svar dagen efter. Jeg havde nu godt nok truffet beslutningen, før jeg gik i seng, og det var så dér, jeg sendte sms’en til Carsten.”

Året var 2008, finanskrisen havde sat ind, men Rosa valgte at tage springet: ”Vandflasker med påtrykt logo var et luksusprodukt, hvor jeg skulle på markedet og sælge noget, der var dobbelt så dyrt som det, folk i forvejen købte – hvis de overhovedet købte den slags på det tidspunkt. De fleste skar markedsføring og branding væk, og det var virkelig op ad bakke. Så jeg gik 100% målrettet efter de kunder, som ikke var berørt af krisen og som havde både evnen og viljen til at betale. Der lå en masse research forud for kundemøderne og en tæt dialog om, hvorvidt man som virksomhed ønskede at styrke sin position eller hellere ville ud og stjæle fra konkurrenterne, som havde det svært. Den research og snak har jeg stadig med mine kunder den dag i dag. Sådan kommer vi i øjenhøjde med hinanden. Det handler om at gøre det nemt for kunden at sige ja.”

Svært at kravle baglæns

Der er ikke mange pauser i Rosas talestrøm. ”Så sådan gik det. Og måske købte jeg lidt for dyrt, men det hyler jeg ikke over i dag. Jeg aner jo ikke, hvordan mit arbejdsliv ville have set ud, hvis jeg ikke havde købt H2O Branding. Jeg har altid haft det sådan, at hvis jeg ikke kan li’ det, jeg laver, så skal jeg finde på noget andet. Jeg kan ikke holde ud at høre på folks brok og utilfredshed med det liv, de lever. Så må de se efter at tage skeen i den anden hånd og gøre noget ved det. Færdig.”

Det overrasker ikke, at det er Rosas filosofi. Og ej heller når hun svarer på, hvad der er det bedste ved at være selvstændig: ”Det er den frihed, jeg har fået. Jeg kan gøre tingene, når jeg vil, på den måde, jeg vil og stykke elementerne sammen, så mit arbejds- og privatliv bliver så fleksibelt som muligt. Jeg elsker det og kan med 100% sikkerhed sige, at jeg aldrig bliver ansat igen. Når springet til at være selvstændig først er taget, så er du sprunget, og det bliver for alvor svært at kravle baglæns.”

Take it or leave it

I de ti år Rosa har solgt branding på flasker har hun haft én regel, der har fungeret fra dag ét. Reglen har det ene formål at screene kunderne og skille de dårlige fra: ”Jeg forlanger 50% forudbetaling, før jeg går i gang. Jeg vil ikke stå med et tab, fordi en kunde pludselig af den ene eller anden årsag trækker stikket. Det er alt for risikabelt at stå alene med ansvaret – og da især som nystartet med et specialprodukt, som ikke kan sælges til en anden kunde. Jeg er meget klar i kommunikationen omkring det, og oplever gennem dialogen stor forståelse for, at det hænger sådan sammen. Sådan får jeg afstemt, om den gensidige tillid er til stede, så vi kan lave en aftale, hvor begge parter har hænderne oppe over hovedet. Jeg gør mit salgsarbejde ekstremt grundigt, så jeg så vidt muligt sikrer mig, at kunderne har lyst til at handle hos mig igen. Ja, og så er der det faktum, at mange ofte kommer igen, fordi det bliver svært at gå tilbage til en ligegyldig vandflaske, når man først har haft en fra H2O Branding.”

Rosa haler en lille sort vandflaske frem, hvor eneste påskrift er et hvidt #Teamrosa – det folkekære hashtag, som på de sociale medier har sendt Rosa ud i alle afkroge af landet. ”Jaa, jeg ringede til chefen og spurgte, om hun ikke ville sponsere en #Teamrosa flaske. Det kostede en god middag og et par glas rødvin, og så var den hjemme.” Rosa slår igen op i et af de grin, vi – og resten af Danmark – kender så godt.

Interviewet er ved at være slut, Se & Hør venter, der er en kage, der skal bages. Men Rosa lader sig ikke sådan stresse. Hun tager god tid til den afsluttende fotoseance, som finder sted i forhallen i kontorfællesskabet. En idé med indendørs regnvejr opstår pludseligt, og før vi ser os om, har Rosa igen påkaldt sig de forbipasserendes opmærksomhed stående under en sort paraply med vand dryppende ned til alle sider. ”Vi tørrer op senere,” lyder det resolut fra Rosa. Til slutspørgsmålet om hun er blevet for kendt til det hér sted lyder svaret: ”Nej. Er du tosset? Jeg nyder selvfølgelig al den sjov, som min medvirken i Bagedysten har ført med sig. Det er ene og alene positivt, fordi jeg har lært så mange skønne mennesker at kende. Men jeg har boet i Glyngøre i efterhånden 35 år og er den samme, som jeg altid har været. Det kan få uger i et telt med Timm Vladimir, fondant og glasur altså ikke lave om på.”

 

FAKTA:
Rosa Christensen driver sin virksomhed fra JAMO-huset i Glyngøre – en gammel højtalerfabrik i Skive kommune

H20 Branding trykker som den eneste virksomhed i Danmark logoer direkte på flasken

Logerne trykkes med silketryk, som aldrig forsvinder

Long Neck flasken er produceret 100% CO2 neutralt

Rosa Christensen er født i Nordjylland i 1957 og bor i Glyngøre

I Bagedysten 2017 nåede Rosa til semifinalen og blev kendt for sit hashtag #Bagedystvinder2017

ROSAS 5 GODE RÅD TIL DIG, DER PLUDSELIG BLIVER BERØMT:
1. Vær dig selv

2. Tag det fra oven og ned

3. Nyd det, så længe det varer – man ved aldrig hvornår det stopper

4. Gå efter de sjove oplevelser, der følger i kølvandet

5. Pas på dig selv, og husk, at det også er ok at sige nej