Rejsetid ER spild af tid! Men for Søren Hylleberg der sætter sig i et af DAT’s fly mellem Karup og København i omegnen af halvfjerds gange om året, er livet som pendler alligevel ikke den værste måde at spilde sin tid på

 

Den ene dag sludrer du med en minister. Næste dag med en af landets store erhvervsledere og tredjedagen med et barn på vej på weekend hos mor eller far i den anden ende af landet. For Søren Hylleberg, der er direktør i HMN GasNet med kontorer i Viborg og Søborg nord for København, er livet som ’luftpendler’ mere end bare træg transporttid mellem A og B: ”At pendle er for mig også lig med mødet med mennesker, spændende historier, forberedelse til dagens opgaver – eller måske en enkelt ’morfar’. De fyrre minutter flyveturen varer, er blevet et afbræk, der skaber ro i mit arbejdsliv,” siger Søren, der har været fast pendler i mere end tolv år.

Mindre dyt – mere DAT
Fra Søren Hylleberg om morgenen triller ud af sin indkørsel i Skive, og til han lander på kontoret i Søborg, går der to og en halv time, og han kan nøjes med at køre hjemmefra én time, før flyet letter fra Karup. Når han en sjælden gang er nødt til at tage hele turen i bil, nærmer rejsetiden sig til gengæld hurtigt fire timer: ”Jeg sparer halvanden time hver vej. Det har enorm betydning for virksomheden, idet vi vægter en synlig ledelse, der møder veloplagt og velforberedt op på arbejdspladsen om morgenen, og det kan jeg på denne måde. Derfor undgår jeg så vidt muligt den opslidende tur, det ofte er at sidde og rumle i bilen tværs over Fyn,” fortæller Søren, der er fast DAT passager 2-3 gange ugentligt og i øvrigt nyder rutinen gennem Karup lufthavn: ”Karup er nem! Der går det hele let og ubesværet, afstandene er korte, og man bliver altid mødt af imødekommende og professionelt personale, der står på spring for at hjælpe.”

Spildtid på den fede måde
Til spørgsmålet der går på, hvad det værste og det bedste er ved pendlerlivet, lyder Sørens svar: ”Det værste er, at der er en vis grad af uforudsigelighed forbundet med at rejse frem og tilbage. Man får indimellem brugt noget tid, man godt kunne have anvendt anderledes. Det bedste er omvendt det frirum, som turen giver og ikke mindst de interessante mennesker, du møder på din vej. Det har jeg lært at sætte pris på – og her vil jeg godt lige understrege; man skal vænne sig til at være pendler! Jeg tror, det er de færreste, der fra dag ét synes, at det er ubetinget skønt at hænge i luften mellem øst og vest flere gange om ugen. For rejsetid ER jo dybest set spild af tid. Men som luftpendler med DAT synes jeg helt klart, at ’spildtiden’ har sine positive sider.”