Hårprodukter fra Raw Roots sælger rigtig godt på Amazon i Tyskland. Med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland er de nu også på Amazon i Frankrig. 

Det er langt fra bæredygtigt at bestille produkter til håret på den anden side af jordkloden. Sådan tænkte Lisa Tägtström Møller og besluttede selv at udvikle det, hun skulle bruge til sin dreadlock-frisure.

Raw Roots, Amazon, Erhvershus Midtjylland, Bizz UpDet hele startede i køkkenet

Siden er hun blevet specialist i hårpleje til dreadlocks og lever af at sælge sine produkter til andre. Foreløbig har hun 40 forhandlere over hele verden.

”Jeg er startet med at blande produkter i mit køkken. Og alle de business-ting, jeg ikke ved i kraft af min uddannelse som frisør, har jeg samlet op hos Erhvervshus Midtjylland”, siger Lisa Tägtström Møller.

Siden starten har hun også udviklet produkter til hudpleje, og ligesom dem til håret er de naturlige og uden silikone. Hendes virksomhed Raw Roots har kontor og butik i Engesvang, og der er tre ansatte på deltid til at pakke ordrer og lave dreadlocks på kunder.

Produkterne får hun fremstillet hos Naturfarm i Brande, og de sælges via 40 forhandlere over det meste af verden og på webshoppen.

Det kan godt betale sig

Når Lisa Maria Møller overvejer ændringer i virksomheden, ringer hun til virksomhedskonsulent Jannie Mejer i Erhvervshus Midtjylland. Min erfaring er, at det betaler sig at have en tæt kontakt til Erhvervshus Midtjylland. Det gør mig stærkere i forhold til at drive min virksomhed at have Jannie som sparringspartner”, understreger Lisa Tägtström Møller.

Senest har hun via erhvervshuset fået medfinansieret en privat rådgiver for at få produkter til salg på Amazon i Frankrig. Hun sælger allerede rigtig godt på Amazon til tyske forbrugere og har nu udvidet til det franske marked.

”Bureauet, jeg nu har hyret, er virkelig dygtige. De har rådgivet mig, så jeg kunne komme godt i gang på Amazon. Mine 12 produkter er lagt op og klar til salg i Frankrig og Tyskland og gjort klar til at udvide til UK, hvis jeg vil det”, fortæller hun.

Raw Roots, Amazon, Erhvershus Midtjylland, Bizz Up

Lisa Tägtström Møller har fået rigtig meget viden ud af forløbet, som hun kan bruge fremover.

”Selvom det koster mig og erhvervshuset penge, at jeg har haft en privat rådgiver knyttet til min virksomhed i en periode, er det en fantastisk mulighed at få som lille virksomhed. Jeg ser det som en investering i at få bygget min virksomhed op”, påpeger hun.

Mentor har hjulpet med det rette fokus

Gennem Erhvervshus Midtjylland har hun også haft en mentor gennem et halvt års tid. Forløbet vil med hendes egne ord hjælpe med at sætte retning på virksomheden fremover.

”Mentoren har hjulpet mig til at rette fokus på det, der virker, fremfor at skyde med spredehagl. Derfor overvejer jeg at parkere min hudpleje-serie, som kun tegner sig for en lille del af min omsætning”, siger hun.

Læs mere om Raw Roots

Nye øjne kan inspirere og motivere til endnu bedre investering af tid og ressourcer. 

Når man springer ud som iværksætter, er det ofte, fordi man slet ikke kan lade være. Passionen for det man arbejder med, er simpelthen for stor til ikke at dele den med andre. Ofte handler det slet ikke om at skulle drive virksomhed men om kerneydelsen.

Men hvad så når beslutningen er truffet, og din virksomhed bliver en realitet?  

Iværksætteri kræver, at du har modet til at tage alle de forskellige kasketter på – også selvom mange af dem er helt nye og ukendte for dig.

Det kan indimellem føles som at stå på gyngende grund. Som om opgaven er for stor til at kunne nå i mål. Og her er det nemt at fortvivle.

Der er heldigvis masser af støtte og gode værktøjer at finde. Og flere af dem er ikke længere end et ”klik” med musen eller et telefonopkald væk.

Erhvervshus Midtjylland, EHM, iværksætteri, Bizz UpVi vil gerne være en del af dit netværk

Netværk er et fantastisk redskab til at undgå sådanne situationer. For et skulderklap eller et skub i en bestemt retning er guld værd. Det kan få dig til at se din virksomhed i et andet lys, og hjælpe dig med at optimere investeringen af dine ressourcer.

Erhvervshus Midtjylland vil gerne være en del af dit netværk og hjælpe dig med at styrke det fundament, du allerede har bygget i din virksomhed. For det er ingen hemmelighed, at fundamentet skal være stærkt for, at det hele ikke styrter sammen midtvejs.

Vi har erfaringen, hvor du vakler. For som iværksætter vil der være områder, hvor du endnu ikke er verdensmester. Og det er helt okay.

Din virksomhed er udgangspunktet

Det er derfor, vi er her. Erhvervshus Midtjylland er skabt for at være din sparringspartner, når du har behov for sparring og vejledning omkring din virksomhed.

Vi har mere end 30 erfarne og kompetente virksomhedskonsulenter, der er klar til at støtte dig i at træffe fordelagtige og sikre valg omkring dit strategiske arbejde, salg, kapitalfremskaffelse, markedsføring, digitalisering mv.

Hvert år taler vi med over 6.000 virksomheder om deres udvikling og udfordringer.

Det betyder, at vores horisont altid udvides, at vores erfaring favner bredt, og at vi er bevidste om, at verden omkring os ikke står stille, men udvikler sig i meget høj fart.

I vejledningen tager vi altid udgangspunkt i netop din virksomhed, og det stadie du er nået til. Intet er for stort eller for småt.

På erhvervshusmidtjylland.dk kan du finde masser af guides, artikler og informationer om de forskellige tilbud, vi har i vores portefølje. Du har også mulighed for at booke sparring med virksomhedskonsulenterne, som har speciale i din branche.

Har vi ikke svarene på dine spørgsmål, har vi et stort netværk, vi kan henvise til.

Erhvervshus Midtjylland, EHM, iværksætteri, Bizz Up

 

Skal du hjælpes videre på rejsen? 

Vores hjælp og vejledning er gratis. 

For mere information besøg erhvervshusmidtjylland.dk.
Send en mail på info@erhvervshusmidtjylland.dk eller ring på 70 22 00 76.

 

Hvis du har din IT-service spredt ud over flere forskellige aftaler og firmaer, kender du sikkert også problematikken ved, at der kan komme uforudsete udgifter, komplikationer og udfordringer, fordi de pågældende IT-serviceaftaler ikke nødvendigvis samarbejder med hinanden.

Dette slipper du for, hvis du anskaffer dig en fast all inclusive IT-serviceaftale, som dækker alle dine behov. Har I brug for en IT-serviceaftale? Så læs med her.

Gør brug af de mange fordele

De væsentligste fordele vil blive oplistet her

  1. prisen er fast, fordi aftalen er fast. Du kan derfor nemt regne prisen for IT-service ind i dit budget og regne med, at den rent faktisk holder. Ingen uønskede pludselige ekstra udgifter!
  2. du får support med i aftalen, hvilket vil sige at du og dine medarbejdere altid kan kontakt en supportmedarbejder hos det pågældende firma, som en del af den faste pris.
  3. udbyderen vil løbende holde sig opdateret med dit firma og dermed opdatere dine løsninger, såfremt det bliver aktuelt. Altså skal du ikke selv være opmærksom på, hvornår dine IT-løsninger trænger til en opdatering.
  4. der er en høj IT-sikkerhed forbundet med at få en serviceaftale hos én udbyder.
  5. du betaler ikke for mere end hvad du har behov for, du får kun de licenser, som er nødvendige for driften af dit firma. Fuld udnyttelse og udbytte af de pågældende licenser er inkluderet.
  6. gratis opstart! De gamle data og systemer vil blive flyttet til den nye løsning uden ekstra omkostninger, og der går derfor intet tabt.

Så – for at opsummere

Der er ikke andet end gode fordele ved at samle alle dine IT-serviceaftaler hos én udbyder og lade dem tage sig af det hele. Det skaber stor ensartethed, tryghed og enkelhed. Dine medarbejdere vil altid vide, hvem de skal kontakt, hvis der er behov for IT-service.

Med Amazons snarlige indtræden på det danske marked, åbner der sig helt nye muligheder for dig og din forretning. Du bør nemlig ikke se Amazon som en trussel, men derimod som en mulighed for, at du kan opnå mere salg og dermed en højere omsætning.

Det kræver dog både viden og erfaring, at sælge effektivt og succesfuldt på Amazon – den viden kan du tilegne dig, ved at deltage i et Amazon kursus, hvor du lærer hvordan din forretning kommer godt i gang med Amazon.

Lær at sælge på Amazon

Mulighederne med Amazon er næsten uendelige. Men for mange virksomheder kan det virke næsten helt uoverskueligt at komme i gang. Det kan også være en lang og besværlig proces, at komme i gang med at sælge på Amazon, men det er i sidste ende besværet værd for langt de fleste.

Den bedste måde, at få den fornødne viden, det kræver, for at sælge på Amazon, er ved at deltage i et Amazon kursus. Ved at deltage i et Amazon kursus lærer du alt, hvad der ligger i, at være sælger på platformen og hvordan du får succes. Det indebærer alt fra Amazon SEO og Amazon Ads til oprettelse af sælgerprofil og oprettelse af produkter.

Hvis du kunne tænke dig, at komme på Amazon kursus, og lære hvordan du kommer godt i gang på en af verdens største online platforme, så læs mere her.

Med Amazon følger god support

Som sælger på Amazon har du adgang til Amazon Seller Support. Amazon Seller Support er en supportfunktion, hvor du kan få hjælp til udfordringer og svar på spørgsmål. Der er bl.a. mulighed for at chatte direkte med en medarbejder fra portalen.

Når du som sælger begiver dig ind på Amazon, er du med andre ord ikke overladt til dig selv, men har gode muligheder for at få hjælp og support.

Selvstændige kan være alt fra murermestre til musikere, it-freelancere og frisører, men ifølge en undersøgelse blandt 1300 af dem, er de rørende enige om hvor den kommende regering bør sætte ind. Og det er ikke inflationshjælp der står højest på listen.

Den danske regnskabsvirksomhed Billy udførte under valgkampen en undersøgelse blandt selvstændige og politikere, og den viste at selvstændige især gerne vil have gjort noget ved dagpengeområdet, få lettet de administrative byrder og gjort det nemmere at få erhvervskonto.

Ni ud af ti selvstændige er enige i at reglerne for sygedagpenge for selvstændige skal forbedres, så man tager hensyn til, at selvstændige ikke har en arbejdsplads, der tager over for dem ved sygdom.

– Dagpenge og sygedagpenge opleves så bureaukratisk og besværligt, at selvstændige ofte giver op på forhånd, og det er sjældent at det kan betale sig at gøre noget ved det, så det er flot at så mange politikere også har vilje til at prioritere området, siger Alessandro Justesen Leoni, direktør i Billy.

Let de administrative byrder og gør det nemmere at åbne erhvervskonto i banken

Mere end otte ud af ti selvstændige er enige i at det skal gøres lettere og billigere for selvstændige at åbne en erhvervskonto i en bank ved at forenkle kravene til bl.a. bankernes hvidvask-tjek.

Det har Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMVdanmark, følgende at sige om:

– Det er fuldstændigt afgørende, at en nystartet selvstændig kan modtage penge fra kunderne. En erhvervskonto er kritisk infrastruktur for en virksomhed på lige fod med vand i hanerne og varme i radiatorerne. Og banken skal jo ikke yde et lån – den skal bare åbne en indlånskonto, så man kan få driften til at køre. Derfor arbejder vi for, at det bliver lovpligtigt for bankerne at tildele virksomhederne en erhvervskonto på samme måde, som en bankkonto er det for privatpersoner i dag. Men hvis man på en ansvarlig måde kan lempe nogle af de stramme regler, bankerne er pålagt for at forebygge hvidvask, og dermed gøre erhvervskontoen billigere , så er vi bestemt positive.

Mere end otte ud af ti selvstændige, er desuden enige i at det offentlige – fx erhvervshuse, jobcentre, SKAT – skal hjælpe mere aktivt til, at selvstændige får mindsket administrative byrder såsom GDPR, momsafregning og regnskab.

Til gengæld er inflationshjælp mindre højt prioriteret af de selvstændige.

Kun knap hver fjerde selvstændig er meget enig i, at hårdt ramte selvstændige skal have økonomisk hjælp til at klare inflation i leverandørpriser og høje energiregninger. Hele fire ud af ti selvstændige er uenige.

– Man kunne have forventet at markant flere ønsker sig økonomisk hjælp i disse tider med inflation, men det er formentlig et udtryk for deres mentalitet, at de er villige til at klare sig selv, mens det kun er dem der er virkelig hårdt ramt, som ønsker hjælp, siger Alessandro Justesen Leoni, direktør i Billy.

Politikernes besvarelser fra undersøgelsen viste desuden at der vil være politisk flertal for alle beslutningerne.

Det kan være svært at finde ud af, hvilke firmajulegaver man skal give til sine kolleger. Man vil ofte gerne give noget, der er relevant for virksomheden, men samtidig også give firmajulegaver der glæder medarbejdere. Nogle år kan det være nemmere end andre at købe firmagaver, afhængigt af hvor godt man kender sine kolleger. 

Hvis ikke man kender dem ret godt, kan det være en god idé at finde nogle praktiske eller sjove firmajulegaver, som de kan bruge i deres hverdag – og måske endda noget, der kan få dem til at smile.

Firmagaver til kolleger på kontoret – hvad skal man give?

Når det kommer til at købe en firmajulegave til kollegerne på kontoret, er det ikke altid lige let at finde på, hvad man skal give. Det kan være svært at finde på noget, der både er personligt og praktisk.

Du kan overveje et abonnement på et magasin. Dette kan være en rigtig fin idé til medarbejdergaver til kollegaer, der elsker at læse eller holde sig opdateret indenfor et bestemt emne. Ellers kan du overveje en flot pen: Dette er altid en fin idé eksempelvis som kundegaver, da du kan give en pen med firmaets logo eller navn på.

Hvorfor er det vigtigt at give en firmagave til sine medarbejdere?

En firmajulegave signalerer, at man værdsætter sine medarbejdere og sætter pris på deres arbejde. Det vil først og fremmest give medarbejderen et stort smil og en masse motivation til at fortsætte det gode arbejde. Derudover bringer firmagaver en god stemning på arbejdspladsen, som kan være med til at skabe et godt arbejdsmiljø.

Men det er ikke bare medarbejdergaver, der signalerer taknemmelighed. Det kan kundegaver også gøre – altså små gaver, som kunderne kan få med hjem. På den måde kan du holde fast i dine eksisterenede kunder og skabe en god omtale for virksomheden.

 

Ideer til firmajulegaver til kontoret: 3 overraskende gaveforslag

  1. En personlig kontorstol: Kontorstolen er et af de vigtigste møbler på kontoret, især hvis man har brug for at sidde ned i længere tid ad gangen. Derfor kan det være en god idé at give sin chef eller kollega en flot og behagelig kontorstol i firmagave.
  2. En ny computer: En anden gaveide til medarbejdergaver, som kan være både praktisk og sjov, er en ny computer. Hvis ikke din chef eller kollega allerede har en computer, der er helt up to date, så kan dette være en rigtig fin gaveide. Og hvis de allerede har en computer, der er relativt ny, så kan det alligevel være rart med et backup, især hvis man bruger computeren til arbejde.
  3. Kaffe- og thetilbehør: Kaffe- og thetilbehør er altid et hit på kontoret, især hvis man elsker at drikke disse drikkevarer under arbejdet. Det er også en firmagave, der taler til fællesskabet på arbejdspladsen.

Alle virksomheder har brug for gode mødefaciliteter. For et indbydende mødelokale er nemlig rammen om produktive møder, som leder til handling. Det gælder, hvad end I skal diskutere jeres governance model eller måske planlægge strategien for 2023.

Indretningen af et mødelokale er ofte afhængig af, hvilket formål lokalet skal have. Et konferencelokale vil typisk have andre behov end et mindre lokale, der kun skal bruges til interne møder. Konferencelokaler har ofte plads til mange deltagere, og derfor er det ofte nødvendigt med stort udstyr som projektor og whiteboard.

Indretningen af et mødelokale kan påvirke produktiviteten

Der er mange forskellige måder at indrette et mødelokale på, og det afhænger meget af, hvilket formål lokalet skal have. Et mødelokale kan eksempelvis bruges til kreative brainstorm-sessioner, hvor der ofte vil være behov for at flytte rundt på stole og borde for at give plads til forskellige aktiviteter. I sådanne tilfælde skal lokalet have lette borde og stole, som kan flyttes rundt.

Hvis mødelokalet derimod typisk bruges til mere formelle møder, hvor en ordfører faciliterer deltagernes diskussion, kan det være en god idé at have ét stort bord, som giver deltagerne mulighed for at sprede deres materialer ud. Således kan deltagerne bedre bevare overblikket.

Undgå distraktioner i mødelokalet

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvordan man undgår distraherende elementer i et mødelokale. Måske har man behov for at bede deltagerne om at sætte deres mobiler på lydløs, så man ikke bliver afbrudt. Det kan endda være nødvendigt at gøre mødet helt analogt, hvis man ved, at mødedeltagerne vil komme til at sidde og udføre andet arbejde på deres pc under mødet. Det vigtigste er, at deltagerne i mødet bidrager aktivt, så man ikke bare løber igennem en dagsorden, men rent faktisk får udbytte af mødet.

Hvilket mødelokale passer bedst til din virksomhed?

Et af de vigtigste elementer i et møde er lokalet. Det er her, I skal sidde og have jeres fokus rettet mod hinanden og den opgave, I skal løse. Det er næsten umuligt at sige, præcis hvilket mødelokale, der skal bruges til et givent møde, medmindre man er klar over, hvilke forskellige aktiviteter, det pågældende møde indebærer.

Er det en workshop, hvor der arbejdes med post-its ophængt på væggene, skal lokalet være stort nok til, at man kan gå rundt. Er det modsat en-til-en sparring eller afvikling af medarbejderudviklingssamtaler (MUS), behøver lokalet ikke at være så stort.

Mødelokaler er en vigtig del af enhver virksomhed. De fungerer som rammen om produktive møder, hvor der diskuteres strategier, udvikles idéer og træffes beslutninger.

Magento (der officielt hedder Adobe Commerce nu) er et CMS-system, der egner sig til at sætte webshops op og udvides let med moduler eller integrationer for at give din webshop nye features eller gøre, at den automatisk udveksler data med dit ERP-system eller med dit lagerstyringssystem.

Sådan et samspil mellem forskellige it-systemer, du bruger i dit firma, sikrer et fælles flow af data, gør arbejdsgange ved bl.a. forsendelser hurtigere og reducerer risikoen for menneskelige fejl en del.

Magento er et open source-CMS-system

Hvorfor vælge Magento over andre CMS-systemer til din B2B- eller B2C-webshop? For det første er Magento open source, hvilket betyder, at systemet ikke på samme måde som visse typer proprietær software er fjendtligt indstillet over for tredjeparts integrationer eller datamigreringer fra ét CMS til et andet. Magento er slet og ret et meget fleksibelt CMS-system, der let lader sig tilpasse og udvide.

Udvid din Magento-webshop med moduler

Som nævnt kan du finde moduler til en Magento-webshop, der giver dig nye funktioner. Fx kan du finde et helpdesk til din webshop, så kunder får nemt ved at spørge om hjælp – og kundeservice får nemt ved at svare dem. Der er også utallige Magento-moduler til bl.a. marketing, sideoptimering og betaling. Og hvis du ikke kan finde et modul, der kan noget bestemt, kan it-udviklere lave ét til dig.

Gode webshops brillerer på flere parametre

Men ét er at kende til Magentos muligheder – noget andet er at sidde med systemet og prøve at strikke en webshop sammen, der for det første kan det, man forventer af en webshop. Og som for det andet er nem at bruge, er visuelt fængende, er både driftssikker og sikker mod cyberangreb, er skalérbar og som spiller sammen med andre systemer. Lyder det overvældende at sidde med dette?

Slip for at nørde med Magento selv – kontakt it-udviklere, som kan sætte din nye webshop op.

Bankr vil hjælpe bankkunderne med at få bedre rådgivning. Nyt firma vil guide kunderne i bankjunglen.

Danske boligejere skifter oftere og oftere bank i dag, og det er først og fremmest fordi det er blevet nemmere, og ikke mindst konkurrencen er blevet større. Men hvordan får man både den bedste og den billigste bank, det vil den nye hjælpeportal – Bankr.dk – nu hjælpe de mange danske boligejere med.

Bankr er navnet på en ny online service, som netop nu er lancheret som et nyt tilbud til de danske boligejere:

”Kort fortalt, så er det i dag ret nemt og simpelt og skifte bank. Det har de danske boligejere heldigvis allerede fundet ud af, og flere og flere sparer hvert år tusindvis af kroner. Men desværre oplever flere og flere boligejere også, at billigst ikke altid er bedst. Når først banken har fået kløerne i ens bankforretning, så er det ikke altid at den bedste rådgivning følger med efterfølgende”, siger stifter af Bankr Morten Amstrup.

Rentestigninger og konverteringer

Særligt markedet for obligationer har i 2022 været en svær periode at være boligejer i. Både positivt og negativt:

”Renten er steget kraftigt og hurtigt. Det giver nogle muligheder for nogle boligejer og nogle begrænsninger for andre boligejere. Men fælles for dem er, at de skal have den bedste rådgivning. Skal de konvertere deres boliglån? Skal de låne i friværdi? Skal de låse deres rente? Spørgsmålene kan være mange, og der er det bankens rådgivning og troværdighed, som skal være boligejernes sikre havn, og det er det desværre langt fra”, siger Morten Amstrup.

Derfor vil Bankr ikke bare sikre boligejerne den billigste løsning – men også den bedste:

”Vi ser ikke kun på bankens tilbud, men også på bankrådgiveren. Desværre er alt for meget bankrådgivning i dag bundet op på kasser og systemer i bankens computer, hvor boligejeren føler at man skal håbe på at komme igennem det lille nåleøje, for at kunne udnytte sin økonomi i bolig mest optimalt. Men mange bankrådgivere er virkelig dygtig til at hjælpe boligejerne i netop disse situationer – og det er de bankrådgivere og banker vi finder til boligejerne”, siger Morten Amstrup.

64 banker i Danmark

Der er flere andre portaler som allerede nu hjælper tusindvis af boligejere hverdag med at skifte bank. Men Bankr levere noget andet ifølge stifter Morten Amstrup:

”I 2022 er der omkring 64 banker, sparekasser og andelskasser i Danmark, og der er derfor rigeligt at vælge imellem for boligejerne. Mulighederne for hjælp er ligeledes mange. Men det hele foregår på en meget tilfældig måde. Man skriver sine oplysninger ind, og så får man tre tilbud. Men de tre tilbud er fra de tre hurtigste banker – og man kan derfor ikke være sikker på, at det er de tre bedste tilbud man får. Bankr sender ikke bare boligejerne ud i udbud – vi behandler hver boligejer som en individuel case, hvor vi sælger casen ind til den bank vi mener vil være den bedste for netop den boligejer”.

Og Morten Amstrup fortsætter:

”Den bedste bank kommer også an på mange individuelle faktorer, hvorfor den bedste bank i virkeligheden er forskellig fra person til person. Det er heller ikke nødvendigvis statisk, men derimod afhængig af dine behov, der hvor du er i livet. Den bedste bank da du skulle købe hus, er måske ikke længere den bedste bank når du ønsker at omlægge dine lån”.

Bankr er gratis – og der er mange penge at spare

Beregninger fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at en almindelig familie i ejerbolig kan spare 24.000 kroner om året ved at skifte bank. Det er vigtigt at huske, at jo større engagement du har ved banken, jo mere kan du potentielt sparre. Det er også derfor, at førstegangskøbere og husejere typisk kan spare så meget som de kan:

”Det koster ikke noget at undersøge det, og det er også gratis at få Bankr til at undersøge om man kan få en bedre og billigere bank. Vi lever at finde de rigtige matches for både boligejer og bank. Men ikke kun et match der dur lige nu og her – det skal helst være et langvarigt og godt samarbejde for både boligejer og bank”, siger Morten Amstrup.

Med udsigt til en jul med stigende priser og pressede budgetter vælger den danske udlejningsplatform LendNow at bidrage til julehjælpen for nødlidende familier. Al omsætning mellem 1. oktober og 31. december øremærkes julehjælp, og alle gebyrer fjernes helt fra LendNows services.

Vinteren er på trapperne, og med de nuværende energipriser og inflationstal går vi en potentielt hård tid i møde.

Derfor er det mindste, vi kan gøre, at støtte de danske familier igennem denne hårde tid.

“Vi er en lille virksomhed, men vi vil gerne hjælpe nødlidende børnefamilier, så meget som vi nu kan”, siger Azhar Iqbal, der er partner og stifter af den danske udlejningsplatform LendNow og fortsætter:

“Hele grundlaget for LendNow som virksomhed er bæredygtighed og cirkulær økonomi. At hjælpe hinanden ud fra idéen om, at vi i fællesskab er stærkest. Vi vil derfor hjælpe de danske børnefamilier, så godt som vi nu kan, også selvom det måske ikke er så meget, som en større virksomhed kunne bidrage med”, siger Azhar Iqbal.

Øremærket julehjælp og nul gebyrer

For det første øremærker virksomheden al omsætning mellem d. 1 oktober og 31. december til julehjælp. Hvilken konkret organisation, som pengene skal gå til, er endnu ikke blevet besluttet. Det skal brugerne af LendNow-platformen i fællesskab bestemme ved at indsende forslag til LendNow.

For det andet fjerner LendNow alle gebyrer på deres services i perioden 15. oktober – 31. december. Når en person for eksempel lejer et stykke værktøj gennem platformen, betaler de et mindre gebyr til platformen.

Det gebyr fjernes helt i perioden, så de danske familier kan leje værktøj til en lavere pris. I en periode med pressede budgetter er det nemlig sjældent ‘gør-det-selv’ projekter, der prioriteres. Men gennem LendNow kan familierne leje værktøj til en lav pris og dermed få fikset de ting i hjemmet, som nu skal fikses – og yderligere helt uden gebyrer.

En virksomhed bygget på fællesskab

LendNow er en udlejningsplatform, hvor privatpersoner kan leje og udleje hvad som helst. Typisk er det værktøj og maskiner, men det kan i teorien være hvad som helst. Det kan for eksempel også være services såsom rengøring, malerservice og pantindsamling.

“Den fundamentale idé, som LendNow bygger på, er en idé om fællesskab, hvor den enkeltes ressourcer kan komme fællesskabet til gavn. Det giver ingen mening, at 100 mennesker ejer 100 skruetrækker, når vi i stedet kan låne af hinanden”, siger Azhar Iqbal og fortsætter:

“Når vi låner af hinanden, bliver vi alle rigere. Udlejer får dækket nogle af sine købsomkostninger, lejer sparer en masse penge og behøver ikke bruge plads på at opbevare den givne genstand, og så slipper lejer også for at gå forgæves i det lokale byggemarked”.

Den helt store vinder er miljøet

“Den største vinder er dog miljøet. For ved at dele vores ressourcer forbruger vi mindre, hvilket kommer klimaet til gavn. Ved at gøre værktøj mere tilgængeligt for alle vil vi også i højere grad vælge at reparere og istandsætte frem for at købe nyt”.

“Ved at bruge hinanden i stedet for kun at tænke på os selv vil vi forhåbentligt også blive knyttet tættere sammen til gavn for lokalsamfundene”.

“Det hele er med til at skubbe den cirkulære og bæredygtige dagsorden frem, hvor vi i fællesskab kan finde frem til de nødvendige løsninger på nutidens problemer”, siger Azhar Iqbal afslutningsvist.

Sådan fungerer LendNow

LendNow, overskud, julehjælp, Bizz Up

 

I perioden 15. oktober til 31. december vil gebyret under trin 3 således være fjernet for at gøre det billigere for enhver at leje og/eller bestille handy-hjælp.