ETF’er er i dag en populær tilføjelse til en investors portefolio. Før i tiden bestod en portefolio af en blanding af forskellige aktier i enkelte virksomheder eller aktiver. Afhængigt af investorens egne ønsker, bestod den af dels risikable og dels sikre investeringer. Det var dog typisk investeringer i enkelte selskaber, hvilket indebærer en risiko og giver komplikationer i forhold til at kunne diversificere sin portefolio. I dag er mulighederne for at diversificere sin portefolio større.

En investering i en ETF – en Exchange Traded Fund – er i dag en god måde at diversificere både sine investeringer og sin risiko. En ETF minder på mange måder om en investeringsforening, da de består af en samling af investeringer, oftest i selskaber, ejendomme eller råvarer. En ETF er dog væsentligt billigere, både i løbende udgifter og på spread.

ETF’er repræsenterer naturligvis en række forskellige investeringer, og der er mange at vælge imellem. Lige meget om du vil investere i USA’s top 500 indeks, i teknologi eller i aktive eller passive fonde, findes der en ETF til dig.

I denne artikel får du 3 bud på nogle ETF’er du bør overveje at tilføje til din investeringportefolio. Er du ikke helt med på hvad ETF’ere er, kan du læse mere her.

S&P 500 Indekset

S&P indekset er en af de største ETF’er der findes og repræsenterer en af de sikreste og mest simple måder at investere i amerikanske virksomheder. Fonden investerer i de største virksomheder i U.S.A., inden for en række forskellige markeder. Denne ETF betegnes oftest som en af de bedste steder for sikre investeringer over tid.

ARKG: Ark Genomic Revolution ETF

Denne ETF er en aktiv fond. Det giver en anelse højere udgifter, men til gengæld får du en investering i en ETF der har fokus et marked med højt potentiale. ARKG invester i genomik, der er en gren af biologi der fokuserer på genomerne i menneskekroppen, og hvordan man kan kortlægge og ændre på disse. Denne fond repræsenterer altså investeringer i teknologi og forskning og er en investering i fremtiden. Disse investeringer er ofte høj risiko og høj fortjeneste.

Overvejer du at investere i ETF’er? Med op til 5000 forskellige ETF’ere at vælge i mellem er Saxo Bank et godt sted at starte. Kom i gang her.

DSI: iShares MSCI KLD 400 Social ETF

Denne ETF er en investering i firmaer der arbejder miljøvenligt og går op i socialt ansvar. Eksempler på virksomheder i denne fond er virksomheder som Tesla og Microsoft.Grundet den stigende efterspørgsel af miljørigtige produkter blandt forbrugerne, er denne ETF også en god investering i fremtiden.

En investering i DSI er en investering i bæredygtig forretning og virksomheder der går op i at tage socialt ansvar. Fonden udelukker også virksomheder der arbejder med alkohol, våben, gambling og tobak. Grundet ETF’ens volumen og popularitet har mange virksomheder derfor tilpasset sig tidens tendenser og har indført CSR-initiativer eller miljøvenlige tiltag i deres produktion.