Danske Lenus har hentet 387.000.000 kr. (€52 mio.) i en Serie A-investering. Investeringen giver den kun fem år gamle startup en værdiansættelse på 3.000.000.000 kr. Nu skal der ansættes i stor stil, ekspanderes og produktforfines. Missionen er at bidrage til at knække en negativ sundhedskurve.

I 2016 satte en dengang 24-årig ung dansk mand handling bag en ide, der skulle demokratisere både personlige coaches mulighed for at blive dygtige online coaches inden for fitness og sundhed og menneskers mulighed for at få adgang til dygtige online coaches inden for ditto. I dag har Lenus +225 ansatte fordelt på kontorer i København, Aarhus, London, Berlin, Hamborg og Stockholm. Med den nye kapital skal der turbo på både mission og forretning.

”Vi er ovenud begejstrede for, at EQT Ventures har valgt at lægge så stor en investering hos os. Nu kan vi for alvor sætte fuld damp på vores drømme og bidrage til at øge menneskers sundhed gennem en sundere livsstil. Vi kommer til at rekruttere i stor stil, produktudvikle, og senere på året rykker vi ind i USA,” siger Bertram Thorslund, stifter og CEO, Lenus eHealth.

Lars Jörnow, partner hos EQT Ventures, tilføjer:

“Hos EQT Ventures blev vi tiltrukket af Lenus’ formålsdrevne vision om at gøre verden til et sundere sted og af den unge startups stærke forretningsindsigt og imponerende vækst. At bidrage til at hjælpe online coaches, så de kan hjælpe endnu flere mennesker til en sundere livsstil, er vital for folkesundheden over hele verden. Jeg er stolt og begejstret for, at EQT Ventures står i spidsen for den største Serie A nogensinde i Danmark, og vi ser frem til at være med på holdet i en spændende, ny fase af Lenus’ rejse, hvor teamet nu for alvor skubber til virksomhedens mission og vækstplaner.”

Lenus er en såkaldt B2B2C onlineplatform henvendt til online-coaches inden for fitness og sundhed. Platformen er udviklet og forfinet til at muliggøre massiv skalerbarhed uden at ofre kvaliteten i den leverede online coaching. På kort formel: Lenus stiller en platform til rådighed, der gør alt det digitale, administrative, kommercielle nemt, så de online coaches kan fokusere på at være personlige coaches og rådgivere med fuld fokus på deres klienters individuelle ønsker, behov og mål.

”Nail it before we scale it”

Fra den spæde start i 2016 har Bertram Thorslund og resten af teamet bag Lenus haft en ambitiøs vækstplan. Men filosofien har fra dag 1 været at vise og bevise, at produktet og forretningsmodellen holdt vand, før der blev afgivet procenter til en ekstern investor. Lenus har opretholdt en gennemsnitlig årlig organisk vækstrate på +200 % (YoY) og har i dag +225 ansatte på tværs af de i øjeblikket syv kontorer. I 2020 endte bruttofortjenesten på DKK 50 mio. mod DKK 12 mio. i 2019.

”Vi har altid haft som mål at bevise, at konceptet og produktet kunne holde vand, inden vi gik i markedet efter venturekapital. Det er vi som team lykkes med, og det er jeg faktisk ret stolt over,” siger Bertram Thorslund.

Med Serie A-investeringen på knap 387 mio. kr. (€ 52), som er Danmarkshistoriens største, er forventningen, at bruttofortjenesten stiger med +200 % årligt, mens bundlinjen naturligt og bevidst vil blive negativt påvirket af de massive vækst- og ekspansionsplaner. Investeringen skal bl.a. gå til:

  • Forfine og videreudvikle produktet
  • Ansætte talenter i stor stil: +1600 over de næste 24 måneder – heriblandt +100 i Danmark
  • Styrke og udvide tilstedeværelsen på de eksisterende markeder (Danmark, Sverige, Storbritannien og Tyskland)
  • Accelerere den internationale ekspansion – herunder USA (New York og LA) i Q3 2021
  • Rykke i nyt hovedkontor i København
  • Udvikle og lancere en nonprofit onlineskole, der kan certificere de bedste coaches inden for fitness og sundhed til at blive de bedste online coaches

Serie A-investeringen kommer fra EQT Ventures (€50 mio.) med deltagelse af Lars Fjeldsøe-Nielsen (€2 mio.). Med investeringen rykker Lenus ind i top-10 over de største danske startups.

Om Lenus eHealth

Hvert år dør 20 millioner mennesker af livsstilsrelaterede sygdomme. Og hvert andet sekund dør et menneske af en livsstilrelateret sygdom eller årsag. Hvert andet sekund! Lenus blev stiftet i 2016 med en mission om at bekæmpe denne udvikling. Og nu skalerer den hurtigt voksende danske startup for alvor både missionen, forretningsmodellen og den internationale ekspansion.

Lenus er en B2B2C onlineplatform henvendt til coaches inden for fitness og sundhed. Platformen er skabt til at muliggøre massiv skalerbarhed uden at ofre kvaliteten i den leverede online-coaching. På kort formel: Lenus stiller en platform til rådighed, der gør alt det digitale, administrative, kommercielle nemt, så online-coachene kan fokusere på at være personlige coaches og rådgivere med fuld fokus på deres klienters individuelle ønsker, behov og mål.

Missionen er at demokratisere både personlige coaches mulighed for at blive dygtige online coaches inden for fitness og sundhed og menneskers mulighed for at få adgang til dygtige online coaches inden for fitness og sundhed.

Lenus blev stiftet i 2016 og har i dag +225 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Stockholm, London, Berlin og Hamborg. I Q3 2021 rykker Lenus ind i USA og åbner i første omgang kontorer i New York og LA. Samtidigt kigges der på nye europæiske markeder.

 

 

Folkene bag:

Lenus er stiftet af Bertram Thorslund (CEO), der i dag er 29 år. Bertram er medlem af Mensa top-1 % og er tidligere aspirant til Frømandskorpset. Medstiftere er Theodor Lindekær (CIO og Partner), Christian Høeg (Evangelist og partner) og Sebastian Colsted (VP og Partner). Blandt de tidligere investorer finder man bl.a. Fitness.dk-stifter, Rasmus Ingerslev (bestyrelsesformand), medstifter af Endomondo, Jakob Nordenhof Jønck (bestyrelsesmedlem) og indehaver af Energii, Gitte Salling.