At finde sin næste bolig kan tage rigtig lang tid, uanset om man ønsker at leje eller købe. Ønsker man at bo i et populært område, eller har man meget specifikke krav til den nye bolig, kan det føles som at lede efter en nål i en høstak. Derfor er det en god idé at tænke lidt ud af boksen samt udvide sit søgefelt.

Læs med her og få gode råd til, hvordan du finder din næste bolig. Har du efterfølgende brug for mere boliginspiration, eller vil have de nyeste bolignyheder, kan du læse mere på denne side om bolig.

Når du leder efter en lejebolig at bo i

Lejeboliger virker umiddelbart som den nemmeste boligløsning, da der ikke er et stort køb involveret. Dog er det sværere, end det virker til – især storbyer er svære at finde lejeboliger i. De mest indlysende steder at lede er via diverse boligportaler, Facebook og Google. Selvom stederne er populære at søge på, bør du alligevel prøve. Det kan jo være, du er heldig at finde din nye bolig der.

Derudover kan du også vælge at kontakte almennyttige boligselskaber direkte. Her bliver du skrevet op på en venteliste, hvorefter du bliver kontaktet, når der en bolig ledig. Du kan f.eks. skrive dig op hos Danmark Bolig, Domea, Boligkontoret Danmark eller Dansk Almennyttigt Boligselskabet.

Bo billigere og køb dig en andelsbolig

Mange fravælger lejeboliger af den grund, at den månedlige husleje blot virker som penge ud ad vinduet. Her kan du i stedet vælge at købe en andelsbolig, hvor det er relativt billigt at købe samt bo sammenlignet med en ejerbolig. Ved en andelsbolig er andelsværdien underlagt en maksimalpris. Derudover fastholder mange andelsboligforeninger en lav boligafgift, hvilket klart er en fordel, der giver mest valuta for pengene.


LÆS OGSÅ: BOMAGASINET KÅRET TIL DANMARKS MEST FORETRUKNE FORBRUGER- OG TESTMAGASIN


Da det er populært at vælge andelsboliger, bør du blive skrevet op på diverse ventelister i andelsboligforeninger. Typisk når en andelsbolig nemlig slet ikke at blive sat offentligt til salg, før den har skiftet hænder igen. Her må du tage kontakt til den specifikke andelsforening, da der ikke findes et officielt sted, hvor du kan blive skrevet op.

Andre måder at anskaffe sig en andelsbolig på er gennem hjemmesider, hvor du søger efter andelsboliger til salg. Dette er f.eks. Boligsiden, Boliga eller DBA. Du kan også bruge dine sociale medier såsom Facebook, da der findes et væld af grupper med andelsboliger til salg.

Køb af bolig – den største investering i dit liv

Drømmer du om at eje dit eget hus, skal du selvfølgelig købe en bolig selv. Det er blandt de største investeringer i dit liv, og derfor skal du være opmærksom på diverse udfordringer. Her er det fordelagtigt at tage kontakt til en ejendomsmægler. Mægleren vil hjælpe dig med at finde den bolig, der matcher dine ønsker og behov.

Når du er i dialog med en ejendomsmægler, skal du dog være bevidst om, at ejendomsmægleren både arbejder for dig og sælgeren af huset. Af denne grund har mægleren både dig og husets nuværende ejer i tankerne. For at bevirke dette kan det være en god idé at samarbejde med en advokat, økonomisk rådgiver eller byggeteknisk køberrådgiver.