Investeringsselskabet Brygge Partners fra Esbjerg overtager nu 37,5% af Tier1 Asset A/S i Allerød for et uoplyst beløb. Tier1 Asset er førende i Europa inden for genanvendte computere og gør årligt 250.000 brugte enheder klar til gensalg, hvilket typisk fordobler udstyrets levetid og sparer miljøet for 36.000 ton CO2-udledning om året.

DCS, brugte computere, Tier 1 Asset, Bizz UpI regnskabsåret 2019/20 opnåede Tier1 Asset et bruttoresultat på 40,1 millioner kroner og et EBITDA resultat på 10,5 millioner kroner. Den mangeårige stærke vækst er fortsat ind i indeværende regnskabsår, hvor EBITDA resultatet forventes styrket betydeligt med et niveauskifte i forhold til tidligere år.

”Markedets store efterspørgsel på bæredygtige løsninger betyder, at Tier1 Asset har et stort vækstpotentiale, som vi gerne vil være med til at forløse gennem aktivt ejerskab, ” siger direktør Kent Ernst Hansen fra Brygge Partners, og uddyber:

”Som ved andre investeringscases er vi bevidst gået efter at lade den hidtidige ejer fortsætte som majoritetsejer og fortsat lede selskabets drift, mens vi som investorer deltager aktivt i bestyrelsen og som sparringspartnere.”

Stifter og adm. direktør Peter Hemicke vil fremover eje 57,5% af Tier1 Asset A/S, mens bestyrelsesformand Lars Aaen køber de resterende 5% af aktierne i selskabet.

Bestyrelsen i Tier1 Asset udgøres fremover af Lars Aaen (formand), Peter William Hemicke, Kent Ernst Hansen (ny), samt et endnu ikke offentliggjort eksternt medlem.

Mange bejlere

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der været mange følere ude efter Tier1 Asset, fordi vi er markedsleder i en bæredygtig vækstbranche. Men jeg er slet ikke færdig med at vækste virksomheden og valgte at sige ja til Brygge Partners, fordi jeg kunne fortsætte som majoritetsejer og lede virksomheden til fortsat vækst. Andre væsentlige faktorer er, at vi har en god kemi, og at de kommer med nogle erfaringer og kompetencer, som kan blive meget værdifulde for Tier1 Asset,” siger Peter Hemicke.

Du vil også kunne lide…

Dansk vækstvirksomhed vælger ny distributør for at sparke gang i salget af brugte computere til hr. og fru Danmark

Han stiftede Tier1 Asset i 2001 og har i alle årene siddet i direktørstolen. Han er med egne ord gået fra at være Peter, der ”bare” solgte brugte computere til at drive en stor bæredygtig virksomhed, som understøtter cirkulær økonomi.

Erfarne jyske erhvervsfolk

Investorerne bag Brygge Partners er erfarne erhvervsfolk og inkluderer familien Kruse fra Esbjerg (tidligere EOS og Esvagt), Lars Gantzel Pedersen fra Ikast (Danspin A/S), Familien Tygesen fra Tønder (Tygesen Company), familien Poulsen (KPC) og Poul Sand (Poul Sand A/S) fra Herning, advokat Peter Kirk Larsen, Esbjerg, samt direktør Kent Ernst Hansen.

Brygge Partners, som tidligere var kendt under navnet Esbjerg Brygge Invest, foretager langsigtede investeringer i unoterede selskaber med stort udviklingspotentiale, hvor der vurderes at være en god og dynamisk ledelse, som fortsat kan lede virksomheden gennem en vækstfase.

I sine fire års levetid har Brygge Partners indtil videre investeret i 11 selskaber. Investeringerne i de ti første selskaber er samlet i Brygge Partners 1, mens Tier1 Asset er den første investering for selskabet Brygge Partners 2.

Sådan fungerer Tier1 Assets forretningsmodel

Forretningsmodellen for Tier1 Asset er at opkøbe computere – og i mindre omfang tablets og mobiltelefoner – i store bundter hos fx banker og internationale revisionsfirmaer, som ønsker at agere miljøvenligt og samtidigt få noget for deres brugte udstyr.

Tier1 Asset sørger for at slette al data, rense maskinerne og om nødvendigt udskifte tastatur, skærm, batteri osv., ligesom der bliver installeret styresystemer med gyldige licenser ligesom ved fabriksnye produkter. Tier1 Asset yder tilmed en fornyet produktgaranti på de brugte enheder.

Det hele bliver styret i en stram og dokumenterbar ISO-certificeret produktionsproces, hvor alt kan spores. Den stramme kvalitetsstyring har styrket store virksomheders tillid til, at Tier1 Asset får slettet alle data og håndterer elektronikskrot efter reglerne.

I den anden ende kan distributører, forhandlere og kunder være sikre på, at det genanvendte udstyr er i orden og 20-30% billigere end tilsvarende, nyt udstyr.