Europas førende virksomhed inden for genanvendelse af IT og elektronik, Tier1 Asset A/S, som har hovedkontor og produktion i Allerød, indgår nu et vigtigt strategisk samarbejde med den veletablerede danske IT-distributør DCS i Trige nord for Aarhus, som skal være med til at gøre genanvendt IT og elektronik til allemandseje.

DCS, Tier1 Asset, brugte computere, Bizz Up

Målet med samarbejdet er at komme meget bredere ud i markedet. Således skal DCS distribuere mange tusinde bærbare og stationære pc’er, tablets og mobiltelefoner i Danmark og de øvrige nordiske lande.

Bæredygtighed bliver nemlig stadig mere og mere populært, og markedet for genanvendt IT og elektronik er modnet kraftigt de seneste år.

 

”Siden 2001 har Tier1 Asset istandsat og gjort især brugte computere egnet til genanvendelse, men det er først nu, at ideen om bæredygtig, cirkulær økonomi har vundet så meget indpas i samfundet, at vi for alvor kan få produkterne ud til hr. og fru Danmark. Vi håber vores nye, vigtige samarbejde med DCS vil være med til at gøre genanvendt IT og elektronik til allemandseje,” siger CEO Peter Hemicke, stifter og CEO for Tier1 Asset A/S.

Genanvendt elektronik er ikke et helt nyt forretningsområde for DCS ApS men har hidtil mest tjent som et supplement til virksomhedens øvrige IT-distribution.

”Nu er tiden moden til at etablere genanvendt elektronik som et fokusområde på højde med vores øvrige forretning. Og med en partner som Tier1 Asset i ryggen kan vi løfte os flere niveauer og bidrage til at øge udbredelsen af genanvendt elektronik hos den almene forbruger,” fortæller CMO Thomas Kirkeby fra DCS ApS.

Genopfrisker årligt 250.000 enheder

DCS, Tier1 Asset, brugte computere, Bizz UpTier1Asset, der er førende i Europa inden for genanvendte computere og har kunder over hele verden, genopfrisker årligt 250.000 brugte enheder, hvilket sparer miljøet for 36.000 ton CO2. Genanvendelsen betyder typisk en fordoblet levetid og giver dermed en markant mindsket miljøbelastning.

De brugte computere bliver typisk hentet i store bundter hos store virksomheder såsom banker og internationale revisionsfirmaer, som ønsker at agere miljøvenligt, ligesom det er økonomisk fordelagtigt at levere til genbrug frem for at skulle skrotte elektronikken.

Tier1 Asset sørger for at slette al data, rense maskinerne og om nødvendigt udskifte tastatur, skærm, batteri osv., ligesom der bliver installeret styresystemer med gyldige licenser ligesom ved fabriksnye produkter. Tier1 Asset yder tilmed en fornyet produktgaranti på de brugte enheder.

Det hele bliver styret i en stram og dokumenterbar produktionsproces, hvor alting kan spores. Den stramme kvalitetsstyring har styrket store virksomheders tillid til, at Tier1 Asset får slettet alle data og håndterer elektronikskrot efter reglerne.

I den anden ende kan distributører, forhandlere og kunder være sikre på, at det brugte udstyr er i orden og 20-30% billigere end tilsvarende, nyt udstyr.

DCS ApS har siden grundlæggelsen i 1994 etableret sig som én af Danmarks største distributører og leverandører af IT med en omsætning på mere end 750 millioner kroner, som er skabt på baggrund af lynhurtig logistik, en skarp lagerprofil og en jordnær tilgang til markedet.