Vi ser desværre alvorlige eksempler på, at folk kan komme ud for store skattesmæk, hvis de ikke får indberettet de rigtige og gældende krav til SKAT, når de laver kørebog. Det sker, at folk bliver opkrævet flere hundrede tusind kroner, fordi dokumentationen for et kørselsregnskab er mangelfuld.

Vil du slippe for at betale dine kørepenge tilbage, er det altså vigtigt at leve op til visse krav.

Gode råd til at få din kørselsgodtgørelse for 2017

Kravene er forholdsvist simple og nemme at efterleve, men det kan jo glippe, og man glemmer nemt en tur, eller ’kommer til’ at runde op.

Det kan desværre bare ikke betale sig at sjofle med oplysningerne, men der er håb forude, hvis du er én af dem, der har svært ved at få de rette informationer med i kørselsindberetningen.

Kravene for at få kørselsgodtgørelse er dokumentation for følgende:

  • kørslens formål
  • dato
  • antal kørte kilometer
  • beregning efter satser
  • kørslen er i medarbejderens eget køretøj

Er du selvstændig erhvervsdrivende og skal have kørselsfradrag, skal du udover ovenstående også skrive, hvad kilometertælleren viste ved begyndelsen af kørslen på den pågældende dag og ved dagens afslutning.

 

Lad teknikken gøre arbejdet for dig

Med en kørebogs-app til registrering af dit kørselsregnskab sørger du for, at du får skrevet de tilstrækkelige oplysninger. Så du kan være sikker på at modtage din kørselsgodtgørelse med god samvittighed og ro i maven. Og nu er der faktisk også håb for dig, der glemmer at trykke start og stop i app’en. Med Mileage Books iBeacon registreres dine køreture nemlig automatisk – uden at du behøver at tænke på at trykke hverken start eller stop. Meget nemmere bliver det vist næppe.

Og det ér bare lidt sjovere at få lov at beholde sin kørselsgodtgørelse. Med en kørebogs-app sparer du samtidig en masse tid på den manuelle indtastning af din kørsel – tid, du kan bruge på bedre ting.

Læs mere om vores abonnementer på en app-baseret kørebog på www.mileagebook.dk