Midtjylland er fortsat helt i top, når det kommer til antallet af nystartede virksomheder i 2021. Med 7.106 nye virksomheder er regionen kun overgået af Hovedstaden. Det viser en ny opgørelse fra Vækstfonden. Men hvilken kommune i Midtjylland løber med førstepladsen?

Årsskiftet er en anledning til at se tilbage på de forgangne år, og endnu engang kan midtjyske virksomheder kigge tilbage på året med oprejst pande. For Coronakrisen har ikke påvirket den stærke iværksætterlyst, der findes i hele regionen. Med 7.106 nystartede virksomheder viser Midtjylland endnu engang, at deres dygtige iværksættere er med til at sætte Danmark på verdenskortet. Det er en helt særlig virkelyst i Midtjylland, som skaber fundamentet for det danske erhvervsliv, fortæller Jacob Christensen Flarup, direktør og ansvarlig for Vækstfondens aktiviteter i Region Midtjylland.  

”I Midtjylland møder vi en helt særlig skabertrang. Overalt vokser nye virksomheder frem. Både mange dygtige fødevareproducenter, iværksættere i Sound Hub i Struer og de mange Aarhusianske fintech-virksomheder. Tallene understreger, at Midtjylland har en lang tradition for at starte egen virksomhed, som er med til at skabe arbejdspladser og vækst på tværs af kommuner.” 

Det er over hele Midtjylland, at iværksætteriet blomstrer i 2021. Men det er selvfølgelig smilets by, Aarhus, der endnu engang kan iklæde sig den gule førertrøje med hele 2.374 nystartede virksomheder. Der er dog kamp om de øvrige pladser i top fem, hvor Silkeborg (534), Horsens (504), Herning (481) og Randers (444) alle er godt med.

Bølge af nye digitale iværksættere

I 2021 så vi endnu engang, at især de digitale virksomheder havde medvind. Det viste sig blandt andet i det rekordbeløb, som danske og udenlandske investorer sendte til danske venturevirksomheder. Her er aarhusianske Lunar særligt værd at nævne. Og det digitale momentum er kommet for at blive, fastslår Jacob Christensen Flarup:  

”Digitalisering er jo ikke noget nyt. Men Danmark har en særlig styrkeposition og talentmasse indenfor det digitale. Derfor har vi en helt særlig rolle at spille på det globale marked, der er blevet særligt opmærksomme på vigtigheden af digitalisering under Coronakrisen. I Midtjylland har vi fx en lang række dygtige iværksættere, der arbejder med marketing, turisme og fintech. Alt sammen digitalt funderet. Det giver os en konkurrencefordel på det internationale marked.”