Som den første danske rengøringsvirksomhed har Anders Andersen Rengøring udviklet et komplet koncept for både svanemærket trappevask og ejendomsrengøring for at imødekomme nye krav fra investeringsselskaber.

Anders Andersen Rengøring, Bizz Up

I bestræbelserne på at styrke den grønne profil retter flere ejendomsinvesteringsselskaber og deres administrationsselskaber nu blikket mod svanemærket trappevask og ejendomsrengøring. Det oplever de hos Newsec, der blandt andet administrerer ejendomme for Dades, der med 68 kontorejendomme og 12 butikscentre er et af Danmarks største privatejede ejendomsinvesteringsselskaber.

“Alle pensionskasser og mange ejendomsinvesteringsselskaber har fokus på den grønne profil. Det gælder for eksempel et ejendomsinvesteringsselskab som Dades, der har iværksat en grøn strategi. Som administratorer er det vores opgave løbende at bidrage med nye løsninger, og her er svanemærket rengøring det nyeste tiltag, der kan skærpe den grønne profil”, siger Per Rønn Andreasen, der er teamleder for Building Performance Management og fortsætter.

“Når interessen for det her er så stor, skyldes det en meget bred interesse for bæredygtighed helt fra private lejere til erhverv, der stiller krav om bæredygtighed.”

Første hele koncept svanemærket

Anders Andersen Rengøring, Bizz UpHos Anders Andersens Rengøring, der er en af Danmarks største rengøringsvirksomheder, mærker man også den øgede interesse for svanemærkede services. Derfor har rengøringsvirksomheden det seneste år arbejdet på at få hele konceptet for både trappevask og ejendomsrengøring svanemærket.

“Flere af de store ejendomsadministrationsselskaber har indtil nu efterspurgt svanemærket trappevask og ejendomsrengøring forgæves. Derfor opsøgte vi Miljømærkning Danmark for at få svanemærket disse ydelser. Det betyder, at vi nu både kan tilbyde svanemærket rengøring, trappevask og vinduespolering, som opfylder Svanemærkets skrappe krav til blandet andet rengøringsmidler, kvalitetssikring og transport”, siger Anders Andersen, der ejer rengøringsvirksomheden Anders Andersen Rengøring.

Øget interesse for Svanemærket

Svanemærkets øgede betydning for investeringsselskaberne kom for alvor til udtryk i 2020, hvor Store Solvænget på Amager blandt andet kunne bryste sig af at være de første, nybyggede almene svanemærkede boliger, mens en pensionskasse i september fik licensen til at gennemføre Nordens første svanemærkede boligrenoveringsprojekt i Hillerød. Den store interesse for at blive svanemærket giver travlhed hos Miljømærkning Danmark.

“Lige nu oplever vi en stor efterspørgsel fra virksomheder, der gerne vil have enten deres produkter eller services certificeret med Svanemærket. Det er mit indtryk, at kunders efterspørgsel på det og en øget interesse for grønne indkøb fra både offentlige og private virksomheder spiller en stor rolle, ligesom det også er tydeligt, at en virksomhed som Anders Andersen Rengøring ser miljø som en del af deres DNA. Det er en meget positiv udvikling”, siger Ingrid Elmedal, der er seniorkonsulent hos Miljømærkning Danmark.

 

 

Anders Andersen Rengøring er en landsdækkende rengøringsvirksomhed med cirka 1100 medarbejdere fordelt på afdelinger i Taastrup, Aarhus og Vejle. Virksomheden var det første landsdækkende rengøringsselskab i Danmark med Svanemærkning.