Startup Central, Anders Fogh, Bizz UpDe tragiske hændelser i Ukraine, gør at vi bliver mere grønne herhjemme, og det skaber muligheder for innovation.

Af Anders Fogh, CEO Startup Central

Gas- og elprisstigninger det er noget rigtig mange danskere, måske endda i hele verden er blevet mødt med de sidste uger. Situationen i Ukraine er forfærdelig, men det betyder også, at vi er nødt til at omstille os til en verden, hvor vi skal finde alternative energikilder – Den GRØNNE er her den mest oplagte.

Selv med virksomheder som Ørsted og Vestas som de største grønne store virksomheder i Danmark, så kan de ikke løfte en grøn transformation alene. I flere år har Danmark været kendt for vores Fintech virksomheder, som ofte er løbet med den kapital, som kan gøre en verden til forskel, når det handler om at nå teknologiske fremskridt, men også vækstmuligheder.

Danmark har nu en chance for at blive det absolut førende land på den grønne omstilling. Iværksætteri er vejen til en succesfuld transformation – de nye virksomheder kan skabe bæredygtighed, grønne løsninger, formindske papirforbrug og de kan løfte dagligdagen for flere danskere.

I Startup Central ser vi endnu flere nye virksomheder blive stiftet, hvor de 17 verdensmål direkte og indirekte involveres. Det er fremtiden, vi kan ikke komme uden om det. Det er efterhånden de færreste iværksættere som ikke indtænker grønne tiltag i deres virksomhed, det er den udvikling vi har brug for.

Grøn ansvarlighed er et selling point og ingen kan argumentere imod, at det er nødvendigt, at vi genovervejer vores vaner og specielt med de følger de stigende gas- og elpriser har, det har betydning for vores basale levevilkår.

Jeg håber, at vi får stoppet alt det her i Ukraine og at Ukraine kan blive sig selv igen. Virkeligheden er nu bare, at den verden vi alle kender, er mere skrøbelig end nogensinde før, hvad angår vores levevilkår og klima. Måske er der en iværksætter derude, som har fundet en hurtigere vej til at skabe varme i vores huse end gas, måske kan vi skabe el og opbevare det nemmere end vi kan med vindmøller?

Danmark – Vi kan blive firstmovers igen, vi kan sætte en trend, hvor vi er foran nabolandene, fordi vi investerer private midler i virksomheder, som skaber grønne værdier til vores grønne omstilling.

Så selvom vi alle synes det er helt vildt med benzin, gas og elpriser, så skal vi omfavne det og vende det til vores fordel. I sidste ende er der ikke meget andet vi kan gøre. Lad os tænke ud af boksen og være innovative.

Faktaboks Anders:

  • Startede første virksomhed før han var 18 år.
  • Ordblind, ingen lang uddannelse, men et kæmpe gåpåmod.
  • Kone & 4 børn – bosat i Brædstrup, 8700 Horsens.
  • Fødselsdag d. 1. juli 1992

Faktaboks Startup Central:

  • Stiftet februar 2018
  • Hjælper selvstændige/iværksættere i alle brancher og i hele landet.
  • 13 medarbejdere
  • Branchekode: NasS