Bæredygtighed: Den bæredygtige investeringsplatform, DoLand, har indgået et partnerskab med Heartland Festival for at engagere danskerne i den bæredygtige omstilling. Sammen med en række fremsynede virksomheder har de på årets festival hjulpet publikum med at blive inspireret til at handle på den bæredygtige omstilling.

Investering, DoLand, Bæredygtighed, Bizz Up
CEO, DoLand, Jakob Lage Hansen

Klimakrise, coronakrise, biodiversitetskrise, forsyningskrise, energikrise; Ja, kriserne står efterhånden i kø, hvad end vi som forbrugere skal købe ind i supermarkedet, varme vores boliger op, transportere os på arbejde – eller på tværs af landet til unikke festivaloplevelser. Kriser er blevet en uomgængelig del af både danskernes og virksomhedernes dagligdag, og det kalder på nye måder at gøre tingene på, hvor man går sammen på tværs af kompetencer, interesser og brancher.

Et aktuelt eksempel på, hvordan man kan gøre tingene på nye måder og finde sammen i nye konstellationer på tværs, er partnerskabet mellem den bæredygtige investeringsplatform, DoLand, og Heartland Festival, der løb af stablen i weekenden på Fyn, som kombinerer samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen.

Partnerskabet dedikerede et område på festivalen kaldet ‘Conscious Escape’ til “samtaler om den fremtid, vi drømmer om, og de iværksættere og virksomheder, der skaber den”. Virksomhederne på scenen var fremsynede aktører med et stærkt etisk fortegn og en bæredygtig mission i livet som Simple Feast, CO2 Hero, Nøie, Slow Forrest Coffee, Flow Intimates, Home.Earth, FDB Møbler, Hansen Is, Postevand og DoLand selv.

Danskerne ønsker at leve mere bæredygtigt men mangler viden

Partnerskabets festivalområde gav plads til at fordybe sig i komplekse emner og få en oplevelse af, hvordan en bæredygtig fremtid kan se ud, hvis vi tør tænke, tale og skabe den sammen. Publikum fik inspiration via konkrete eksempler på, hvordan man GØR bæredygtighed – noget som danskerne fortsat efterspørger viden og løsninger på til at kunne. Dét konkluderer en stor undersøgelse, som DoLand har gennemført via analyseinstituttet Epinion sammen med organisationen I Love Global Goals. Her svarede 3/4 af danskerne, at de ønsker at leve mere bæredygtigt, men at de mangler viden om, hvordan de gør det.

Samtidig er der under coronapandemiens nedlukninger kommet en stigende interesse i den danske befolkning – særligt hos den yngre målgruppe i alderen 18-29 år – om at komme i gang med at investere. Alene i coronakrisens første år var der knap 150.000 personer, som kastede sig ud som førstegangsinvestorer, hvoraf størstedelen var unge, konkluderer Finans Danmark. Derfor er der ifølge DoLand brug for, at investorerne er klædt på til at investere, så det gør mest mulig positiv forskel for samfundet.

Kun gennem handling kan vi skabe en mere bæredygtig fremtid

Handling på den bæredygtige omstilling står da også øverst på menukortet, når man spørger DoLand og Heartland:

Heartland er skabt for at engagere mennesker i verden – og den verden vi lever i har brug for, at vi aktivt handler for at skabe en bæredygtig fremtid. Vores ambition er derfor at gøre vores gæster klogere – gerne i samarbejde med partnere, der er eksperter på deres område. Derfor glæder vi os meget over, at vi har relanceret Conscious Escape sammen med DoLand, så vores gæsterne får nye perspektiver på, hvordan man kan gøre en forskel i en foranderlig verden”, fortæller Janne Villadsen, program & udviklingsdirektør hos Heartland.

Ligeledes drømte DoLand om, at publikum ville gå fra festivalen mere modige og handlekraftige, end da de kom, og dét er da også DoLands oplevelse, at det lykkedes:

Investering, DoLand, Bæredygtighed, Bizz UpVi indgik dette partnerskab med Heartland, fordi vi deler DNA om de nuancerede samtaler og ønsket om en bæredygtig fremtid. Jeg glæder mig over, at så mange fremsynede virksomheder var med til at inspirere tilhørerne ved at give konkrete bud på, hvordan vi løser tidens komplekse kriser – og selvfølgelig vise hvor simpelt det er at investere sig i den bæredygtige udvikling. Vi fik mange positive tilkendegivelser fra tilhørere og virksomheder om, at de gik inspireret derfra“, udtaler Sara Rønning-Bæk, partnerskabschef hos DoLand.

Tre gode råd til at skabe værdifuld partnerskaber

I et ambitiøst partnerskab kan der være mange aktører involveret, og foruden de to primære partnere i dette eksempel – og de mange virksomheder på scenen – har virksomheden Partnerskabshuset Krydsfelt hjulpet DoLand undervejs i processen med gode råd og støtte til at etablere, drive og forløse partnerskabet.

Derfor skal du som læser heller ikke snydes for tre gode råd fra Partnerskabshuset Krydsfelt til, hvordan man som virksomhed kan komme i gang med at skabe værdifulde partnerskaber for handling:

  1. Tænk værdi på flere niveauer: I partnerskaber er det vigtigt at tænke i forskellige parametre, når værdien skal opgøres. Gennem partnerskaber kan virksomheder gøre kagen større sammen og dermed opnå en højere gevinst, samtidig med at de deler risikoen. Hermed man kan tænke bredere og tiltrække de rette aktører, der både skaber værdi på kort og på lang sigt.
  2. Tænk langsigtet i en kortsigtet hverdag: Gå ind i partnerskabet med indstillingen, at I skal samarbejde de næste mange år – selvom aftalen i sig selv kan være kortsigtet. Herigennem sikrer I, at I stiller jer selv de rigtige spørgsmål og jeres tilgang ændres, så I kommer med overskud, empati og en helhjertet indsatsvilje. Når I simulerer, at I skal arbejde sammen på den lange bane, er I bedre versioner af jer selv og vil optimere muligheden for at skabe mere værdi og fremdrift.
  3. Spørg ikke om, men hvordan vi skal være i partnerskab: Vend jeres mindset på hovedet og start med at spørge, hvordan vi skal samarbejde, så begge parter får mest mulig værdi. Det skaber bedre dynamik i partnerskabet. Og så er det vigtigt, at huske, at kommunikation er altafgørende, når man har besluttet at være i et partnerskab – begge parter skal være gode til at proceskommunikere fra start, så I undgår at arbejde i hver jeres retning.

Fakta om DoLand:

DoLand er en bæredygtig investeringsplatform, hvor privatpersoner kan investere helt ned til 500 kr. i 10 forskellige temaer, som f.eks. ligestilling og diversitet, grøn omstilling, social impact, bæredygtige fødevarer mv.

Som platform tager DoLand sig af alt det besværlige, så privat investoren gennem fem skridt nemt og dokumenteret bæredygtigt kan komme i gang med at investere i den fremtid, de ønsker at leve i. Brugerne kan altid følge med i det impact, som investering har på den bæredygtige omstilling.

DoLand ønsker at demokratisere adgangen til at investere og sætte bæredygtige investeringer i øjenhøjde. DoLand tror nemlig på, at jo flere “almindelige mennesker”, der investerer bæredygtigt, desto mere power har de. Og faktum er, at ingen mennesker kan skabe en bæredygtig fremtid alene.

 

Investering, DoLand, Bæredygtighed, Bizz Up