Corona-nedlukningen skabte ikke kun begrænsninger for arkitekt Julie Dam og læge Anna Knakkergaard. Nu er de klar med en ny type højtlæsningsbog, der hjælper børn med at bearbejde hverdagens oplevelser og falde hurtigere til ro.

Online netværksgrupper giver nye muligheder under nedlukning

Selvom Danmark har været lukket ned det meste af 2020, behøver det ikke at sætte en stopper for iværksætteri. Igennem netværksgruppen LadiesFirst fik Anna og Julie kontakt. Læge Anna Knakkergaard behandler til dagligt børn og unge med klinisk hypnose. Anna fortalte Julie om, hvordan hun ser de samme problemer gentage sig hos mange af de børn, hun behandler i sin klinik. Problemer, som hun ved, at mange børn tumler med hver dag uden at få den rette hjælp. Julie kommer fra forlagsbranchen og driver til dagligt forlaget WITHWHITE. Hun spurgte Anna, om ikke hun ville lave en bog med hypnoseteknikker, så budskabet og hjælpen kunne nå endnu længere ud og hjælpe mange flere børn. Det var på denne måde, deres samarbejde begyndte.

En ny type godnathistorie baseret på hypnoseteknikker

Resultatet af Julie og Annas nye samarbejde er Drømmejunglen, hvor børnene skal hjælpe seks dyrebørn, der hver især har et problem inden sengetid. Ved at hjælpe dyrebørnene med at finde ro, lærer børnene også underbevidst i højere grad selv at kunne bearbejde og håndtere deres egne problemer.

I første omgang havde Julie og Anna planlagt et oplag på 250 bøger, men hurtigt viste det sig at være for lidt. Efter gode anmeldelser fra et testpanel bestående af psykologer, forældre, pædagoger og ikke mindst deres børn, samt interesse fra forhandlere, udkommer Drømmejunglen nu i over 1000 eksemplarer. Der er også allerede interesse fra andre lande som Norge, Sverige og Finland.

“Det er helt fantastisk med den store interesse for vores bog – og så allerede inden lancering! Vi er utroligt glade for begejstringen blandt børnefamilier og eksperter, og kan slet ikke vente med komme med på Drømmejunglens rejse” siger Julie. “Det er så vildt og vores håb er jo netop at nå ud til så mange børn som muligt, så de kan få hjælp til deres daglige problemer” tilføjer Anna.

Læge + arkitekt = nyt børnebogsforlag

“Uden Facebook-gruppen LadiesFirst, havde vi aldrig mødt hinanden. Det er fantastisk hvordan man kan udveksle ideer, spørge om hjælp og netværke i grupper online. Vi har i løbet af processen fra opstart til trykt bog også fået hjælp igennem online netværksgrupper. Helt fra business-råd til den rette fotograf” siger Julie Dam.

“Vi er begge selvstændige og har mange projekter, og ingen af os ledte efter en forretningspartner. Men på grund af vores fælles kompetencer, og fordi vi tror så meget på Drømmejunglens univers, kunne vi ikke lade chancen for et godt samarbejde passere” siger Anna Knakkergaard.