DAT gør det samme for Tom, som Toms firmaer avecdo og Modified Solutions gør for deres kunder; forsimpler arbejdsgangen og sørger for en mere optimal vej fra A til B

Når Tom Frank Christensen sætter sig i flyet har det ét formål; at få ham hurtigere fra Jylland til København og retur. I hovedstaden findes nemlig størstedelen af Toms kunder og samarbejdspartnere. Tom står bag virksomhederne Modified Solutions og avecdo , hvor sidstnævnte er sat i verden for at forsimple arbejdsgangen med at få en webshop eller en shops produktdata ud til forskellige handelsplatforme som f.eks. Trendsales, Pricerunner og Miinto. Målet er at gøre det let at vise shoppens produkter korrekt på de forskellige platforme med øget salg som resultat.

To til tre gange om måneden rejser Tom frem og tilbage, men med den yngste virksomhed avecdos fart over feltet er der efter alt at dømme meget mere DAT i luften for fremtiden. ”Vi er gode til at stakke møderne, så vi nogle gange er af sted to til tre dage af gangen. Jeg har dog en forventning om, at frekvensen kommer til at stige i takt med avecdos vækst,” siger Tom, der bor lidt udenfor Viborg og har kort afstand til Midtjyllands Lufthavn.

 

In the air

Bizz Up sprang med den 45-årige IT-iværksætter og hans nyansatte mand, Lasse, i flyet en onsdag i august på en af de 10 afgange, DAT har mellem Karup og København. Her havde vi sat os for at blive en smule klogere på Tom, turene og en nørdet branche. Denne gang stod Københavnerprogrammet på gensyn med kunder, deltagelse i ”Affiliate Camp” og møder med potentielle nye kunder. I løbet af de halvtreds minutter i luften, nåede vi at stille Tom 7 hurtige spørgsmål:

 

Hvad giver det dig at have muligheden for at flyve mellem Jylland og Sjælland?

”Det giver mig en kæmpe frihed, da jeg kun har femogtyve minutter i bil hjemme fra min indkørsel. Når jeg lander i København, springer jeg enten på Metroen eller i en taxa afhængig af, hvor jeg skal hen. Det giver mig muligheden for at være præcis. Og så er der udgiften til flybilletterne, som er langt billigere end køreturen, broafgiften, parkering og mandetimer.”

Hvad bruger du din tid på mellem Viborg og København?

”Ventetiden bruger jeg på at se nyheder, og de halvtreds minutter om bord bruger jeg på at forberede mig til de ting, jeg skal deltage i. Jeg arbejder offline og kan få en del fra hånden i det tidsrum. Det eneste jeg savner er lufthavnens lille café, som desværre ikke er betjent af personale længere.”

 

Snakker du med de andre passagerer?

”Nej, det gør jeg faktisk ikke specielt meget, men hvis jeg gør, er det mest på hjemturen, når møderne er overstået. Jeg har en forhistorie, hvor den korte version er, at jeg for år tilbage grundet en ulykke blev dømt ude af arbejdsmarkedet og stod med udsigten til en førtidspension, som betød, at jeg blev indesluttet og udviklede en slags socialfobi. Jeg vil dog sige, at problemet er stærkt aftagende, ellers ville jeg jo aldrig komme ud til kunderne,” griner Tom og tager en kort pause. ”Jeg har deltaget i forskellige forløb herunder Refuga og Seedster, hvilket har gjort en stor forskel for mig. Så jo, socialfobi er bestemt noget, man kan arbejde med.”

 

Hvorfor har I flest kunder i København?

”Fordi vi både i Modified Solutions og avecdo har jyske priser. Vi har konkurrenter, som leverer de samme produkter som os. Deres priser er blot helt anderledes. Vores husleje i Viborg er væsentligt lavere, og det samme er vores timepris.”

 

Hvad betyder avecdo egentlig?

”Avec er fransk og betyder ’med’. ’Do’ kommer fra engelsk og betyder ’at gøre’. ’At gøre med’ er udtryk for, at avecdo skal gøre en proces ekstremt simpel. At levere de korrekte data til den pågældende handelsplatform skal ikke være besværligt for kunden. Eller dyrt.”

Har du en idé om, hvor avecdo er om fem år?
”Om fem år, tror jeg, at enhver shopejer vil spørge deres nye medarbejder: ”Kan du avecdo?” Nøjagtig som man tidligere blev spurgt, om man kunne begå sig i Excel eller et andet program.”

Hvad er din mest særprægede flyoplevelse?

”Nu har jeg jo lige fortalt, at jeg ikke taler så meget, men jeg mødte på et tidspunkt en ung pige, som boede i København og hver dag pendlede frem og tilbage til sit job i Viborg. Hun var blevet udstationeret af staten, fordi den instans, hun sad i, var i gang med at blive flyttet til Viborg. Først og fremmest tænker jeg, at det er unødigt dyrt for Staten at sætte en person på et fly frem og tilbage hver eneste dag. Dernæst synes jeg, at tanken om at være på farten hver dag og tilbringe så meget tid på transport er ret vild.”

Præcis klokken 14.25 mærker vi hjulene ramme landingsbanen. Få minutter senere rejser folk sig, griber deres bagage og forsvinder ud af flyet, hvor de opsluges af menneskemængden i Københavns lufthavn. Det samme gør Tom og Lasse, men først efter brede smil og to solide håndtryk – på vej videre – med avecdo og Modified Solutions under armen.

 

Fakta:

avecdo ApS startede i 2016 og er en udspringer af Modified Solutions

Modified Solutions optimerer arbejdsgangene i virksomheder som f.eks. medarbejderstyring og lageroptimering gennem custom udviklede IT løsninger, hvor målet er at spare tid og penge og få de monotome arbejdsgange gjort lettere

Målgruppen er mellemstore og større virksomheder

I dag er der 195 brugere af avecdo

Se mere på www.avecdo.com

 

Tre vigtige råd til webshopejere:

1. Søgemaskine optimering (SEO) 

Gør dig selv en tjeneste og lær lidt SEO ved f.eks. at gå på YouTube. SEO gør det forholdsvis let at lave en bedre visning i de organiske resultater. Skriv ordentlige tekster og beskrivelser til alle dine produkter.

 

2. Forbind din shop til så mange salgskanaler som muligt
Jo flere netværk du forbinder til, jo mere travlt får du i forretningen. Overvej måske affiliate networking. Spørg eventuelt på marketers.dk eller Partner-Ads

3. Undgå lukkede webshopsystemer
Spørg ind til, hvordan du vil kunne få en backup af firmaet, samt hvor ofte backup håndteres af det pågældende firma. Desuden er udvikling af din shop tæt på umuligt i lukkede systemer. Det skal dog siges, at nogle lukkede systemer som f.eks. Shoporama, Shopify og Smartweb er ret gode.