Med et ønske om at gøre vandet tilgængeligt for alle rammer. Iværksættertrioen Anders Ekelund Mørck, Carl Kai Rand og Kasper Eich-Romme plet med oplevelsesvirksomheden, GoBoat

Tekst: Eric Ziengs
Foto: Abdellah Ihadian

I 2014 havde trioen en drøm om at skabe et bådudlejningskoncept, der udover at åbne vandet for alle også kunne favne bæredygtighed og skandinavisk design. Syv år senere er idéen en realitet: GoBoat er en verdensomspændende succes med flere baser i England, Australien, Sverige og i Danmark.

GoBoat-konceptet

GoBoat er bæredygtige både, man kan leje på timebasis, hvor man selv styrer båden og planlægger ruten. Bådene er udstyret med et bord i midten, hvor man kan nyde en medbragt frokost. Der er plads til otte personer ombord, og det kræver ingen sejlerbevis eller tidligere erfaring at styre båden. Bådene sejler langsomt ud fra “slow living-tanken”. Sikkerheden er tænkt ind i bådens design, og alle sejlende bliver instrueret i brugen af båden og reglerne i den lokale havn.

GoBoat, Bizz Up forår 2021

Fra København til Aalborg

Forretningen startede ved Islands Brygge i København med otte både. CEO Anders Ekelund Mørck siger: “GoBoat blev taget utroligt godt imod. Det viste sig, at der er enorm efterspørgsel på selv at være kaptajn, hvor man selv kan bestemme rute og tempo i havnen.”

Det blev hurtigt klart, at kursen skulle sættes mod flere lokationer i Danmark. Det er GoBoat gearet til. Anders Ekelund Mørck fortsætter: “Konceptet er født med stort fokus på at gøre forretningen så skalérbar som mulig, så man kan udvide til rigtig mange steder og samtidig sikre oplevelser af høj kvalitet og sikkerhed.”

Øjnene faldt på Aalborg, der ligesom København har et stort rekreativt potentiale i og omkring havnen.

“Fra vandsiden opleves arkitekturen og byen helt anderledes, end når man går rundt i den. Det er en forfriskende, nyt perspektiv, som bør opleves,” siger Lars Bo Willumsen, der driver GoBoat i Aalborg. Forretningsmodellen i GoBoat er bygget op omkring licensaftaler, og Lars Bo kunne straks se synergien mellem hans eksisterende oplevelsesforretning og GoBoat. Således har aalborgensere og turister siden 2017 kunnet opleve et stykke af Nordjyllands smukke natur på vandet. Selvom konceptet er det samme, er det to forskellige oplevelser at sejle med GoBoat i Aalborg og i København. Omgivelserne er anderledes, og det giver en unik lokal oplevelse i hver by, GoBoat findes i. Følelsen af frihed og nærvær med de andre ombord er altid den samme.

GoBoat, Bizz Up forår 2021

Fuld fart frem

Sidenhen er det gået hurtigt. Flåden tæller nu 111 både fordelt på 10 lokationer i hele verden. I foråret 2021 åbnede GoBoat med otte både i Odense. “Vi har rigtig mange nye lokationer i kikkerten, og vi får kontinuerligt henvendelser fra folk, der ønsker at åbne baser rundt omkring i verden,” fortæller Anders Ekelund Mørck, og fortsætter: “Det er virkelig fedt at opleve, hvordan brandet ekspanderer og er kommet på landkortet i den maritime, såvel som den oplevelsesøkonomiske branche.” GoBoat sender sin gæst nummer én million ud på vandet i 2021.

Bæredygtighed til vands

Der er blevet taget en lang række bæredygtige valg fra starten i virksomheden. Bådenes elmotorer sejler på strøm fra sol-, vind- og vandenergi, og træet som bordene i bådene er lavet af, samt bådbroen på Islands Brygge, er bygget af FSC-certificeret træ. “En kerneværdi i GoBoat er at passe på vandet, som vi og vores gæster bruger dagligt. Med det følger et ansvar om at være bæredygtig.”

Ifølge Kasper Eich-Romme ved mange ikke, at GoBoat er bæredygtige. “Det var vigtigt for os, at vi ikke skulle være hellige om at være “grønne”. Vi har fået succes fordi, vi har et vildt godt og sikkert kerneprodukt, som folk forbinder med respektfuldhed”

 

Her finder du GoBoat

» København, Danmark
» Aalborg, Danmark
» Odense, Danmark
» Malmö, Sverige
» Kingston, England
» Paddington, England
» Canary Wharf, England
» Canberra, Australien
» Melbourne, Autralien
» Brisbane, Australien

Læs mere: www.goboat.dk