Trods Coronakrisen er 32.494 nye virksomheder blevet stiftet i det forgangne år. Vækstfonden er dykket ned i tallene. Se her, hvordan det er gået i din kommune.

Vi kan igen i år konstatere, at Danmark er god til at holde erhvervsaktiviteten oppe. Antallet af nye virksomheder, der er startet i 2021, er steget med 3.213 siden sidste år. Det er en stigning på 11 %. I alle landets regioner har der været en stigning i forhold til 2020. Her er antallet af nystartede CVR-numre pr. region i 2021:

”Det er fantastisk at se udviklingen i Danmark. Det viser, hvor dygtige vi danskere er, til at holde gang i maskineriet trods hårde tider. Det er vigtigt for fremtiden at holde gang i innovationen, så vi sikrer vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Derfor er det meget glædeligt, at de gode idéer stadig blomstrer rundt omkring i hele landet,” siger Jens Mølby, udlånsdirektør i Vækstfonden.

Det er de store byer, der har været mest entreprenante i det forgange år. Men vi ser generelt en stor fremgang i hele Danmark. Når man frasorterer de større bykommuner (Storkøbenhavn, Aarhus, Aalborg og Odense), ser listen over de mest fremstormende kommuner således ud:

  • Vejle kommune – 788
  • Kolding kommune – 556
  • Silkeborg kommune – 534
  • Roskilde kommune – 519
  • Esbjerg kommune – 508

Vækstfonden finansierer virksomheder i hele Danmark inden for alle brancher, og den vigtigste opgave for Vækstfonden er netop at skabe arbejdspladser og vækst i hele Danmark. Nogle af de virksomheder, Vækstfonden har været med til at finansiere, er bl.a. LastObjectDansk Tang og Landfolk.

Du kan se hele listen over nystartede virksomheder* for alle kommuner her: Nystiftede CVR i 2021.

*Data stammer fra CVR-registeret og dækker udelukkende selskabsformerne A/S og ApS.