En Københavnsbaseret startup er på undervejs for at ændre, hvordan sociale netværk fungerer. JOYN er det helt nye, kommende socialt netværk, der virkelig får forbindelse til dine venner gennem aktiviteter. Den startup opfordrer brugere til at bruge appen til at poste deres planer og se hvad deres venner planlægger. Formålet er at gøre mere sammen med ens venner, lægge mobiltelefonerne væk og skabe minder i det virkelige liv.

JOYN, socialt medie, Bizz Up

 

Tillader venner at lave mere sammen

JOYN løser stigende ensomhed, kedsomhed og følelsen af ​​afbrydelse. 61% af voksne og 73% af yngre voksne føler sig undertiden eller oftere ensomme. Men det har ikke altid at gøre med, at man er ensom, ifølge forskning foretaget af JOYN vil 91% af voksne gerne gøre mere med deres venner. Hovedproblemerne bag dette er relateret til ikke at vide, hvad ens venner laver, vanskeligheder med at planlægge fritid og tøven med at nå ud til venner. Mange føler sig afbrudt endnu mere nu på grund af COVID.

Folk har brug for ubesværet adgang til ægte forbindelser med venner gennem virkelige oplevelser. JOYNs vision er en verden uden ensomhed og kedsomhed, men med venner tættere end nogensinde. Appen hjælper brugerne med at dele fritidsplaner med deres venner, svarende til hvordan billeder deles på Instagram. Send og del alt lige fra at gå en spontan gåtur eller efterarbejde drinks til en tur over hele verden. Det vises på dine venners feeds, og du vil også se dine venners planer.

Føj dine venner til din vennekreds, se altid, hvad de holder på med, opret nye forbindelser, og del dine egne planer, som dine venner kan deltage i. Det er så simpelt.

”Vi forvandler onlinekontakter til mere end bare at dele indlæg til likes. JOYN er til at oprette forbindelse til venner på et andet niveau, sende en plan i appen og tage den med til det virkelige liv for at skabe ægte minder med venner og få flere venner og bekendte til nære venner”, siger CMO Ira Leino.

JOYN, socialt medie, Bizz Up

Prioriterer databeskyttelse og social impact

Selvom JOYN er tilgængeligt over hele verden gratis, er databeskyttelse en af ​​deres højeste prioriteter. Ifølge JOYN-teamet: “Vi lægger den største vægt på at holde dine data sikre. Vi overholder ikke kun GDPR, men tager det et skridt videre. Dine data er dine data nu og altid, vi betragter os bare som en messenger, der viser din profil og planer for dine venner. Vi sælger den ikke eller bruger den på nogen anden måde. Hvis du ændrer det, sletter vi de gamle data, hvis du sletter det, sletter vi det. Vi bruger ikke din profil, din adfærd eller metadata til at vise dig annoncer eller påvirke dig på nogen anden måde. Og det er sådan, som ethvert socialt netværk skal gøre.”

Teamet anser også social bæredygtighed lige så vigtigt som andre former for bæredygtighed i den moderne verden. Ved at muliggøre meningsfulde venskaber for alle bidrager de til at gøre byer og samfund inkluderende og modstandsdygtige. De fremmer også inkluderende samfund for bæredygtig udvikling og samarbejder med ansvarlige og inkluderende institutioner for at hjælpe medlemmerne med at opnå følelsen af ​​at høre til.

Var først en rejseapp

JOYNs rejse startede allerede i 2016 som en rejseapp kaldet PackitUp, der forbundne rejsende gennem ture. Ideen bag det blev skabt af CEO Max Glocke, mens han var på en tur i USA og ønskede bedre at forbinde rejsende.

I 2019 blev PackitUp en app til social aktivitet, der forbinder fællesskaber og muliggør bedre social integration for internationale studerende og fagfolk rundt om i verden.

I starten af ​​covid-pandemien forvandlede de midlertidigt appen til social aktivitet til BringHero-hjælpeplatform, hvor brugerne kunne bede eller tilbyde hjælp, såsom at få dagligvarer, gå en hund eller apotekbesøg for en anden bruger.

Endelig, i marts 2021, blev PackitUp JOYN; stadig på mission for at bekæmpe ensomhed, men som et socialt netværk rettet mod alle, der ønsker at gøre mere med deres venner og organisere deres fritid effektivt, fordi inklusivitet og følelsen af ​​tilhørighed er det, teamet ønsker for alle. Potentialet er allerede blevet bemærket – JOYN var en Creative Business Cup Denmark 2021-finalist.

Bag ideen om JOYN står CEO Max Glocke, CTO Jakub Schovanec og CMO Ira Leino. Teamet har boet og studeret i udlandet, i øjeblikket bosat i København. De erkender vigtigheden af ​​tætte venskaber endnu mere og værdsætter følelsen af ​​at tilhøre det nye hjem, da deres familier ligger langt væk. ”Vi værdsætter mere end noget andet samarbejde og effektivitet. Produkt og brugere først, alt hvad vi gør, gør vi som et team”, siger Max Glocke.

JOYN, socialt medie, Bizz Up

Appen er netop lanceret i juni 2021, mens den konstant forbedres. De fortsætter med at tilføje funktioner baseret på brugernes feedback, og nogle af de kommende funktioner inkluderer grupper og offentlige aktiviteter.