ROAST Coffee indfører gratis pantsystem på genanvendelige to-go glas og håber, at kunne reducere brugen af engangskopper med 50%.

ROAST, kaffe, genbrug, bæredygtighed, Bizz Up

Brugen af engangsemballage er et stort problem i kaffeindustrien, hvor meget kaffe bliver serveret til at tage med. Alene i Europa bliver der hvert år brugt 57 milliarder engangskopper, hvilket forventes at stige til op mod 65 milliarder over de næste 5 år, viser en undersøgelse fra Research And Markets*

”75% af vores salg er to-go. Det er desværre rigtig mange engangskopper og plastik låg, der ender direkte i skraldespanden. Det er et problem, vi gerne vil tage ansvar for og være med til at løse” fortæller ejer af ROAST Coffee, Andreas Astrup.

Der er de seneste år kommet flere produkter på markedet, der forsøger at gøre noget ved problemet. Herunder genanvendelig to-go kopper og bionedbrydelige engangskopper.

”Problemerne med disse løsninger er, at de dyre og besværlige for kunden. Ligesom der mangler offentlige skraldespande til bionedbrydeligt affald, så næsten alle af de såkaldte miljøvenlige kopper ender alligevel som almindeligt affald” siger Andreas Astrup.

“Det har været vigtigt for os at indfører et system, som ikke bare får os til at se godt ud som virksomhed, eller kunderne til blot at føle at de gør noget godt. Det skal gøre en reel forskel”

ROAST Coffee har derfor fået udviklet genanvendelige låg og bånd til deres glas, så de kan tages med. Kunden betaler pant svarende til prisen på en kop kaffe, og får pengene retur eller får et nyt rent glas, når de returnerer det brugte glas.

”Vi har forsøgt at fjerne alle barrier ved at gøre det gratis at være med. Samtidig tilbyder vi et bedre produkt end engangskoppen – kaffe smager bare meget bedre, når det bliver drukket af et glas fremfor pap” siger Andreas Astrup.

ROAST Coffee håber, at de nye to-go glas vil kunne reducere deres forbrug af engangskopper med 50% over de næste 2 år.

 

Om ROAST Coffee

ROAST Coffee er et dansk kafferisteri stiftet i 2015 med tre kaffebarer i København på Islands Brygge, Studiestræde og Vesterport Station. Alle tre kaffebarer en med i den nye pantordning.