22-årige Mads Holmgren har fået succes med brætspillet Cheers ved hjælp af de værktøjer og den viden, han har med sig fra markedsføringsøkonomuddannelsen. Nu satser han på en fremtid som iværksætter sideløbende med uddannelsen til professionsbachelor i innovation og entreprenørship.

I en tid hvor mange unge og voksne har opmærksomheden rettet mod på deres smartphones, har den 22- årige markedsføringsøkonom, med speciale i iværksætteri Mads Holmgren, succes med at få folk til at lægge mobilen fra sig, og kaste sig over et god, gammeldags brætspil.

Det er Mads’ idé – brætspillet Cheers, der rammer plet med at skabe sjov stemning til fester. Alene den første måned efter spillet var sat i produktion, solgte Mads’ virksomhed over 1200 spil.Cheers, Mads Holmgren, Pressemeddelelse, Bizzupdk, Bizz Up

Mads drømte om at blive iværksætter

Cheers er dog ikke Mads’ første erfaring med iværksætterlivet. Da han var yngre, købte han hårvoks billigt, og solgte videre med fortjeneste.

”Jeg har altid set op til dygtige iværksættere. Mine onkler har egne virksomheder, og jeg har set den motivation og ild i øjnene, det gav dem. Men først da jeg startede på markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri, begyndte ilden at brænde i mig selv,” fortæller Mads.


LÆS OGSÅ: Helstrand Smedje: Drengene der ikke kunne sidde stille


Praktik i egen virksomhed

Idéen til brætspillet blev vakt til live på andet semester af markedsføringsøkonomuddannelsen. Derfra udviklede det sig, og på fjerde semester valgte Mads at tage praktik i sin egen virksomhed – en mulighed Erhvervsakademi Aarhus tilbyder studerende på uddannelsen.

Her arbejdede han målrettet på at skabe sin egen virksomhed omkring Cheers.

”Jeg fik et helt semester til at bygge min helt egen virksomhed op. Det får du ingen andre steder! Det er helt unikt, og det giver det største boost,” siger Mads.

Han pitchede sin idé til Bizz Up Event – en iværksætterkonkurrence med blandt andre iværksætter Charlotte Bircow Næss-Schmidt i panelet, og de var begejstrede.

Han bruger lærerne til sparring

Selvom Mads er virksomhedens eneste ansatte, har han igennem hele processen flittigt brugt sparring og feedback fra andre til at udvikle sit koncept.

”Lærerne gav mig et skub i den rigtige retning, og de har virkelig interesseret sig for mit arbejde og min idé. Jeg bruger dem også stadig til at sparre med,” fortæller Mads, der blev færdig som markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri i sommer.

I dag har Cheers omsat for mere end 120.000 kroner og sælges i over 150 fysiske butikker rundt omkring i Danmark. Næste mål er at ekspandere til udlandet allerede efter nytår.

Mads læser professionsbachelor for at blive endnu bedre

Men Mads sidder ikke stille og venter på succes. Han læser nu videre til professionsbachelor i innovation og entreprenørship på Erhvervsakademi Aarhus sideløbende med at udvikle videre på sin virksomhed.

”Jeg elsker at suge viden til mig, og jeg har valgt at læse videre for at få en masse ny viden til at blive endnu dygtigere. Drømmen for mig er, at Cheers bliver bare én ud af mine mange virksomheder,” siger den unge, målrettede iværksætter.