At tænke sine medarbejderes sundhed og trivsel ind i arbejdsgangen er i 2020 en selvfølge, men der er stor forskel på, hvad definitionen på dette er – og bør være. Hos virksomheden, Modified Solutions, i Viborg er der blandt andet sat lønningstimer af til socialt samvær.

Tekst: Anne Bente Volf
Foto: Lotte Stærdal

Stifter, udvikler og fejedreng. Det er ordene på Tom Frank Christensens visitkort. Tom er én af indehaverne af it-virksomheden, Modified Solutions, på Livøvej i Viborg. Han er stifteren og samtidig den indehaver, der i cvr-registeret står som direktør, og selvom det i sidste ende er hans ansvar, at det hele fungerer, og at kunderne er tilfredse, anser han ikke sig selv for mere end de andre.

“Vi har en flad struktur – faktisk ynder vi at sige, at vi kører flad, flad, flad struktur,” fortæller Tom, som siden 2012 har drevet virksomheden, hvor der i dag er 18 mand ansat. 11 af de ansatte ejer hver deres andel af virksomheden.

“Jeg er ikke mere her end alle andre – og det er, uanset om man er ansat på fuld tid eller i et fleksjob med noget færre timer. Vi er alle lige medarbejdere, og alle er lige vigtige”, lyder det.

“For mig har det hele tiden været så vigtigt, at der bliver taget hensyn til den enkelte. Det er jo den enkeltes kompetencer, vi lever af. Det er dem, der byder ind med det, de kan. Dem, der udfører opgaverne. Vi forventer noget af dem, og for at de skal kunne levere deres ypperste, skal vi give noget den anden vej. Det er ikke kun løn. Det handler også om arbejdsglæde, om samvær og om trivsel,” forklarer Tom.

Dart og kortspil

Ingen mennesker er ens. Heller ikke de ansatte hos Modified Solutions. Her er flere ansat på flekstid eller i skånejob af forskellige årsager. Der kan være alverdens grunde til det. Men sammen udgør de et fællesskab, som de kalder deres anden familie. Og det er tænkt ind i arbejdsgangen. For nok er der opgaver, der skal løses, og varer på hylderne, der skal sælges, men der er også en vigtighed i, at den enkelte trives.

“Vi gør et stort nummer ud af, at vi, under normale omstændigheder (før corona, red.), har en del socialt sammen – både i og uden for arbejdstiden,” fortæller Kasper Færch, som selv er førtidspensionist og ansat i et skånejob i den virksomhed, som han selv er medejer af.

“Vi spiller kort, dart, brætspil og har fællesspisning. Vi sætter os i sofaen og sparrer med hinanden – også om alt muligt andet end opgaver, hardware og koder.”

Kasper understreger, at det tydeligt mærkes, at der mangler noget på den pallette, nu hvor man grundet corona-restriktioner ikke må være sammen på den måde. Så det handler om at være kreativ og finde andre veje til det sociale. Kigger man rundt i lokalet, ser man, at der ved hver skærm er små lamper. De fungerer som et gadelys. Har man valgt at tænde den røde, vil man ikke forstyrres, medmindre det brænder. Er den gul, sender man en tekstbesked, inden man prikker kollegaen på skulderen. Men er der grønt lys, betyder det netop det. Grønt lys.

”Jeg er klar til samtale, hvis du har brug for mig.”

“For mig har det hele tiden været så vigtigt, at der bliver taget hensyn til den enkelte. Det er jo den enkeltes kompetencer, vi lever af.”

Modified Solutions, Bizz Up Efterår 2020

Elev i virksomheden

23-årige Dennis Helliar er nyansat som elev i virksomheden. På papiret kommer der med tiden til at stå datatekniker med speciale i programmering, men det hele er stadig nyt.

“Modified Solutions er en lille virksomhed, men et sted, hvor jeg, selv som elev, kan være med til at være en del af og sætte mit præg på væksten. Det synes jeg er ret sjovt,” lyder det fra Dennis.

“Jeg har ikke været her så længe, men jeg har endnu ikke mødt nogen begrænsninger,” siger han.

De fleste virksomheder ser på udvikling. På vækst. Det gør man også hos Modified Solutions. Men man kigger også på menneskerne på kontoret. Mange af opgaverne er timelange, men der er altid tid til en snak – enten ved dartskiven eller i sofaen.

Værdierne

“Her hedder fuld tid 120 timer plus hygge,” pointerer Tom. “Og nu behøver det ikke vælte ind med ansøgninger, for dem får vi i forvejen mange af,” griner han.

Modified Solutions sætter medarbejderne højt. Her handler det ikke helt så meget om sundhedsforsikring, firmafester og madordning, men mere om, at man som det enkelte menneske og medarbejder bliver set og ikke mindst hørt.

“Vi har frokostordning, men ikke den store og fine firmaordning, som mange andre har. Det er ikke et must her hos os. Vi sætter andre værdier før det.” En sum af Toms erfaring på arbejdsmarkedet er, at man i de fleste virksomheder, hvor man bare er et nummer, en ansat, ikke løfter et fælles ansvar.

“Deler man lidt ud, åbner op og lukker ind, er man sammen om at se tingene vokse. Det giver en fælles glæde, og man får et forhold til sine kollegaer, der betyder, at man også ofte ses uden for kontoret,” siger Tom.

Knækker koderne Modified Solutions er en it-virksomhed, der via ærlig kommunikation rådgiver og udvikler skræddersyede softwareløsninger til danske virksomheder. En virksomhed, som sætter sig for at hjælpe sine kunder med automatiseringsløsninger, som giver kunderne det, de oftest mangler, nemlig tid. Ingen programmeringsopgave er umulig for Modified Solutions. Derfor har de fjernet det første U i ordet Umulig.

Modified Solutions løser det bag skærmen. Knækker koderne og giver dermed dig og dine medarbejdere mere tid til det, I brænder for. Det, I skal leve af og give til jeres kunder. Modified Solutions tilbyder specialprogrammering, digitalisering og udvikling af alle typer løsninger, herunder også webshops. Her er ingen opgaver for store – eller for små. I skrivende stund arbejdes på en opgave, der er sat 2.000 arbejdstimer af til. Opgaverne bliver delt op i moduler, så alle undervejs kan være med og følge med. Både kunden og medarbejderen.

Modified Solutions, Bizz Up Efterår 2020Alle brikker passer

Det mærkes tydeligt, at man på kontoret vil hinanden. Man kigger hinanden i øjnene og har hinandens ryg. Der kigges på mennesket. De menneskelige værdier sættes højere end andet.

“Vi er et puslespil, hvor vores brikker passer sammen. Måske er mange af os lidt skæve, og måske passer vi ikke helt ind andre steder, men her kan ingen undværes. Vi ser potentialet og mulighederne i stedet for begrænsningerne. Planen sættes, efter hvem der kan hvad, og hvordan vi sammen bedst får det til at fungere. På den måde har vi verdens bedste arbejdsplads,” lyder det. Tom er stolt. Han er stifter, udvikler og fejedreng i en virksomhed, som er under stadig udvikling. Medarbejderne er måske nok nørder, men de bedste af slagsen, og sammen udgør de det fuldendte puslespil, indeholdende de brikker, som kan bruges til at løse andre virksomheders udfordringer.