Nu lanceres Cogo – en ny app, der samler al deletransport i storbyerne – løbehjul, cykler, biler og scootere – og gør det lettere for byboere at bevæge sig miljøvenligt rundt. Tjenesten er grundlagt af Robin Eriksson og Bibi Blomqvist, begge tidligere ledende medarbejdere i momondo.

70% af verdens CO2 udledning kommer fra storbyer, og deletransport anses for at være en af løsningerne for at vende denne kurve. Der sættes derfor gang i flere og flere tiltag for at få folk i byerne til at bytte private biler ud med grønnere og mere bæredygtige transportalternativer. I de seneste år er markedet for deletransport eksploderet i Europa med adskillige nye udbydere, og tendensen ser ud til at være kommet for at blive.

 

 

Cogo, momondo, Bizz UpDe mange udbydere på markedet gør det svært for brugeren at danne sig et overblik over mulighederne. Cogo-appen viser brugeren hvilke miljøvenlige transportmuligheder, der er i nærheden på tværs af udbydere, sammen med deres pris og batteristatus. Formålet med Cogo er at tilbyde brugerne en brugervenlig og transparent service, der gør det lettere at finde og vælge de udbydere, der bedst matcher deres behov.

Cogos medstifter, Robin Eriksson: ”Bibi og jeg er utrolig stolte over, hvad vores team har opnået på så kort tid. Branchen er stadig ung, men vi kan allerede se de enormt positive effekter, som disse miljøvenlige deletransport-ydelser har på byerne. Vi håber og tror på, at Cogo vil hjælpe til at fremskynde og styrke denne tendens og dermed bidrage til en mere bæredygtig fremtid for Danmark og verdens byer.

Cogo-appen er nu tilgængelig til download og inkluderer over 140 udbydere i 400 byer verden over. Selvom tjenesten blev lanceret for nylig, er Cogo allerede blevet brugt i over 250 byer i 40 lande.

Robin Eriksson: ”Vi er meget tilfredse med den positive modtagelse fra både udbydere og brugere. Dette er et bevis på, at Cogo opfylder en vigtig funktion i hverdagslivet for folk i storbyerne. I mange byer – for eksempel København – er der et meget stort antal udbydere af deletransport, og de fleste kender ofte ikke alle de forskellige alternativer, eller hvad der adskiller dem. Vi er her for at gøre det lettere for brugerne, og på langt sigt hjælpe med at gøre verdens byer grønnere.”

Cogo er en komplet løsning til dem, der ønsker at finde og sammenligne udbydere af dele-løbehjul, -cykler, -biler og -scootere i storbyen. Mere end 140 udbydere i 400 byer over hele verden har allerede tilsluttet sig tjenesten. Bæredygtighed er i centrum, og appen inkluderer kun manuelle og elektriske køretøjer. Cogo er en gratis service og er hidtil blevet brugt i over 250 byer i 40 lande.

Cogo-appen er tilgængelig på dansk, svensk og engelsk og kan downloades til iPhone ogAndroid.