Som alle andre førstegangsforældre drømte Marie Grew om en bedre søvn – både til sig selv og sin nyfødte søn. Men da løsningen ikke fandtes på markedet, skabte hun den selv. Det blev begyndelsen på babybrandet Moonboon, der med en stærk investor fra Løvens Hule nu er klar til at indtage det europæiske marked.

Moonboon, Marie Grew, iværksætteri, Løvens Hule

Det er en kilde til frustration hos nybagte forældre, når den lille ikke vil sove. Det oplevede Marie Grew, da hun som førstegangsforælder fandt ud af, hvordan dagen hurtigt gik ved vuggen. Her drømte hun om en løsning, der endnu ikke fandtes. En løsning, som skulle sikre søvnen uden at gå på kompromis med hendes værdier om bæredygtighed og gode materialer.

Moonboon, Marie Grew, iværksætteri, Løvens HuleMarie Grew drev allerede virksomheden CPH Casting, og med en lille baby var der nu rigeligt at se til. Alligevel kunne hun ikke slippe tanken om selv at udvikle det produkt, hun virkelig manglede under barslen. Derfor tog hun kontakt til et dansk ingeniørfirma for i samarbejde med dem at udvikle det grundlag, Moonboon er bygget på: slyngevuggemotoren. Den vugger automatisk barnet i søvn, så forældrene får større frihed:

”Min søn havde brug for at blive vugget konstant, og jeg havde behov for frie hænder. Det gav mig idéen til at udvikle den første slyngevuggemotor i Danmark. Efter en grundig markedsanalyse fandt jeg ud af, at jeg langt fra var den eneste med behovet, og derfor satte jeg den i produktion”, fortæller Marie Grew.

Ny knowhow fra Løvens Hule

Marie Grew havde brug for en sparringspartner, hvis hendes ambitioner skulle indfries. Derfor valgte hun at deltage i Løvens Hule.

”Jeg kunne se, der var et marked for Moonboon i Europa, men jeg havde brug for knowhow og et større team. Det er godt at alliere sig med nogen, der har den erfaring og kan bidrage med at drive virksomheden til det, jeg drømmer om”, siger Marie Grew.

LÆS OGSÅ

ALLE VORES HISTORIER FRA LØVENS HULE

Kendetegnende for Moonboon er de økologiske, allergivenlige og bæredygtige materialer, som er nøje udvalgt af iværksætteren selv for at sikre den højeste kvalitet. Det har givet virksomheden det eftertragtede GOTS-certifikat, der vidner om høj, bæredygtig ansvarlighed i alt fra udvikling til produktion og salg. Marie Grew har bl.a. udviklet en slyngevugge med en madras i kapok, som er den eneste GOTS-certificerede slyngevugge i verden. Motoren er udviklet med fokus på sikkerhed og kvalitet, og samtidig er den designet i et skandinavisk look, så den er flot at have hængende i stuen. Denne kombination er efterspurgt, og Moonboon mærker allerede interessen fra udlandet.

På vej mod EuropaMoonboon, Marie Grew, iværksætteri, Løvens Hule

Drømmen er at være blandt de største i Europa, og tallene taler deres tydelige sprog. Det første år er gået over al forventning med en omsætning på 7 mio. i 2020, så derfor tør Marie Grew at satse stort:

”Vi er godt på vej, og foruden vores faste base i Danmark er vi ved at have godt fat i det tyske marked. De tidligste motorer blev produceret i januar 2020, og ved årets udgang sendte vi over 4.000 af sted til både danske og tyske forældre, så det går stærkt. Nu er Frankrig næste stop”, slutter hun.

Løvens Hule

Med deltagelsen i Løvens Hule torsdag d. 21. januar 2021 lykkes det Marie Grew at komme tættere på sit mål om et europæisk væksteventyr og ikke mindst en stærk sparringspartner, der med sin knowhow, sin organisation og sine matchende ambitioner kan supplere iværksættervirksomhedens vision.

Det perfekte match kom med investor Christian Arnstedt, der efter en god forhandling mellem de to parter, accepterede en investering på dkk. 600.000 for 19 % af Marie Grews Moonboon.

”Jeg havde hørt fra flere mødre, at de sagde, at motoriserede slyngevugger var det bedste, der var sket for dem siden de fik deres barn. Det havde givet dem søvnen tilbage. Alle elsker en god nats søvn, så jeg tænkte, det her det løser virkelig et rigtigt problem for mange mennesker. Samtidig var Marie meget overbevisende og havde styr på sine ting. Som et stort plus var Moonboon også i gang med at blive GOTS certificeret. Det er et af de bedste stempler på bæredygtighed man kan få og da jeg er meget passioneret omkring bæredygtige produkter, så passede det bare rigtig godt ind i det felt jeg gerne vil investere i”, fortæller Christian Arnstedt.

 

Fakta:

  • Moonboon er 100 % dansk design og dansk produktudvikling
  • er GOTS certificeret
  • Har produktion af deres motorer i Europa (Polen)
  • Stærk bæredygtig tilgang til alle produkter
  • Solgte deres første motor i januar 2020
  • Omsatte i første år 2020 for dkk. 7 mio.
  • Producerer også bæredygtigt sengetøj, strækvikler, stofbleer og meget andet
  • Se mere på www.moonboon.dk