Fashion og smarte tøjdesigns er måske ikke lige det man forbinder med et autogenbrug. Men ikke desto mindre, så er Salling Autogenbrug fra Skive begyndt at kigge i den retning.

Rikke Hauge har netop afsluttet sin kandidaten i ”bæredygtig mode – Design for Planet” på Designskolen Kolding. Og med et flot 12 tal.

Rikke har designet overtøjskollektion af kasserede materialer. Projektets fokus er en bedre ressourceudnyttelse – hvor modedesigns bliver skabt af andre virksomheders kasserede materialer.

– De hvide bukser er lavet af airbags, som jeg har printet ovenpå. Det var vigtigt for mig at bevare nogle af de originale detaljer fra de forskellige airbags, samt at fremhæve dem gennem prints. Selerne har jeg anvendt blandt andet til bælter, fortæller en glad Rikke Hauge, som nu kan kalde sig færdiguddannet modedesigner.

I dette tilfælde har Salling Autogenbrug leveret seler og airbags til kandidatspecialet og det er ikke helt nyt for den midtjyske virksomhed at tænke i de baner.

– Vi har også leveret airbags til en studerende som har lavet en regnjakke, da airbags har den egenskab, at de faktisk er vandafvisende, fortæller Lise Korsgaard, som arbejder med grøn omstilling hos Salling Autogenbrug.

– Nu er Rikkes projekt startet som et studieprojekt og hvem ved hvad det kan blive til. Vi drømmer om at kunne være med til noget i en større skala, hvor vi kan være en del af en produktion med bæredygtige materialer, så vi reelt gør en forskel, fortæller Lise Korsgaard fra Salling Autogenbrug.

Rikke Hauges styles bliver udstillet på Museum Kolding (Staldgården 1) fra 28. juni til 23. oktober.