Et godt indeklima er meget vigtigt både derhjemme og på din arbejdsplads. Det kan nemlig påvirke din sundhed, særligt hvis du udsættes for et dårligt indeklima over længere tid.

Dårligt indeklima kan komme af mange ting, og det viser sig forskelligt fra person til person. Det kan eksempelvis vise sig i form af hovedpine, koncentrationsbesvær, irritation ved øjne og næse, hoste, tørre slimhinder, kvalme, men også på mange andre måder.  Heldigvis kan du også bekæmpe dårligt indeklima, med nogle simple gode råd. Her kan du læse mere om, hvad du blandt andet kan gøre, for at sikre et sundere indeklima. 

Udendørs persienner 

Det er vigtigt at kunne afskærme for sollys på arbejdspladsen. Det er ikke rart at skulle arbejde i direkte sollys, og det er dejligt at kunne styre udsynet fra vinduet. Med udendørs persienner kan du let afskærme sollys, og dermed hvor meget lys du ønsker, at der skal komme ind af vinduet. Udendørs persienner er en god løsning til en arbejdsplads, da du ved at styre mængden af sollys, ligeledes kan sørge for, at temperaturen ikke bliver for varm og ubehagelig på de varmeste solskinsdage. Udendørs persienner er en god løsning, og de har derudover den fordel, at de er lette at rengøre. Du er altså med til at sikre et godt indeklima. 

Sørg for at luft ud 

Det er vigtigt, at du sørger for at lufte godt ud hver dag og helst flere gange dagligt. Ved at lufte ud sørger du for at få skiftet luften ud, og dermed får den forurenede luft ud og den friske luft ind. Når du lufter ud, skal du helst sørge for at skabe gennemtræk ved at åbne flere vinduer, og du skal helst gøre det 5-10 minutter af gangen. Det mest optimale er, hvis ud lufter ud 2-3 gange dagligt, for på den måde sikrer du et godt indeklima. Du skal lufte ud hele året rundt, så selvom det er vinter og koldt udenfor, er det stadig vigtigt med frisk luft. 

Undgå dårlige partikler 

Der er flere ting, som du kan gøre for at sikre et godt indeklima, og det sidste råd du får i denne omgang er, at du skal sørge for at holde mængden af dårlige partikler nede. Det kan gøres på flere måder. Du kan eksempelvis sørge for, at du vælger byggematerialer, møbler og maling, som ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer eller har en ubehagelig lugt. Derudover bør i undgå tændte stearinlys samt brændeovne, da de ligeledes sender partikler ud i luften. Til sidst kan du, ved at sørge for grundig rengøring minimum en gang i ugen, bidrage til et sundt indeklima, i det du sørger for at fjerne støv og snavs.