Leasing og refurbishing af IT-udstyr er på vej frem i Danmark. Nyt regnskab fra Danmarks største technology lifecycle management-virksomhed, 3 Step IT A/S, viser en stigning i omsætningen på 285 procent over de seneste fem år.

3 Step IT A/S, Bizz Up

Køb-og-smid-væk-kulturen inden for IT-udstyr i Danmark er hastigt ved at ændre sig. Det viser det netop fremlagte regnskab fra 3 Step IT A/S, der er Danmarks førende virksomhed inden for leasing, asset management og refurbishingsløsninger af IT-udstyr. I regnskabsåret 2019 steg virksomhedens omsætning med 55 procent, efterfulgt af en stigning på 20 procent i 2020, og over de seneste fem år lyder stigningen på 285 procent.

I 2015 ændrede 3stepIT salgsstrategi. Hvor man tidligere gik direkte til potentielle kunder, blev fokus i stedet lagt på at skabe nye kunderelationer gennem hardwareforhandlerne. Dermed får virksomheden kontakt til potentielle kunder på et tidspunkt i købsprocessen, hvor kunderne i forvejen skal overveje sammensætningen og finansiering af det nye IT-udstyr, samt hvordan det skal håndteres, når det engang skal udskiftes igen. Sammen med massive investeringer i nyansættelser til at understøtte vækstforventningerne, har den ændrede strategi givet pote.

“Den strategi vi i 2015 lagde for virksomhedens retning og ønskede udvikling er fortsat rygraden i vores indsatser, da vi kan se resultaterne målt på både omsætning og bundlinje. I år forventer vi en vækst på 10 til 15 procent, og resultaterne fra årets første kvartal viser, at vi er på rette vej”, siger Allan Juhl, der er Managing Director i 3stepIT i Danmark.

Danske virksomheder er ved at opdage fordelen

Når danske virksomheder anskaffer sig nyt IT-udstyr, regnes der sjældent med en længere levetid end tre til fire år for en pc og to til tre år for en smartphone. Herefter vælger de fleste virksomheder enten at lægge udstyret i kælderen eller skrotte det, og kun sjældent videresælges udstyret som en del af en fastsat bortskaffelsesstrategi. Selvom der findes billige og miljøvenlige leasingløsninger, vurderer 3stepIT, at 90 procent af al IT som sælges til danske virksomheder, bliver betalt kontant. Det er både dyrt for virksomhederne og miljøet, da langt det meste IT-udstyr kan istandsættes og genbruges. Hos 3stepIT genanvendes således 98 procent af alt returneret udstyr, da det bliver solgt til nye brugere.

Som modpol til denne forbrugskultur har 3stepIT skabt en succesrig cirkulær forretningsmodel, hvor de hjælper deres kunder med at anskaffe, administrere og udskifte deres IT-udstyr, som dermed sparer tid og penge. Samtidig forlænges udstyrets livscyklus gennem gensalg til andre markeder, når de første brugere skifter enhederne ud.

“Der er stadig et stykke vej før vi kan sige, at det er udbredt blandt mange danske virksomheder at lease og planlægge genanvendelse af IT-udstyret efter brug, men det er vi i gang med at ændre. Med vores tredelte forretningsmodel – Technology Lifecycle Management – hjælper vi kunderne med at skabe et overblik over, hvad de allerede har, og hvordan de kommer af med deres brugte udstyr på en mere bæredygtig måde bundet sammen af en økonomisk attraktiv leasingløsning”, siger Allan Juhl og tilføjer:

“Gennem de senere år har vi mærket en forstærket efterspørgsel fra mange virksomheder, der har brug for løsninger som vores, der understøtter den cirkulære økonomi, og som afspejler bæredygtighed. Med vores model bliver det konkret og dokumenterbart.”