International webshop har netop modtaget sin syvende Gazellepris i træk. I spidsen står en ung forretningskvinde, der mod alle odds har skabt en kæmpe virksomhed i eksplosiv vækst.

Sinful, Gazelle, Bizz UpHun står i spidsen for Nordeuropas største e-handelsvirksomhed inden for sexlegetøj, men det har aldrig ligget i kortene, at det skulle ende sådan. Mathilde Mackowski er lettere ordblind og skolen stod bestemt ikke højest på listen.

“Jeg har aldrig nydt at læse mig til tingene og derfor har jeg altid været udfordret i skolen. Det var ikke en læringsform, der passede mig særlig godt. Jeg har en stærk mor med en stor menneskelig forståelse. Hun har lært mig at knokle og arbejde hårdt,” fortæller Mathilde Mackowski, co-founder af Sinful.

Mathilde Mackowski har dog altid vidst, at hun var i stand til at skabe noget stort. Hun havde et inderligt behov for at vise verden, at hun godt kunne lykkes. I starten vidste hun ikke hvordan, men det skulle hurtigt ændre sig.

“Min usikkerhed har været en kæmpe gave i jagten på succes. For mig har det aldrig været en option at gå efter middelmådigheden,” fortæller Mathilde Mackowski.

Hvorfor er der ikke nogen, der gør det her bedre?

I 2008 startede Mathilde Mackowski Sinful sammen med sin daværende kæreste, Tonny Andersen, som hun havde mødt to år forinden. De opdagede hurtigt, at de havde en sindssyg fed dynamik, hvor de produktudviklede på alt fra cykelhjelme til tandbørster. Alt, der kunne gøres bedre, smukkere og mere brugervenligt.

“Vi begyndte på den samme snak om sexlegetøj, fordi vi selv brugte det. Vi købte produkterne i butikker og online, men vi følte aldrig, at vi blev taget seriøst. Pakkerne kom ikke til tiden og produkterne gik fra hinanden, fordi kvaliteten var dårlig. Så vi tænkte: Hvorfor er der ikke nogen, der gør det her bedre,” fortæller Mathilde Mackowski.

Det blev startskuddet til Sinful. Fire år senere gik Mathilde og Tonny fra hinanden, men de blev sammen på arbejdspladsen, hvor de opbyggede et endnu stærkere makkerskab, som i dag er en af virksomhedens allerstørste styrker.

Sinful, Gazelle, Bizz UpSyvende Gazelle-pris i træk

Som den eneste kvindelige virksomhedsejer, har Mathilde Mackowski, sammen med resten af Sinful-teamet, modtaget Børsens Gazellepris for syvende år i træk. Det er en vild præstation, som kun meget få virksomheder tidligere har prøvet.

“Det var en stor milepæl, da vi modtog vores første Gazellepris. Nu står vi med den syvende i træk og det er efterhånden svært at finde ord for præcis, hvor vildt det er. Tonny og jeg har skabt det hele fra bunden. Vi har aldrig haft et stærkere team end nu og det er vi mega stolte af,” siger Mathilde Mackowski.

Fremtiden?

Tidligere på året valgte makkerparret at indgå et samarbejde med den nordiske kapitalfond, Polaris, der købte 57,5 procent og dermed blev medejere af virksomheden.

“Nu handler det om at trykke lidt mere på speederen og kigge frem imod mere europæisk ekspansion – og så er vi klar til gøre sexlegetøj mainstream på endnu flere markeder,” siger Mathilde Mackowski, der har stor tro på fremtiden.

Hvad er Gazelleprisen?

Gazelleprisen gives til virksomheder, der i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst har fordoblet omsætningen over de fire år. Virksomheden skal have en omsætning på mindst 1 mio. kroner eller et bruttoresultat på mindst 0,5 mio. kroner.

I 2020 vækstede Sinful med 38 procent, omsatte for mere end 300 mio. kroner og sendte knap 800.000 pakker afsted til kunder i hele Nordeuropa. Sinful er den første virksomhed inden for sin branche, der har modtaget den eftertragtede Børsen Gazellepris.

Om Sinful

  • Sinful er Nordeuropas største e-handelsvirksomhed inden for sexlegetøj med webshops i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Frankrig og Storbritannien
  • Virksomheden blev stiftet i 2008 af Mathilde Mackowski og Tonny Corydon Andersen
  • Sinful består i dag af et internationalt team med 160 medarbejdere

Sinful Awards og priser:  

  • Børsen Gazellepriser: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 og 2021
  • Xbiz Europa Awards 2021: Online Retailer of the Year
  • Årets Succesvirksomhed 2018 og 2021
  • Nomineret til ‘Entrepreneur of the Year’ 2019 og 2021
  • E-handelspriser: ‘Årets E-ner’ i 2017 og ‘Bedste Eksportcase’ i 2018.
  • Finalist ved ‘Årets Ejerleder 2018’.