Affiliate og native marketing overbeviser danskerne om at købe maling online. For DecoFarver har en dedikeret marketingindsats fra samarbejdspartneren Daisycon hævet konverteringsraten med 0,3 procentpoint.

Kan forbrugerne overbevises om, at det er en god ide at købe malingen til dagligstuen og børneværelset online i stedet for i en fysisk butik?

Det er den helt store udfordring for onlinevirksomheden DecoFarver, som siden begyndelsen i 2013 har arbejdet hårdt på at flytte kunder fra de trygge fysiske rammer i farvebutikkerne og få forbrugerne overbevist om fordelene ved at handle maling online, fortæller Martin Holmblad, der er performance marketing manager hos DecoFarver.

– En ting er at få ordet ud, at det rent faktisk er muligt at købe den rette kvalitetsmaling online. Noget andet er at få flyttet kunderne over og at få dem til at vende tilbage igen anden og tredje gang. Derfor er det altafgørende for vores succes, at vores marketingaktiviteter er fuldstændig fintunede, siger Martin Holmblad.

Konverteringsrate hævet med 0,3 procentpoint

For at få kunder i onlinebutikken har DecoFarver rullet det helt store marketingsetup ud. Herunder også marketingformen affiliate marketing, hvor eksterne partnere styrer marketingkampagnerne gennem publishers i ind- og udland.

En aktivitet, som siden april i år har fået et gevaldigt nøk opad, efter de skiftede samarbejdspartner til det internationale affiliate netværk Daisycon, hvis tilgang til affiliate marketing var anderledes, end hvad de tidligere havde oplevet. Det har gjort en mærkbar forskel for omsætningen.

– Førhen stod affiliate for cirka fire procent af omsætningen. Nu er den oppe på ti procent. I sidste måned ramte vi en all-time high på konverteringsraten med en stigning på hele 0,3 procentpoint, som kan tilskrives Daisycon og deres publishers. Overordnet set ligger vi over det internationale benchmark for konvertering, hvilket også kan mærkes på bundlinjen, siger Martin Holmblad. Han tilføjer:

– For os var affiliate i mange år den her lidt lukkede og ugennemskuelige aktivitet, som kørte passivt i baggrunden uden de helt store resultater. Det bekræftede os i det lidt blakkede ry, som affiliate har hos mange. Men det ændrede sig, da vi skiftede til Daisycon, hvor vi oplever en helt anden proaktivitet, åbenhed og gennemsigtighed i samarbejdet.

Målrettede kampagner skaber opmærksomhed

DecoFarver har opnået stor succes med deres koncept. Men de oplever fortsat, at forbrugerne skal mindes om deres eksistens. Derfor er det særligt vigtigt, at markedsføringen tilpasses potentielle kunders interesser og ønsker, og at de eksponeres ofte for virksomhedens tilbud.

– Det er først og fremmest vigtigt, at potentielle kunder ofte mindes om, at DecoFarver er en reel mulighed til deres næste projekt. Med affiliate eksponeres kunderne for gode tilbud og konkrete forslag til maling, når de besøger publishernes sites, siger Martin Holmblad, som også fortæller, at de er begyndt at afprøve native marketing, hvor kampagnerne tilpasses den enkelte publisher og derfor blender i et med sitets øvrige indhold.

– Kampagnerne kan for eksempel bestå af guides, historier eller andre former for advertorials, der bidrager med ny viden for læserne eller på anden måde tilføjer værdi til brugerens oplevelse på sitet. Når kvaliteten af de enkelte kampagner er høj, kan vi aflæse det direkte i vækst på konverteringsraten og antal besøgende på vores shop. Det er gået så godt, at Daisycon også skal hjælpe os ind på det svenske marked, siger Martin Holmblad.

Daisycon er et internationalt affiliate netværk, som har arbejdet med performance baseret digital markedsføring siden år 2000. Daisycon har +130 specialister fordelt på syv kontorer, herunder kontorer i Stockholm, Aarhus, og Helsinki.