Når virksomheder landet over får bedre økonomiske regnskabsår, belønner mange gerne de hårdtarbejdende medarbejdere, som har været med til at skabe succes for virksomheden. Men hvordan udtrykker man så bedst firmaets anerkendelse?

Nye omsætningstal fra virksomheder som tilbyder gave-løsninger tyder på, at det netop er gaver som er den bedste måde at vise firmaets anerkendelse. Det er naturligvis vigtigt at værdsætte sine medarbejdere i deres daglige arbejde, men en god gave har altid været et hit på arbejdspladserne. Hvad en medarbejder ser som en god gave er dog meget individuelt, og derfor kan den bedste løsning på at give en god gave være, at give flere muligheder.

Derfor kommer der også flere og flere virksomheder til, der kan gøre det let for arbejdsgivere at give deres medarbejdere et stort udvalg af gaver. Virksomheder som GaveFabrikken vokser utrolig hurtigt, fordi det er blevet så populært at give sine medarbejdere mulighed for at vælge gaven selv.

En god gave, man selv vælger

I mange år har det været standard at give alle medarbejdere den samme gave. Dette giver ofte upersonlige gaver, fordi man, som medarbejder, måske får noget, som absolut ikke bringer nogen glæde. På den måde mister gaven og hensigten med gaven noget af sin værdi, og det er ærgerligt.


LÆS OGSÅ: RASKE MEDARBEJDERE BETYDER OVERSKUD PÅ BUNDLINJEN


Dette kan måske også forklare, hvorfor flere og flere vælger at give en form for elektronisk gavekort, der åbner op for, at medarbejderne selv kan vælge mellem forskellige gavemuligheder. Hvis man bliver fristet til at tænke, at denne form for firmajulegave er en indskrænket udgave af et almindeligt gavekort – så er svaret ja. Men begrundelsen er, at der er meget strikte regler omkring almindelige gavekort, der kan veksles til kontanter.

Gaver, Gavefabrikken, Bizz Up

Der er skattemæssige grænser for, hvor gode gaverne kan blive

Hvis man er fristet til at give en ekstra god julegave i form af kontanter eller almindelige gavekort, som kan veksles til kontanter – så skal man træde varsomt. Her skal medarbejderen nemlig betale skat af beløbet, hvilket ikke vækker lutter glæde blandt medarbejderne til trods for, at man på denne har helt frit slag i forhold til at vælge lige præcis den gave, man ønsker sig.

Uanset hvor lille beløbet er, er det skattepligtigt. Derfor vælger mange virksomheder, som har overskud på bundlinjen, i stedet for at forkæle medarbejderne med et fedt og bredt gaveudvalg. Modsat kontanter og gavekort, der kan veksles til kontanter, er der rigtig god værdi for pengene ved de gaver, som er i udvalget hos de forskellige gaveudvalgssider. På den måde kan man forkæle sine medarbejdere på en måde, som er fordelsagtig for begge parter.

Vær dog opmærksom på, at julegavens værdi ikke må overstige 800 kr. Nogle virksomheder giver også gaver i forbindelse med påske, barsel, fødselsdag eller lignende, og her skal man tage den samlede værdi af gaverne for året. De samlede gaver for året ikke må overstige en værdi på mere end 1.100 kr. Hvis julegaven eller gaverne i løbet af året overstiger de beløb, skal du være opmærksom på, at der skal betales skat af gavernes værdi.