Hvis du vælger at udfordre status quo, går du ikke igennem et virksomhedseventyr uden modstand. Det kan Peter Michael Oxholm Zigler skrive under på med virksomheden og værkstedsportalen Autobutler. Men modvind blev vendt til medvind, og i dag kan han se tilbage på en drøm, der gik i opfyldelse.

 

Tekst: Majbritt Mikkelsen
Foto: Trine Willer

“Gør op med dig selv, om 

du er klar, hvorfor du er klar 

og hvad, du vil opnå.”

”Jeg havde ikke en disse forstand på biler,” lægger Peter Michael Oxholm Zigler ud.” Men jeg er vokset op med internettet og de digitale medier og fik ideen om at bruge nettet som kanal til at finde det rigtige autoværksted, fremfor at gøre, som man plejer; køre ned på værkstedet for at få bilen tjekket. På Autobutler skulle man kunne hente forskellige tilbud på reparation af sin bil og vælge det – for én – bedste tilbud, før man kører bilen på værksted.”

Ideen var født, og Autobutler blev stiftet i 2010 af Peter Michael Oxholm Zigler og hans partner Christan Legêne. Ønsket var at vende en traditionel branche på hovedet, bygge en forretning stort op og sælge den igen. I 2016 blev Autobutler solgt for 250 millioner kroner til en fransk virksomhed, og Peter Michael er videre. Drømmen lykkedes.

Peter Michael Oxholm Zigler, Autobutler, One Decision, Bizz Up Efterår 2018, Bizz Up

Udfordre Status quo

Det ligger i Peter Michael Oxholm Ziglers DNA at udfordre det eksisterende: ”Det lyder som en kliché, men grundlæggende er jeg en nysgerrig og kreativ type, der altid har forsøgt at gøre tingene anderledes. Samtidig er jeg som sagt vokset op med digitaliseringen som en naturlig del af hverdagen og en interesse for, hvordan man kan anskue verden og kommunikere via nettet. De ting tilsammen gjorde, at jeg fandt det spændende at udfordre en industriel spiller som bilbranchen, der er rodfæstet i fortiden, og hvor man gør dét, man har gjort i årtier. Men dybest set kunne det ligeså godt have været en helt anden branche, vi havde kastet os over. Der er masser af brancher, som stadig anskuer verden som den har været, fremfor hvordan den kommer til at blive – og her tænker jeg på digitaliseringen.

Stå fast, når vinden blæser

Det er både svært og tidskrævende at ændre folks vaner og måde at gøre tingene på. Peter Michael siger: ”Mennesker er vanedyr, og ’plejer’ lever i bedste velgående, så det tager tid og er utroligt svært at vende en branche på hovedet. Vi skulle overbevise både værkstedsejere og deres kunder om, at denne typer kommunikation sagtens kan finde sted på nettet. Omvendt – hvis du lykkes med at ryste ved ’plejer’, bliver den måde du har fået det ændret på til folks nye måde.”

Peter Michael er ikke i tvivl om, hvad det kræver: ”Du skal kunne blive ved og blive ved og blive ved gennem svære tider. Der er ingen start-up virksomhed, popgruppe eller superatlet, der er blevet succesfuld, medmindre de er gået ind i projektet med 100% passion og dedikation. Stamina er overskriften – også på de regnfulde dage, hvor det føles som om, du er den eneste, der tror på din idé.”

Er du klar?

Netop denne stamina eller vedholdenhed er ét af hovedemnerne, når Peter Michael Oxholm Zigler holder foredrag om, hvordan han var med til at vende op og ned på en traditionsbundet branche. Han slutter: ”Den hyppigste årsag til at mange start-ups ikke lykkes er, at de går rundt med en arrogant forestilling om, at det at skabe en

succesfuld
virksomhed er en walk in the park. 95 procent bliver mødt af den stopklods, der hedder ’virkeligheden’. Det kan godt være, at du selv synes, at du har en god idé, men der er 6 miliarder mennesker i verden, hvoraf nogle af dem altså også skal synes, at din idé er god. Gør op med dig selv, om

du er klar, hvorfor du er klar og hvad, du vil opnå.”

Peter Michael Oxholm Zigler, Autobutler, One Decision, Bizz Up Efterår 2018, Bizz Up

 

FAKTA

  • Peter Michael Oxholm Zigler holder foredrag om dét at udfordre status quo og være i stand til at gå hele vejen.
  • Han kan bookes gennem www.onedecision.dk
  • Han er samtidigt på vej ind i større virksomheders bestyrelser samt et par opstartsvirksomheder
  • I dag opererer Autobutler i 5 lande, er verdens største værkstedsportal og har vundet flere nationale og internationale priser
  • I dag er Peter Michael Oxholm Zigler helt ude af Autobulter og lever af at holde foredrag