Danske Framing People vil gøre op med en støvet branche ved at drive bæredygtig produktion af billedrammer. Virksomheden har oplevet stor medvind under Coronakrisen, og har derfor skullet tænke i nye alternativer for at imødekomme efterspørgslen. Med kapital fra Vækstfonden er det lykkedes at åbne fabrik i Skive, som skal være rammen for endnu flere arbejdspladser i Udkantsdanmark.

Det skal hverken være raketvidenskab eller koste en bondegård at få indrammet sit billede i fire stykker træ og et stykke glas. Derimod skal det være nemt, hurtigt og til en ordentlig pris at få indrammet de ting, som betyder mest for én. Det er essensen af 28-årige Jonas Bach Andersens arbejde med virksomheden Framing People, der er et dansk online rammeværksted. Men for at komme i mål med disse kerneværdier, som i sidste ende skal være med til at gøre processen mere bæredygtig, skal de bane vej for helt nye forretningsgange i den gamle industri.

”Vi har et erklæret mål om at skabe en komplet bæredygtig produktion af rammer. Bæredygtighed i rammebranchen er en by i Rusland, og der ønsker vi at skabe en revolution, for vi skal kunne stå 100 % inde for de produkter, vi fremstiller. Derudover har lange supply chains på eksempelvis rammelister gjort prisen for rammer kunstigt højt, hvilket vi nu gør op med ved at sælge direkte til kunderne,” fortæller Jonas Bach Andersen, Founder & CEO hos Framing People.

Førhen havde Framing People outsourcet deres produktion af rammer til eksterne leverandører, men grundet Corona steg deres producenters leveringstid eksplosivt, og det blev til startskuddet for etableringen af egenproduktion.

Framing People, Vækstfonden, Bizz Up

Det hele startede for seks år siden som et hobbyprojekt ved siden af Jonas’ studier, da han genfandt sin store passion for faget. Passionen for indramning førte til åbningen af Framing Peoples butik på Nørrebro i København i 2019, og i efteråret 2021 deres første rammefabrik på 700 kvm i Skive. Efter åbningen af fabrikken er salget allerede steget med 300 % i forhold til samme periode sidste år.

”Vi gik et skridt tilbage for at etablere produktionen og sammensætningen af det rigtige team, så vi bygger et stærkt fundament med mere kontrol over supply chain og produktionskapacitet. Vi kan allerede se, at vores produktionspriser er faldet markant, så vi får de helt rigtige forudsætninger for at levere hurtigere til den rigtige pris, men også i den rigtige kvalitet” fortæller Jonas Bach Andersen.

Samtidig er det vigtigt for Jonas at skabe flere arbejdspladser uden for de større byer. Her er det væsentligt, at der findes muligheder i Danmark, som støtter op om denne agenda – og her er Vækstfonden en vigtig spiller, fortæller Jonas Bach Andersen:

”Jeg vokset op i en lille nordjysk landsby ved navn Vegger, så jeg ved hvor vigtigt det er for sammenhængskraften med arbejdspladser på de kanter. Kapitalen fra Vækstfonden har gjort, at vi har kunnet åbne fabrikken, indkøbe et startvarelager samt maskiner, og nu komme i drift. Nu skal vi have endnu flere fagkyndige hænder ind over til at hjælpe med udviklingen af vores rammeproduktion, som brager derudaf. Det er primært takket være Vækstfonden og banken, at vi er her i dag – ja, vi er utroligt taknemmelige.”

Christian Tanbæk Nielsen, erhvervskundechef i Vækstfonden:

”Der er en masse potentiale at trække i over hele landet, og det er vigtigt at have for øje, hvordan vi får skabt flere arbejdspladser udenfor storbyerne. Med Framing Peoples åbning af den nye fabrik i Skive, samt deres ambitioner for fremtiden, er vi kommet et skridt nærmere. Vi glæder os meget til at følge deres videre vækstrejse.”

Planter skov i baghaven for at skabe egne materialer

Som en vigtig del af de nye forretningsveje, hvor Framing People vil blive så selvforsynende som muligt, er Jonas ved at få tilladelse af EU til at plante fire fodboldbaner skov hjemme på sine bedsteforældres gård i Nordjylland. I den forbindelse afventer de også en FSC-certificering (en mærkningsordning for bæredygtigt træ og papir), som kommer på plads i det nye år. Dermed kan man købe rammerne hos Framing People med god samvittighed.

”Vi gør alt, hvad vi kan, for at tænke i nye baner. Vi prøver hele tiden at gøre noget ekstra, ikke bare for dig og mig, men for os allesammen. Vi har en anden dagsorden end andre i branchen – vi laver ordentlige produkter, som ikke laver skade på samfundet; Noget vi kan stå inden for” fortæller Jonas Bach Andersen.

Om Framing People

Framing People er et online rammeværksted, der giver dig mulighed for at bestille og designe dine rammer hjemmefra og få dem leveret lige til døren. De tror på, at den rette ramme kan få et billede til at vække endnu flere følelser hos os, end hvis billedet blot kom i en tilfældig standardramme. Af den grund er Framing People blevet skabt, så du forhåbentligt langt nemmere kan lege dig frem til, hvilken ramme, du føler, er den helt rigtige for dig. De har butik på Jægersborggade 47 på Nørrebro i København, hvor man altid kan kigge forbi.

 

Om Vækstfonden

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen – fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 11.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 42 mia. kr. https://vf.dk/