Når du ejer en webshop skal du have en betalingsmetode eller flere til dine kunder. Der findes mange, både kendte og ukendte betalingsmetoder. Vi vil hjælpe dig til at få en bedre forståelse for fire af dem. Vi hjælper dig til at give dine kunder en bedre service.

Dankort

Dankort er Danmarks nationale betalingskort. I dag laves der kombinerede VISA/Dankort, som kan bruges i Danmark og i udlandet. Det kombinerede kort indeholder alle fordele fra begge kortudbydere.

Dankort er et debetkort, hvilket betyder at pengene bliver trukket fra din konto, med det samme du bruger det. Dankort er ligeledes også gebyrfrit, så kunden slipper for at betale gebyrer i hæveautomater, betalingsmaskiner eller online.

Dankort har også mulighed for at foretage kreditbetalinger, som betyder at dine kunder kan foretage køb, selvom de ikke har dækning på deres konto. Pengene bliver reserveret på kontoen, og trukket når pengene er der, fx ved lønninger.

VISA

De fleste VISA-kort løsninger er betaling med debit – og det betyder, at pengene bliver trukket på kundens konto kort tid efter.

VISA kortets største fordel, er at det er et internationalt betalingskort – hvilket betyder, at kunderne kan bruge det i hele verden, og du kan have kunder fra hele verden.

Det koster dog gebyr at hæve penge i automater, betale i udlandet eller online.

Fordele ved et debitkort:

  • Brugeren kan ikke trække over – du kan altså ikke bruge flere penge end du har
  • Debitkort kan bruges i både Danmark og udlandet
  • Butikkerne har lavere omkostninger, hvis brugeren betaler med et debitkort

Ulemper ved et debitkort:

  • Kortet kan ikke anvendes i alle butikker
  • Debitkort har saldokontrol, hvilket betyder at kortet bliver afvist hvis kontoen er tom

Viabill

Når du betaler med Viabill kan du dele din betaling op. Viabill kan findes på over 4500 webshops.

Denne delbare betalingsløsning tiltrækker flere kunder, fordi de ikke skal af med alle pengene på en gang.

Lad os sige, at du sælger en sofa eller en computerspil – som ofte er noget man kan stå og mangle ret meget, fra det ene øjeblik til det andet. Det kan hurtigt løbe op i 5000 kr., så derfor tiltrækker det mange fra den yngre del af befolkningen med denne betalingsløsning.

Der findes flere afbetalingsrater, så kunden kan vælge den løsning der er bedst.

MobilePay

MobilePay er den smarte betalingsløsning, som kan foretages fra din smartphone. Vi vil skyde på, at de fleste har installeret og oprettet MobilePay som privatkunder.

Nu kan du også få det til din butik, webshop eller anden forretning. Det giver dig mulighed for at få flere kunder, som måske er på farten, som har glemt deres kort eller af en hel anden grund.

Når du opretter din virksomhed får du et nummer, som kunderne skal overføre til. Det bliver faktisk ikke lettere end det.

Du skal huske, at din kundes smartphone skal være tilsluttet bluetooth for at kunne finde butikken, ellers skal virksomhedsnumret bare indtastes.