Golf VII blev i begyndelsen af oktober kåret til Årets Brugtbil 2019 af en jury af danske motorjournalister. I Bilernes Hus er vi helt enige, og har derfor også over 50 forskellige versioner stående klar til en ny ejer.

Tekst og foto: Hans Olav Sandal

Golf VII kom på markedet i 2013 efterfulgt af et facelift i 2017, hvor den blandt andet fik LED-positionslys og en opgradering af infotainment-systemet. Det er udgaven fra 2013-2016, som juryen har vurderet.

Hos Bilernes Hus er vi ikke overrasket over, at Golf VII løb med den flotte titel. Det er en sikker, komfortabel og solid bil med gode køreegenskaber.

– Golfen er den bedste pakke. Driftssikker, ingen generelle fejl og forholdsvis lave omkostninger for at holde den kørende. Godt nok er den dyr i indkøb, men Golf holder generelt prisen godt. Samtidig er der rigtig mange til salg, så der er mulighed for at gøre en god handel, siger freelancejournalist og en af jurymedlemmerne, Jacob Dalby.

Sikkert brugtkøb

Golf VII er en rigtig populær bil blandt danskerne. Alene fra 2013-2016 blev der solgt 11.864 udgaver i Danmark. Derfor er der også rigtig mange til salg brugt – ikke mindst i Bilernes Hus, hvor du kan få alt fra den mindste dieseludgave til den største benzinracer GTI. Og der er masser i både femdørs-versionen og som stationcar.


LÆS OGSÅ: Bilernes Hus: Fra læder til lak


Ifølge salgskonsulent i Bilernes Hus, René Pelle, er der ingen tvivl om, hvorfor Golf VII både er populær blandt kunderne og hos forhandlerne.

– Som bilsælger kigger vi jo ofte på afskrivningen på bilen over årene. Altså hvor meget bilen taber. Og der kan vi bare se år efter år, at Golfen er en af de biler, der tager den absolut mindste afskrivning, siger René Pelle.

Tidsløst design

Der sker måske ikke det helt store, når en ny model Golf kommer på markedet, og nogle har måske svært ved at se forskel. Men selvom Volkswagen har et konservativt ry, så scorer Golf højt på alle parametre, og det gør den også ofte til testvinder i klassen, når pointene skal gøres op.

– De laver noget, der virker. De laver noget, der føles lækkert at sidde i. Rattet osv. føles godt, og til gengæld laver de ikke det helt store om. De laver noget, der fungerer, fastslår René Pelle.

Bilernes Hus Silkeborg, Bizz Up Efterår 2019

Plads til det meste

Golf-klassen er en rigtig folkelig bilstørrelse, hvor der skal være plads til hverdagens praktik. Også her er Golf førende.

På passagersæderne har en voksen på 185 cm fint med luft både foran knæene og over hovedet og føler sig ikke klemt inde på bagsædet.

– Du kan have en barnevogn bagi, hvis det er det, der skal være plads til. Og fire voksne eller to voksne og tre børn på tur er intet problem. Ellers findes den jo også i en stationcar-udgave med et endnu større bagagerum.

Første VW sejr

Det er første gang i brugtbilskåringens 14-årige historie, at en Volkswagen model vinder. Og det kan undre, efter som Golfen stort set er synonym med en hel klasse af biler, og har været nomineret flere gange. Derfor er det også på tide, at den bliver anerkendt som vinder, mener René Pelle.

– Både på måden den kører på, på prisen og på vedligeholdelsesomkostningerne, og det er jo netop det, de vægter højt, når Årets Brugtbil skal kåres.

René Pelle får heller ikke mange negative kommentarer med retur, når folk har været ude at prøve en af de mange modeller, der er til salg hos Bilernes Hus.

– Det er en velkørende bil. Den er rummelig og støjsvag. Når først man har taget en prøvetur, så kommer man tilbage og siger; den kørte sgu godt!

Bilernes Hus Silkeborg, Bizz Up Efterår 2019

Bilen, der ældes med ynde

Selvom Golf VII snart efterfølges af en Golf 8, så er den stadig meget tidsløs i designet og med helt fremme, når det handler om sikkerhed og teknik. Golf VII fik fem stjerner i sikkerhedstesten Euro NCAP, og har multikollisionsbremse som standard.

I Bilernes Hus har vi også mange af den faceliftede udgave 7.5, hvor modellen er opgraderet på en række punkter, der også i dag gør den til en af de sikreste og mest moderne biler på markedet. Og det er jo ikke helt dårligt for en model, der blev lanceret i 2012.

Hos Bilernes Hus ønsker vi Golf VII stort tillykke med den fortjente titel.