Indretning af hjemmekontor er ingen nem opgave. For hvis du gør noget galt, ser du det ikke bare, du mærker det – og du mærker det hver hverdag fra kl. 8-16. Et godt hjemmekontor er behageligt nok til, at du kan bruge hele dagen i det, minimalt nok til at holde dig fokuseret, og ideelt set interessant nok til at få din kreative idéer til at flyde.

Læs med videre her for at få gode råd til, hvilke slags møbler du skal vælge, og hvordan du skal indrette dem på dit hjemmekontor!

BOBO, møbler, indretning, Bizz Up

Sæt funktion først

At designe et hjemmekontor kan lyde skræmmende. Heldigvis er det første trin enkelt: tænk over, hvordan du kan lide at arbejde. Stil dig selv spørgsmål som: Hvordan kan jeg lide at arbejde? Hvad distraherer mig? Og hvornår er jeg mest produktiv?

For et hjemmekontor skal æstetik ikke tage over for funktion, men de skal samarbejde for at skabe det bedste rum til dig og dine behov. Så fokuser på, hvad du har brug for fra rummet. Tænk derefter over, hvordan du vil have det til at se ud.

BOBO, møbler, indretning, Bizz Up

Byg den opbevaring, du har brug for

De fleste job kræver adgang til en eller anden form for udstyr – hvad enten det er store printere og kopimaskiner eller slanke notesblokke og kuglepenne. Men odds er, at du ikke har brug for alt det udstyr hele tiden.

Spørg dig selv om, hvilken type udstyr du bruger regelmæssigt i dit job? Og hvilket udstyr og forsyninger du har brug for, som du måske ikke har brug for fuldtidsadgang til?

Når du har besvaret disse spørgsmål, kan du lave en opbevaringsløsning, der opfylder dine behov.

Vælg et kontorbord, der ser godt ud og føles godt

Skriveborde er omdrejningspunktet for ethvert hjemmekontor, og du skal overveje, hvordan skrivebordet føles, samt hvordan det ser ud. Invester altid i et korrekt proportionerede kontorbord, som for eksempel et hæve-sænke bord. Når alt kommer til alt, vil du tilbringe det meste af dagen der.

Se efter et skrivebord, der er stort nok til at fungere som et behageligt arbejdsområde og højt nok til at rumme dine ben – og overvej derefter, hvordan det ser ud. Der er så mange muligheder tilgængelige, at du ikke længere behøver at ofre stil for funktion, så du kan helt sikkert finde et funktionelt kontorbord, der passer til din stil.

BOBO, møbler, indretning, Bizz Up

Find en stol, du elsker at sidde i

En god stol er ikke bare smuk – den er også behagelig og støttende nok til at bruge hele dagen i. Ergonomi bør være en stor overvejelse, når du vælger skriveborde og dertilhørende stole. Derfor er det vigtigt, at du finder en stol, der føles behagelig for dig.

Når du bruger en stor del af din dag på at sidde ned, er det vigtigt, at din kontorstol har god lændestøtte. Komfort er værd at investere i, og hvis skrivebordsstolen, du kigger på, hjælper dig med at få dit arbejde gjort uden distraktioner, vil den sandsynligvis betale sig selv ind på ingen tid.

Hold distraktioner på et minimum

Når du designer dit hjemmekontor, vil du gerne indstille dig selv til succes. Og en del af det betyder at forudse – og undgå – de smertepunkter, du sandsynligvis vil opleve.

Overvej, hvad du putter i dit rum, og om det rent faktisk skal være der. Gør det sjove stykke indretning dit kontor hyggeligere og mere funktionelt, eller vil det trække dit fokus fra dit arbejde?

Tilføj lys uden blænding

Når det kommer til hjemmekontorer, er lys din ven. Bare pas på genskin og blænding. En af de største fejl du kan begå på dit hjemmekontor, er at placere din computerskærm således, at den bliver udsat for blænding fra lys og vinduer.

Put gardiner på dine vinduer så du kan justere lysindfaldet i løbet af dagen og invester i lamper med indbyggede lysdæmpere. Begge disse tilføjelser kan give dig kontrol over dit hjemmekontors stemning.