Hvad får man ud af at spille brætspil på arbejdet? Er det ikke bare spild af tid, tænker du måske? Her får du idéer til hvordan spil på arbejdspladsen kan give værdi.

Opøv nye kompetencer i teamet

Teambuilding, ryste-sammen og mange andre discipliner kan peppes op med et brætspil eller kortspil.

Ønsker I at lære at snakke mindre om arbejde – og mere om jeres privatliv, interesser og det der er vigtigt for jer? Snakke der kan give en ny forståelse for hinanden og give jer en ny dimension i fremtidige samtaler.

Et af de spil der er rigtig godt til netop det er “SNAK spillet” som igennem et helt simpelt kortspil, giver jer mulighed for at fordybe jer i tænksomme emner. På den måde snakker I ikke kun om seneste episode af top 10 Netflix serien, men kommet et niveau længere ind i dybden. Det giver en anden stemning og I får pludselig en helt ny viden om hinanden – hvor I kommer fra og hvordan I er landet der hvor I er i dag.

Skaberen af spillet, Frederik Svinth, rejser desuden rundt og laver workshops med virksomheder med fokus på den gode samtale. Her kan det fx tages ud af virksomhedens egne rammer og ind i en bålhytte til en omgang “Snak og Æd” med dertilhørende spil og samtale.

Find spillet og andre brætspil hos SpilCompagniet: https://www.spilcompagniet.dk/Braetspil

Bryd gruppedannelser og siloer

Lær nye at kende på arbejdspladsen – få brudt med de sædvanlige grupperinger i frokoststuen eller kantinen. Helt naturligt vil mennesker ty til det nemmeste, det velkendte og rare. Ofte sidder man og spiser de samme steder – når nogen tager en ny plads ved bordet, så er der pludselig uro.


Læs også

Inspiration: 3 teambuilding aktiviteter


Ved at introducere nogle spil i en pause eller til fyraftensøllen og fredagsbaren, kan I pludselig blive koblet på nye måder og snakke med nogle nye, fra en anden afdeling.

Det kan være super sundt for jeres forretning, og medarbejderne får nyt indblik i hvem der arbejder med hvad – og hvilke personer de er.

Teamøvelse: Det fælles projekt

Savner I at føle samhørighed og fællesskab i hele virksomheden. Arbejder I for eksempel meget med forskellige projekter eller kunder, så kan det være en fordel at skabe nogle mindre projekter, som kobler jer med et fælles mål.

En sjov idé her er at placere et stort puslespil i kantineområdet eller et loungeområde. Gerne med 1000 eller 5000+ brikker. Det giver en god hjernevrider, væk fra computeren og ud af mødelokalet, et par minutter om dagen – og vil være et projekt, som I kan bygge på længe.

Når den sidste brik lægges – er der stor begejstring hos mange! Alle der har deltaget føler et bånd – og ansvar for at de kom i mål. Hæng gerne billedet op i en ramme bagefter, som et trofæ. Derefter kan øvelsen gentages årligt efter behov. Det giver nogle fantastiske minder og en god teamfølelse.

God spillelyst.