Lisbeths Køreskole køber 70 nye motorcykler til køreskolens elever i rekordhandel. Fremadrettet vil køreskolen udskifte køretøjerne årligt efter kun halvt så mange kilometer på vejene som tidligere.

 Lisbeths Køreskoles 8 MC-afdelinger bliver snart mange motorcykler rigere. Køreskolen har nemlig netop indgået en aftale med motorcykelforhandleren Rydbergs MC om et årligt storindkøb på 70 motorcykler. Ambitionen er at udskifte alle motorcykler hvert år.

Fra at skifte motorcykler efter 24.000 kilometer på vejene, sker skiftet nu årligt efter maksimalt 12.000 kilometer. Det er godt nyt for køreskolens elever, fortæller den tidligere elev Vagner Lauridsen fra Ribe.

“Det er lækkert at køre på splinternye modeller med udstyret i orden, både for ens sikkerhed og for følelsen, når man er på farten”, siger han.

Indkøbet af motorcykler er tænkt som en ekstra service for eleverne og en måde at markere sig som kvalitetsbevidste i branchen. Handlen sker i forlængelse af, at Lisbeths Køreskole har udvidet med en MC-afdeling i Randers, som er startet den 9. februar.

De brugte motorcykler sælges videre

Når MC-året er omme, byttes alle motorcyklerne igen til nye hos Rydsbergs MC, som sælger de letbrugte motorcykler videre til sine kunder med fortsat fire års garanti.

“Det er ofte nemmere for forhandleren at sælge brugte motorcykler til private end nye på grund af en fornuftig pris, og motorcyklerne leveres tilbage efter relativt få kilometer på vejene, så de er meget attraktive”, siger Nikolaj Schnor, der er medejer og MC-leder hos Lisbeths Køreskole, og tilføjer:

“Motorcyklerne er alle af mærkerne Honda og Kawasaki baseret på gode erfaringer med deres sikkerhed, kvalitet og stabilitet. Samtidig er de populære og nemme at omsætte efterfølgende.”

Nyt udstyr er vigtigt for kørselsoplevelsen

Ligesom at køretøjerne skal være det nyeste nye, prioriterer Lisbeths Køreskole også kvalitet i det øvrige udstyr.

“Vi får leveret nyt udstyr af høj kvalitet, fordi vi får mange beretninger fra vores elever om, at det gør køreoplevelsen mere behagelig og sikker. Sidste år købte vi for eksempel 2000 nye hjelme og handsker, som eleverne fik med i prisen, når de tog kørekort hos os”, siger Nikolaj Schnor.

Nyt udstyr er virkelig noget, der har betydning, mener den tidligere elev Vagner Lauridsen.

“Det er dejligt at få nyt tilbehør, og det er rart, at der er et bredt udvalg af tøj, så man ikke må tage til takke med noget, der er tre numre for stort. Og da jeg tog kørekortet, satte jeg pris på, at lærerne ikke var ømme omkring udstyret, men derimod gjorde det klart, at vi bare skulle give den gas og nyde turen”, fortæller han.

Lisbeths Køreskole blev grundlagt I Kolding af Lisbeth Jensen i 1986. Køreskolen har 13 afdelinger placeret i større byer på Jylland og Fyn, og med cirka 50 medarbejdere er køreskolen i dag Danmarks største.