En kognitivt understøttende og professionel drik, der kan langt mere end blot at slukke tørsten og give et kortvarigt ”energiboost” på jobbet – det er lige præcis, hvad Clutch Cognition ApS fra Aarhus har skabt.

I sommeren 2017 fandt en molekylærbiolog, en læge og en ernæringsekspert sammen. De delte en vision om at gøre verden både klogere og sundere. Trekløveren mente, at det var på tide at tilbyde verden noget helt andet end de mange usunde drikkevarer, man finder på markedet i dag. Efter 4 års intens research og produktudvikling kan virksomheden derfor endelig lancere Clutch – en drik til hjernen, som er skabt til både at understøtte mental ydeevne, produktivitet og ikke mindst sundhed på arbejdspladsen.

“Vi vil gøre det nemt for folk at træffe kloge og sunde valg med henblik på en bedre hverdag. Den moderne levevis kræver rigtig meget af krop og sind, og vi ønsker at lade folk bruge krydsfeltet mellem videnskab og ernæring til at opnå bedre mental velvære, produktivitet og ultimativt sundhed.” – Rune Laursen, CEO, Clutch Cognition ApS

Mental medarbejderpleje til moderne virksomheder

Clutch Cognition har allerede indgået flere B2B-aftaler med en række innovative virksomheder, der ønsker at tilbyde deres medarbejdere et seriøst alternativ til de klassiske tilbud som firmafitness, sundhedsforsikring og massage. En forfriskende drik, som ikke kun har en grøn og bæredygtig profil, men en funktionel drik, der kan sætte et positivt præg på den enkeltes produktivitet og mentale velvære. Clutch selv kalder det en win-win-situation.

Uden bivirkninger og baseret på klinisk evidens

Alle ingredienserne i Clutch-drikken er særligt udvalgt på baggrund af klinisk evidens og fravær af bivirkninger. Virksomheden har en ambition om at lave de reneste produkter på det globale drikkevaremarked: Ingen koffein, Ingen usund bordsukker (eller andre hurtigt-optagelige sukre), ingen kunstige sødemidler, ingen farvestoffer, ingen kunstige konserveringsmidler osv. Drikken er patentanmeldt og indeholder et væld af unikke og aktive plante-ekstrakter, såsom salvie-, grøn te- og grøn havre-ekstrakt. Herudover har den et højt kostfiberindhold fra bønner og det unikke kulhydrat Palatinose™, der begrænser stigningen i blodsukkerniveauet i forhold til sukkerholdige drikke. Kombinationen betyder, at drikken bliver optaget meget langsomt og sikrer virkning og stabilitet i op til 6 timer.

Prisvindende dansk opfindelse:
Clutch Cognition var tidligere på året finalist ved den førende internationale prisuddeling indenfor funktionel ernæring, NutraIngredients Awards, har vundet den største pris ved “World BEVERAGE Innovation Awards”, og senest er virksomheden løbet med “Guldægget” i en international iværksætterkonkurrence, der sætter fokus på danske startups med det største vækstpotentiale inden for kategorien “Foodtech”.

Clutch kan allerede købes online på virksomhedens hjemmeside og fysisk på alle landets Q8 tankstationer og i alle Føtex Food butikker.

 

Fakta: 

Clutch indeholder aktive botaniske ingredienser, et højt fiberindhold fra bønner, vitamin C + B5, der bidrager til psykologisk funktion, mental ydeevne og reduktion af træthed og udmattelse. Indtagelse af drikkevarer, der indeholder isomaltulose (Palatinose™) i stedet for andet sukker, begrænser stigningen i blodsukkerniveauet efter indtagelse i forhold til sukkerholdige drikkevarer.