Den danske IT-virksomhed, MeeW trodser tørken, og er klar til at lade sig børsnotere på den nordiske vækstbørs, Spotlight. MeeW består af egne en række datterselskaber, en investerings-portefølje og et serviceorgan.

Armin

Den danske virksomhed, MeeW, der primært lever af at udbyde solide tech-løsninger, har kurs mod den nordiske børs, Spotlight. Direktionen fortæller, at de står klar til at sælge ud af deres aktier, og give flere folk medejerskab i forbindelse med deres kommende børsnotering.

MeeW er en “Tech Venture Builder”, der blev stiftet tilbage i 2017 af den blot 37-årige, Armin Kavousi. Men siden da, har rejsen taget fart:

“Jeg vidste ikke tilbage i 2017, at MeeW på rekordtid ville blive en IT-komet, en mellemstor Dansk virksomhed med over 50 medarbejdere. Men når jeg kigger tilbage kan jeg se at det hverken var vores planer eller strategi, der førte os hertil, men vores iver efter at kaste passion og energi ind i de projekter vi troede på løbende. Jeg husker, bl.a., en bekendt der stoppede op i 2018 og sagde “IKIGAI” til mig. Han mente at MeeW havde det, som japanerne referer til som “Ikigai” – altså dét sweetspot, der skal til for at bygge noget stort.“ siger Armin Kavousi, der er adm. direktør i selskabet. 

Tørkeperioden brydes i Danmark

Det er efterhånden et stykke tid siden, at man har kunnet få øje på en børsnotering i Danmark. Men nu bryder MeeW den opsigtsvækkende tørkeperiode, og lader sig notere, som en af de få danske vækstvirksomheder på den nordiske vækstbørs:

”Det bliver en aktie, som vi selv i MeeW har tænkt os at holde på og bygge på, for så at give videre til vores børn og børnebørn en dag. For os er det en rigtig god timing, og det kan godt være, at der er nogen, der ikke tør lave en IPO lige nu, men vi mener, at vi ligger godt på værdisætningen, og vi har ramt den commitment forud for udbuddet, hvilket vi har behov for.” siger den adm. direktør, Armin Kavousi.

MeeW er et alsidigt paraplyselskab, for en række datterselskaber og brands, under navnene MeeW BRANDS, MeeW STUDIOS og MeeW INVEST. Den mest fremtrædende af dem alle er MeeW STUDIOS-delen, der har bistået i udviklingen af sundhedsvæsenets landsdækkende app, Minsundhed, og beskæftiget sig i udviklingsopgaver for kunder Erhvervsstyrelsen, Skattestyrelsen, Region Hovedstaden, George Jensen, NCC, Pension Danmark m.fl.

Selvom MeeW STUDIOS breder sig over et bredt spektrum af ydelser på tech-fronten, har ledelsesstaben valgt at se ud over deres egne behov ved at bygge deres eget selvstændige akademi-program. Programmet er med til at uddanne de næste fremtidige generationer af IT-folk, grundet den store mangel på og efterspørgsel af IT-specialister i branchen. Om det er en samfundsmæssig udfordring eller et opstået behov i markedet, står MeeW klar til at løse opgaven.

Under MeeW BRANDS udfylder MeeW det tomrum på de innovative idéer markedet står og mangler. Idéerne udspringer af alt fra samfundsmæssige problematikker til en ansvarsfølelse om at hjælpe vores medmennesker. Derfor har virksomheden udviklet den swipebaserede rekrutteringsapp, Nujob, med henblik på at simplificere jobprocessen, og ydermere health-tech-virksomheden, CURVEX, der har udarbejdet deres helt egen en mobile hjernescanner til at bekæmpe stress og ADHD.

De to grene, er dog ikke de eneste der er med til at skabe indtægtsstrømmen i selskabet. MeeW INVEST er stedet hvor MeeW både investerer og rådgiver interessante virksomheder, i hvordan de it-, design-, marketing- og kommunikationsmæssigt kan føre deres konceptidé til markedet. De investerer ikke nødvendigvis med de typiske kolde kontanter, men bidrager også hårdført arbejdskraft, know-how og strategi – via såkaldt sweat equity.

Investeringbenet blev etableret i 2022, og lukkede investeringsrunden for året med ejerandele i hele otte virksomheder. Otte virksomheder, som MeeW ser stor forretningsmæssigt potentiale i.

Børsnotering handler om tage medejerskab i en fælles venture rejse

Men hvorfor vælge at gå på vækstbørsen, Spotlight? Der findes flere typiske venturefonde derudover, og selvom MeeW kun rejser 18,5 millioner ved noteringen, mener direktøren alligevel, at de har taget det helt rette valg:

”Vi har de sidste par år givet medarbejderne muligheden for at tage medejerskab MeeW, ved at afgive aktier. I og med at vi ønsker at give dem en større tilslutning til rejsen, mener vi også at det er en  no-brainer for os at gå IPO-vejen i stedet for venture-vejen. MeeW er ikke blot en aktie, men en folkeaktie som vi mener, at Danmark kan være stolte af og konkurrere med internationalt. Jeg har derfor en forventning om, at vi i fremtiden kan formå at give et lidt større modspil til andre Amerikanske tech-giganter. Vi fokuserer derfor ikke kun på nationale initiativer.” siger Armin Kavousi.

Armin tydeliggøre derfor, at det ikke er en såkaldt ventureinvestering, der er det rette valg for MeeW lige nu – men at det kunne være en mulighed på sigt for datterselskaberne.

“Selvom vi har valgt at gå IPO-vejen for nu, ved vi også, at hvis der skal foretages en videre skalering eller evt.  frasalg af nogle af de interne brands og datterselskaber, som vi for nu har ejerskab i, kan det blive aktuelt at gå venture-vejen. Det vil tiden vise, men på nuværende tidspunkt hviler vores fokus på, at vedligeholde vores stærke og sunde tech venture forretning” fortsætter den adm. direktør, Armin Kavousi.

Han er derfor ikke afvisende overfor muligheden, og anerkender at markedet kan have indflydelse på,  hvad udfaldet bliver.

Profitabel udsigter i 2023

Med kvartalsvise positive resultater i ryggen, siden 2021 og en stærk pipeline for 2023, fastlår Armin at han er mere end fortrøstningsfuld “Jeg er utroligt begejstret for, at vores børsnotering ikke blot lover tårnhøje resultater, men alligevel udviser et solidt forretningsgrundlag. Lige nu forventer vi at de kundeaftaler der ligger klar for 2023, vil udgøre ca. 2/3 af budgettet for i år, og det er vi stolte af.”

Noteringen bærer derfor ikke præg af tomme ord, men fremgår fortrøstningsfuld.

 

FAKTABOKS OM MEEW

  • Blev grundlagt i 2017, i Fredericia
  • Tech-selskabet er gået fra omtrent 20 medarbejdere til 54 på blot 2 år.
  • Paraplyselskabet har en række datterselskaber og brands, under navnene MeeW BRANDS, MeeW STUDIOS og MeeW INVEST
  • Har haft en profitabel vækst på 200-300% fra 2021 til 2022.