Når man tænker på viden, tilgængelige ressourcer, og mulighed for kapitalindsprøjtning, har aldrig været nemmere at blive iværksætter. Alligevel er der et hul når det kommer til diversitet. Kun 3% af den globale venturekapital er investeret i startups med kvinder i spidsen, og det på trods af at 40% af alle startups i USA alene, er grundlagt af kvinder. Endnu værre er tallene hvis vi kigger på venturekapital hos farvede founders.

Tallene taler for sig selv. Når det kommer til at starte en forretning med behov for venturekapital for at understøtte en hurtigt vækst, eksisterer ligestilling ikke. Det er en sag som det danske startup, Cuttles, har besluttet at støtte op om. I efteråret 2020 lancherede de et diversitets initiativ, som giver 92% rabat på deres Startup Builder til kvinder, LGTBQ+ og andre minoritets iværksættere, i forsøg på at styrke og bakke op om de underrepræsenterede entreprenører.

“Vi var chokerede da vi læste statistikkerne. Jo mere vi undersøgte det, jo værre blev tallene. Jeg mener, vi er jo i det 21. Århundrede! Vi overvejede, at donere til foreninger der arbejder aktivt for sagen, som en del af vores forretningsmodel, men det følte vi ikke helt var nok. Vi vil gerne sætte et eksempel for hele industrien, så derfor ændrede vi vores prismodel” siger Christian Thiesen, CEO og founder af Cuttles.

I følge “World Economic Forum’s Diversity, Equity and Inclusion 4.0 Toolkit” kan diversitet i startups sættes i direkte forbindelse med større succes på kriterier såsom omsætning, profit og innovation. De er ligeledes i bedre til at holde på personale, samt til at opdage ricisi i tide. Med det i mente, er det svært at forestille sig, hvorfor kun 26% af startups aktivt arbejder for at tilføre mere diversitet til deres team.

Selvom “Crunchbase Diversity Report” konkluderer, at der for kvindelige iværksættere, er sket en markant fremgang de sidste fem år, er der stadig lang vej til et diversificeret iværksætter-miljø. “Jeg tror på, at det er en sag, som vi er nødt at støtte i samarbejde med hinanden på tværs af iværksættermiljøet, og de individuelle industrier. Vi håber, at vores initiativ vil styrke flere minoritets-iværksættere, og vi vil gerne udfordre resten af startupmiljøet til at gøre det samme” afslutter Christian Thiesen, CEO og founder af Cuttles.

Læs mere om Cuttles diversitets initiativ her.