Med udsigt til en jul med stigende priser og pressede budgetter vælger den danske udlejningsplatform LendNow at bidrage til julehjælpen for nødlidende familier. Al omsætning mellem 1. oktober og 31. december øremærkes julehjælp, og alle gebyrer fjernes helt fra LendNows services.

Vinteren er på trapperne, og med de nuværende energipriser og inflationstal går vi en potentielt hård tid i møde.

Derfor er det mindste, vi kan gøre, at støtte de danske familier igennem denne hårde tid.

“Vi er en lille virksomhed, men vi vil gerne hjælpe nødlidende børnefamilier, så meget som vi nu kan”, siger Azhar Iqbal, der er partner og stifter af den danske udlejningsplatform LendNow og fortsætter:

“Hele grundlaget for LendNow som virksomhed er bæredygtighed og cirkulær økonomi. At hjælpe hinanden ud fra idéen om, at vi i fællesskab er stærkest. Vi vil derfor hjælpe de danske børnefamilier, så godt som vi nu kan, også selvom det måske ikke er så meget, som en større virksomhed kunne bidrage med”, siger Azhar Iqbal.

Øremærket julehjælp og nul gebyrer

For det første øremærker virksomheden al omsætning mellem d. 1 oktober og 31. december til julehjælp. Hvilken konkret organisation, som pengene skal gå til, er endnu ikke blevet besluttet. Det skal brugerne af LendNow-platformen i fællesskab bestemme ved at indsende forslag til LendNow.

For det andet fjerner LendNow alle gebyrer på deres services i perioden 15. oktober – 31. december. Når en person for eksempel lejer et stykke værktøj gennem platformen, betaler de et mindre gebyr til platformen.

Det gebyr fjernes helt i perioden, så de danske familier kan leje værktøj til en lavere pris. I en periode med pressede budgetter er det nemlig sjældent ‘gør-det-selv’ projekter, der prioriteres. Men gennem LendNow kan familierne leje værktøj til en lav pris og dermed få fikset de ting i hjemmet, som nu skal fikses – og yderligere helt uden gebyrer.

En virksomhed bygget på fællesskab

LendNow er en udlejningsplatform, hvor privatpersoner kan leje og udleje hvad som helst. Typisk er det værktøj og maskiner, men det kan i teorien være hvad som helst. Det kan for eksempel også være services såsom rengøring, malerservice og pantindsamling.

“Den fundamentale idé, som LendNow bygger på, er en idé om fællesskab, hvor den enkeltes ressourcer kan komme fællesskabet til gavn. Det giver ingen mening, at 100 mennesker ejer 100 skruetrækker, når vi i stedet kan låne af hinanden”, siger Azhar Iqbal og fortsætter:

“Når vi låner af hinanden, bliver vi alle rigere. Udlejer får dækket nogle af sine købsomkostninger, lejer sparer en masse penge og behøver ikke bruge plads på at opbevare den givne genstand, og så slipper lejer også for at gå forgæves i det lokale byggemarked”.

Den helt store vinder er miljøet

“Den største vinder er dog miljøet. For ved at dele vores ressourcer forbruger vi mindre, hvilket kommer klimaet til gavn. Ved at gøre værktøj mere tilgængeligt for alle vil vi også i højere grad vælge at reparere og istandsætte frem for at købe nyt”.

“Ved at bruge hinanden i stedet for kun at tænke på os selv vil vi forhåbentligt også blive knyttet tættere sammen til gavn for lokalsamfundene”.

“Det hele er med til at skubbe den cirkulære og bæredygtige dagsorden frem, hvor vi i fællesskab kan finde frem til de nødvendige løsninger på nutidens problemer”, siger Azhar Iqbal afslutningsvist.

Sådan fungerer LendNow

LendNow, overskud, julehjælp, Bizz Up

 

I perioden 15. oktober til 31. december vil gebyret under trin 3 således være fjernet for at gøre det billigere for enhver at leje og/eller bestille handy-hjælp.