Der er den samme urkraft bag passionerede musikere og erhvervsfolk, siger musikeren, der midt i livet har genfundet sig selv med en ny solo-karriere.

Tekst: Kim MacKayzee
Foto: One Decision

One decision, Chief 1, Bizz UpSiden Lars Pedersen i midten af 80’erne blev til Chief 1, har han været hele møllen igennem. Populært hiphop-idol som DJ og rapper i Rockers By Choice og siden succesfuld musikproducer, sangskriver og manager for stort set alt hvad der kan krybe og gå i dansk musik.

Men undervejs glemte han sig selv, og i 2015 ramlede hans verden sammen. Chief 1 fik en depression og havnede i et mørkt hul. Hans dybe passion for musik blev vejen ud i lyset, og midt i livet tog han en beslutning om at bruge sine sange til at lancere en ny solo-karriere for ham selv.

”Jeg har i mange år været ham, der ligesom tog sig af alles problemer og sørgede for at alle havde det godt. Nu er det kun mig selv, der er ansvarlig for mig selv, og det føles som en ufattelig frihed, der er megakreativ og inspirerende. Jeg kan næsten ikke lade være med at lave en ny sang hver dag,” siger Chief 1.

Før interviewet har han undskyldt, at han er lidt syg og mangler energi, men efter et par sekunder er det som blæst væk, efterhånden som han taler sig varm. Chief 1 har noget på sinde og en historie at fortælle.

”Det er en frihed som jeg har fundet på et sent tidspunkt i livet og som er virkelig fantastisk, men som selvfølgelig også kan være lidt ensom en gang imellem, men det får jeg så opfyldt, når jeg er på turne med mit band.”

One decision, Chief 1, Bizz Up

Han bruger sin musik og sine sange til at formidle sit budskab og sin historie, men han er også begyndt at holde foredrag, hvor han tager publikum med gennem sin livshistorie.

”For mig er der ikke så stor forskel på at holde foredrag og spille koncerter. Tit så spiller jeg også sange til mine foredrag. Til mine koncerter fortæller jeg mellem hver sang, og til mine foredrag fortæller jeg så hele min historie på godt og ondt.”

Chief 1 fortæller at det næsten føles som en koncert for ham, og han bruger lige så meget energi, både fysisk og psykisk, på at lave foredrag.

”Måske er det faktisk hårdere, fordi hver eneste gang jeg har holdt et foredrag, har jeg det som om jeg har været til psykolog. Jeg vil aldrig kunne holde to foredrag på en dag. Det ville være alt for mentalt hårdt, fordi jeg giver så meget af mig selv, men det giver også mig selv noget.”

Det at holde foredrag giver ham en ekstra dimension og en mulighed for at komme ud og røre nogle andre mennesker end dem, man normalt møder til en koncert.

”Det er noget folk kan bruge. Jeg har haft gode oplevelser med folk som slet ikke har noget med musik at gøre, der kan nikke genkendende til min historie. Det kan godt være vi laver noget helt andet, men dybest set er vores bevægemønstre, følelser og passion det samme.”

”Drivkraften og urkraften i det, vi laver som kreative mennesker, er det samme. Jeg tror der er mange, som kan bruge mine foredrag til en ny måde at tænke gamle mønstre, vaner og historier på. Det handler dybest set om det samme, det handler om en kreativ ild, man ikke kan holde nede, og så handler det om at prøve at opnå den succes, man nu sætter sig for.”

One decision, Chief 1, Bizz UpMålgruppen for Chief 1 er derfor meget bred, og også i erhvervslivet er der efterspørgsel efter at høre hans foredrag.

”Succes er relativt og det kan være mange forskellige ting. Men det handler om at lykkes, være selvstændig, stå på egne ben og brænde for noget i modgang og medgang. Så det er dybest set det samme som toperhvervsfolk, jeg er så bare professor i musik.”

Der har altid kun været en vej frem for Chief 1. Musikken fylder alt i hans liv, på samme måde som andre ildsjæle brænder for deres passion, hvad enten de er iværksættere, erhvervsledere eller engagerede medarbejdere.

”Jeg har aldrig haft en plan B, jeg har kun haft en plan A. Det er mit DNA og hvis man tager musikken ud af mig, så er der bare en lille amagerklump, der ligger som en gelemasse ovre i hjørnet. Det er min drivkraft og grunden til, at jeg står op om morgenen.”

”Jeg synes, jeg er et godt sted i livet nu. Der sker meget, jeg skal bare være bedre til at nyde det. Det er svært, for jeg er en type, der sætter meget høje krav. Jeg øver mig i at skrue ned for de krav og at være i nuet. Så er jeg et godt sted? … jeg synes jo stadig der er ting der kan justeres. Det er jo også derfor, man er her.”