Kontoret og de vante arbejdsrammer, er stedet hvor man har mulighed for at vise sit værd, stræbe efter respekt og at stige i graderne og måske også lønniveau. En måde at komme frem på, er at demonstrere, at man kan løfte mere ansvar og andre opgaver.

Få tekniske færdigheder til at løft mere ansvar

Alle bringer noget særligt til arbejdspladsen, i den rolle de udfylder på kontoret. Vil man gerne performe over evne, bør man tilegne sig nye færdigheder til at kunne gøre mere. Kompetenceudvikling eller færdighedsbyggende kurser kan komme på mange måder som et Power Bi Kursus til databehandling, træning i social media management til at lave bedre marketing, forståelse på at være GDPR-compliant – og meget andet.

De rigtige færdigheder dækker et behov eller udnytter uudvundet potentiale på kontoret. Vælger man et kursus, der giver færdigheder, der er stort behov for, kan man måske være så heldig at ledelsen vil betale for det. Mange arbejdsgivere investerer gerne i deres medarbejdere, hvis det betyder, at forretningen kan drives mere effektivt.

Overvej at lære om event- og projektkoordinering

Nogle ting på arbejdspladsen kræver omfattende koordinering, og at kunne det er derfor en attraktiv færdighed. Også her kan må få undervisning eller blot lære om værktøjer og systemer, der hjælper med at planlægge, koordinere og eksekvere på ting. Det kan være f.eks. event-koordinering, som både kan gøres for PR-formål, eller til at holde fester og arrangementer på kontoret.

Det kan også være mere almen projektkoordinering, der kan bruges i langt flere sammenhænge. At kunne projektstyre er et godt først skridt mod en fremtidig lederstilling, men færdighederne vil altid blive værdsat, da man bliver bedre til at optimere rutinerne på arbejdspladsen.

Vær first-mover på social sammenhængskraft

En anden ting man kan tage med på kontoret, ved siden af direkte professionelle færdigheder, er forslag og initiativ til at få flere sociale ting til at ske. Husk at kollegerne også er ens kammerater og dem, man bruger meget af sin hverdag med. Fællesspisning, byture, sociale eller sportslige arrangementer i weekenderne og meget andet vil også give værdi i hverdagen, og man vil blive værdsat, hvis man aktivt arbejder for at sætte aktiviterne i gang.

Kontoret er et professionelt og socialt rum. Hvis man kan være en, der gør det bedre at være i begge typer situationer, vil det ikke blot løfte kvaliteten af arbejdet, men også forbedre forholdet blandt kollegerne.