Som iværksætter er kontorfaciliteterne et oplagt sted at holde på moneterne, men at komme ud af kælderen og ind i et dynamisk og professionelt miljø kan vise sig at være en vigtig investering


I Bjerringbro er flere virksomheder flyttet ud af privaten og ind i den lokale erhvervs- og udviklingspark, KnowHowZ. Iværksættervirksomheden DS Energy, som arbejder med energioptimering, er en af dem, der har gode erfaringer med at starte op i et professionelt miljø af både iværksættere og etablerede virksomheder.

Jeg sætter lige en vask over
Jarl Gorridsen fra DS Energy har mærket forskellene og siger om det at arbejde hjemmefra: ”Jeg gjorde det i en periode på halvandet år og oplevede at blive stærkt udfordret af manglende effektivitet. Forstyrrelser stod i kø for at spænde ben; så kunne man liige sætte en vask over. Og forberede aftensmad. Og gå tur med hunden. Og pludselig kom børnene hjem, selvom man lige havde sendt dem ud af døren. Arbejde og fritid flød sammen. Det var heller ikke fedt at have forretningsforbindelser på besøg, da det er svært at sende et professionelt signal, når folk træder ind i en entré, hvor hunden er vadet igennem med våde poter, og børnene har banket jord af støvlerne.”

Fokus på det vigtige
Der var derfor ingen tvivl, da Jarl sammen med sin makker Morten B. Madsen, startede virksomheden DS Energy. Jarl fortæller: ”Morten havde til huse i en virksomhed, som er vores vigtigste samarbejdspartner, og jeg sad hjemme. Det var ikke en holdbar løsning. Vil man træffe fælles beslutninger, bør man sidde sammen. Derfor valgte vi at flytte ind i KnowHowZ.”

Udover et kvantespring i effektivitet har valget også kastet andre gevinster af sig: ”Som iværksætter har man travlt, så for os er det afgørende at være et sted, hvor alting kører, og basisfaciliteterne er i orden, siger Jarl og slutter: ”vi er synlige og del af et dynamisk miljø, og vigtigst; så glæder vi os ligefrem til at få folk på besøg, fordi vi nu kan koncentrere os om udelukkende at drive virksomhed. På den konto er indflytningen i KnowHowZ vores bedste investering til dato.”

 

Fakta:

– KnowHowZ erhvervs- og udviklingspark huser 18 virksomheder og tæller i alt 30 arbejdspladser

– I løbet af det seneste år er KnowHowZ vækstet med 8 virksomheder

– Den daglige ledelse varetages af direktør Karoline Lynggaard