På Lindholmen i Göteborg bliver Karlatornet netop nu opført. Når tårnet står færdig i 2023, bliver det Skandinaviens højeste på 245 meter. Det store byggeri stiller høje krav til sine leverandørers pålidelighed, miljøhensyn og ekspertise. Derfor er Flügger stolte af at levere maling og spartelmasse samt ekspertrådgivning under hele byggeprocessen.

Karlatornet bliver 73 etager højt med 611 lejligheder, et 8.000 kvadratmeter stort hotel, massevis af kontorer og en sky bar på 69. etage. Fra projektets start i 2021 og indtil færdiggørelsen ved udgangen af 2023 er Flügger leverandør af de mange liter maling og spartel, som et byggeri i denne størrelsesorden kræver.

“Kravene til byggeriets leverandører er høje og tidsplanen er stram. Derfor skal produkterne leve op til strenge standarder for kvalitet og miljø. Vores arbejde på Karlatornet viser, hvordan Flügger er en naturlig og pålidelig leverandør til de største projekter med stor kompleksitet. Og vi er meget glade og stolte over at være en del af projektet”, siger Johannes Karlsson, Country Manager for Flügger Sverige.

Stram tidsplan og minimal downtime

Et stort anlagt byggeri af den størrelsesorden, der bliver opført på få år, kræver en stram tidsplan med mindst mulig downtime. Det betyder, at alle involverede parter skal kunne levere produkter med stor præcision, hvilket også var grunden til, at Flügger vandt udbuddet til byggeriet – kombineret med gode produkter og rådgivning.

“Når man er en del af et stort projekt, er der altid høje forventninger til levering og rådgivning. På Karlatornet er tidsplanen også meget stram, så for os som leverandør er det afgørende, at der ingen leveringsforsinkelser er på produkterne, og at disse er effektive, når malerne skal udføre deres arbejde”, uddyber Johannes Karlsson.

Har analyseret bygningen

Flügger leverer spartelmasse, grunder og vægmaling til projektet. Fællesnævneren for alle de leverede produkter er, at de er nøje udvalgt til byggeriets karakter, som kræver høj anvendelighed og god finish.

Et eksempel på, hvorfor Flügger vandt udbuddet, er, at spartlen er enkel at benytte og hurtigtørrende, så malerne hurtigt kan komme videre. Samtidig er malingen udvalgt så den specifikt passer til de arbejdsmønstre, malerne har på byggeriet af Karlatornet, så der ikke kommer forsinkelser i byggeriet.

“Ved et stort byggeri med specifikke brugs- og kvalitetskrav er materialerne essentielle. I dag skal spartel kunne klare de forhold, som et tidseffektivt byggeri kræver. Det indebærer for eksempel, at vores spartel har en høj tolerance over for skiftende temperaturer og fugtigheder, samtidig med den giver et utroligt jævn lag spartel, så man med Special Grund kan male direkte på væggen efterfølgende. Til slut har Perform 5-malingen god dækkeevne og er i stand til at tåle de mange påvirkninger af vægge og maling, som ellers kommer i resten af byggefasen”, siger Johannes Karlsson.

Karlatårnet er et af de første store projekter i den nye bydel Karlastaden, der skal bestå af kvarterer med huse, kontorer, butikker og restauranter. Bydelen skal efter planen forsynes med bæredygtig energi via en energihub.

 

Fakta: Karlatornet

  • Bygningen bliver 245 meter høj med 73 etager.
  • Tårnet kommer til at rumme 611 lejligheder, 300 hotelværelser, 8.000 kvadratmeter hotel og en sky bar.
  • Flügger leverer følgende produkter: Flügger Sandplast LB-spartelmasse, Flügger Sandplast LSR-spartelmasse, Special Grund og vægmalingen Perform 5.

 

Flügger Group A/S producerer og markedsfører et koordineret sortiment indenfor bygningsmaling, træbeskyttelse, spartel, tapet og tilbehør til malerfaget i Skandinavien, Island, Østeuropa og Kina. Vores primære målgruppe er den professionelle maler og konsumenter, som foretrækker god håndværkerkvalitet.