Focksy forlag, tourette, Bizz UpLæs historien om Hr. Tourette skrevet af Kamilla Pi Hedemann Schrøder, der som 6-årig fik diagnosen Tourettes syndrom. For at forstå – og forklare – hvordan hun havde det, opfandt hun Hr. Tourette.
Katja Bamberger Bro, som står bag samtalespillene Small Talk – Big Questions har sammen med Kamilla Schrøder udviklet spørgsmål til dialog omkring historien, om at føle sig udenfor og om ikke at kunne styre sin krop. Sådan har vi alle prøvet at føle – og den bedste måde at opnå forståelse fra andre på er gennem dialog.

Bogen kan læses for børn fra 4-års alderen.

Hvad er tics og Tourettes syndrom?

Tourette er en arvelig neurologisk lidelse, der viser sig ved pludselige og ufrivillige motoriske bevægelser, verbale lyde eller gentagelser af ord.
15-25% af alle børn har forbigående tics, og 0,5-1% af alle børn har kroniske tics. En mindre del af børn med kroniske tics har Tourettes syndrom.

Man skelner mellem to typer af Tourette: TS og TS+. TS er Tourette kun med tics, mens TS+ betyder, at man også har andre symptomer såsom OCD, autisme eller ADHD.

 

DANSK TOURETTEFORENING anbefaler bogen:

“Jeg lærte Kamilla at kende, da hun var barn. Hun kæmpede ligesom så mange andre med diagnosen Tourette, og det var vigtigt for mig at understrege, at hun var en del af et fællesskab. Desværre fandtes der ikke meget litteratur om emnet, og jeg er særlig glad og stolt over, at Kamilla som voksen har valgt at skrive om sit liv og sin barndom med Tourettes syndrom, så alle, som på den ene eller den anden måde er berørt af emnet, kan læse hendes historie.” Kirsten Kristensen, Dansk Tourette Forening.

Hr. Tourette kan købes via diverse online boghandlere, direkte via Focksy Forlag eller hos Bog & Ide, Plus Bog, Saxo.com eller Tales.