– om noget børnene ret faktisk kommer til at bruge.

Lad os starte med det positive. Hvor er det skønt at bo i et land, hvor der er gratis skolegang, fordi vi betaler skat til statskassen, som er med til at forme Danmarks fremtid!

Startup Central, Anders Fogh, BIzz UpDet var så også det. Jeg mener virkelig, at vi som et innovationsland, hænger i bremsen, hvis vi ikke mener, at der skal innoveres i vores statsbetalte skolesystem. Hvor er læringen om alle de ting, som vi har brug for at vide i det virkelige liv?

Jamen Anders havde du en dårlig skolegang? ”Næh egentligt ikke, jeg havde venner og sad en del på rektors kontor, fordi jeg ikke kunne indfinde mig i læringsstilen med alle på 4 rækker og en lærer, som fortalte om verdenen ud fra et pensum.” Jeg mener ikke at skolesystemet er bygget til iværksættere og dem, som ikke passer ind i de firkantede kasser, vi har i vores system. Systemet er forældet.

Men hvorfor lærer vi ikke det som er vigtigt; privat budget, jobansøgning og jobinterview osv.? Lær ungdommen om en årsopgørelse tidligere, og giv dem indsigtsmuligheden i at blive deres egen chef, iværksætteri er en levedygtig vej at gå!

Jo længere du kommer i skolesystemet jo mere lærer du og jo mere specialiseret vej du går. Man kan jo uddanne sig til man er pensionsklar efterhånden, men hvad med at starte tidligere med det som rent faktisk er brugbart i livet?

Jeg er sikker på at ingen folkeskoleelever bliver introduceret for at skabe, lede eller drive en virksomhed. Det skete i hvert fald ikke i de gode 90’er dage.

Jeg mener faktisk, at hvis vi ikke får gjort noget ved dette NU, så taber vi en generations muligheder for at træde ud af lønmodtager mønstret, som er blevet skabt over flere årtier og tallet af private virksomheder vil dale og dermed også vores lands velfærd!

Sidder du som forældre – som jeg selv, så nej alle skal ikke være iværksættere, men alle skal dæleme have en velinformeret og sjov introduktion til, at studiebøgerne ikke er den eneste vej de kan tage. Jeg vil aldrig blive skuffet, hvis mine egne børn valgte anderledes, men jeg vil være skuffet over mig selv, hvis jeg ikke gav dem troen på, at de kunne skabe deres ejet.

Danmark kigger ind i en fremtid, hvor vi mangler virksomheder og vi mangler flere som kan skabe jobs, jobs skal ikke kun komme fra staten! Det er folkeskolen og os som forældre der bærer ansvaret, lige så snart de har valgt at gå på STX, HHX eller noget tredje, så er jagten sat ind på en drøm.

Vær en ansvaret voksen og sikre at Danmarks innovative fremtid har en plads i samfundet.