Efter 9 år i IT-branchen smed jeg min opsigelse i mit trygge fuldtidsjob. Jeg startede en lille virksomhed for 3 år siden, sideløbende med mit fuldtidsjob som Global Business Developing Manager i en IT-virksomhed, da jeg skulle rejse mig fra en økonomisk nedtur. 

Sidenhen er der sket så meget

I 2018 købt Pernille sin drømmebondegård. I dag har hun 6 heste opstaldet plus hendes egne.

Pernilles lille fritidsvirksomhed fik virkelig sit eksistensgrundlag i marts 2020. Alt og alle skulle have mere rengøring og hun fik virkelig travlt. Hun var ude og gøre rent hver dag inden hendes fuldtidsjob, hver aften og weekender.

“Det var hårdt men det gjorde mig så glad! På eller anden måde fik jeg bare en energi ved at hoppe i arbejdstøjet, og tage ud og gøre noget for min egen virksomhed.” fortæller Pernille.

Pernilles arbejdsglæde og motivation for hendes fuldtidsjob var stødt dalende. Hun og ledelsen kunne ikke blive ved med at finde hinanden på midten, og der var noget der virkelig trak i hende.

Midt under Corona-pandemien i stormens øje med rystende hænder og klump i halsen, smed Pernille sin opsigelse. Et farvel til ni år med import og eksport af IT, logistik, service af udstyr og farlig godstransport – et halløj til en ny tilværelse som herre i eget hus, som alles rengøringskone.

Du ville også kunne lide…

Bæredygtig virksomhed fik “nej” fra Løverne – nu går de ind på 13 nye europæiske markeder

Yes, I hørte rigtigt, Pernille har valgt en tilværelse i sin egen virksomhed – Skaarupgård Erhvervsrengøring.

“Jeg har aldrig følt så meget glæde ved at gå på arbejde, alle ugens dage. At hjælpe virksomheder, med at skabe en tryg og ren arbejdsplads for deres medarbejdere, så de stadig kan gå på arbejde – eller sørge for den lokale badeklub/fritidsklub kan holde åben, fordi de har styr på deres rengøringsplan.” fortæller hun.

“Skurvognene på byggepladserne bliver rengjort hver dag. Jeg møder så mange smil, gode samtaler og taknemlighed for det jeg gør. Jeg elsker alle aspekter af mit nye job.” smiler hun og fortsætter, “det har på ingen måder lagt i kortene, at jeg i en alder af 34 år skulle lave sådan et spring, men nu, kan jeg ydmygt sige at det skulle jeg have gjort for 3 år siden.”

Ta’ springet – hvad er det værste der kan ske

Pernille spurgte hele tiden sig selv ”Hvad er det værste der kan ske?”. I hendes tilfælde kunne hun ikke finde arbejde, som ikke var IT, og hvis det var det værste der kunne ske – så skulle alt nok gå.

“Jeg har generelt mødt en enorm opbakning, og klap på skulderen. At ”turde” smide facaden og gøre det man har lyst til selv om det er at smide en karriere som mange finder en enorm anerkendelse i for at gå som rengøringskone.” fortæller Pernille.

Det gik op for hende, at hun ikke blev lykkelig af at jage andres anerkendelse, og i dag røre det hende ikke hvad andre tænker.

“Når det er sagt, så tror jeg også den opbakning jeg fik fra mine nærmeste, var fordi det var så tydeligt hvor oprigtigt glad jeg pludselig var, og mit energioverskud var stødt stigende.” fortæller hun og fortsætter, “Jeg har været single i 3 år, og alt mens jeg var inde i den her utrolig positive udvikling, møder jeg en mand, som jeg senere hen forelsker mig helt håbløst i, og vi har i dag begge underskrevet købskontrakten for en fælles landejendom.”

Fremtiden ser lovende ud 

Da Pernille lavede sit budget for 2021, gik hun med livrem og seler. Med de mange år i IT, ved hun hvor demotiverende urealistiske budgetter er, og hun kender sig selv godt nok til at vide hvad der motiverer hende.

“Jeg har indfriet budgettet i første kvartal af 2021, og der er rigtige gode takter for resten af 2021.” afslutter Pernille.