Hvis du har din egen bil, måske det endda er en nylig tilføjelse til dit liv, så er der en masse ting, som er rare at vide om bilen. Det er ikke muligt at gennemgå dem alle kort, men indsnævret får du her tre ting du absolut bør vide!

Hvor tit bilen skal til periodisk syn og serviceeftersyn

Forhåbentlig er periodisk syn og serviceeftersyn ord, der ringer klokker i din hjerne – ellers er det yderst heldigt, at du læser med her. Et periodisk syn er faktisk lovpligtigt, og fungerer som fuld inspektion af din bil. Her får du tjekket bilen for sikkerhedsmæssige fejl, for eksempel ved bremser og lignende, samt de miljømæssige aspekter ved bilen, for eksempel at den ikke forurener mere end grænseværdierne tillader. Et serviceeftersyn er modsat helt frivilligt, dog stadig en forholdsvis grundig gennemgang og til tider ordning af bilen.

Hvad forskellen er på sommer, vinter og helårsdæk

Sommer- og vinterdæk giver ved navn ret nem anvisning til at det ene sæt bruges om vinteren og det andet om sommeren. Et sommerdæk er hårdere end et vinterdæk og har mindre dybe riller end et vinterdæk. Det gør at sommerdækket har mindre friktion mod vejen. Skiftning af dæk foregår som en forholdsvis naturlig del af enhver bilejers eksistens, og ofte gøres det ved en autoriseret autopartner, der kan foretage skiftene professionelt. Helårsdækket er en mellemting mellem de to, men fordelen heri ligger i besparelsen på skiftet og bestemt ikke funktionen.

Hvordan man tjekker olie

Det er bedst at tjekke olien, når bilen er varm, som efter en køretur, da olien her er tyndest. Lad bilen stå lidt inden der tjekkes, og træk da pinden op. Tør den af igen, sæt den på plads og træk den op. Herpå kan du aflæse olieniveauet, der bør befinde sig mellem de to streger.