I en travl hverdag hvor daglige gøremål skal gå op i en højere enhed, er det sjældent træningen, der prioriteres. Det ses blandt verdens befolkning, hvor mentale- og livsstilssygdomme stadig plager alt for mange. Platformen Bubly er et innovativt redskab, der laver skræddersyede træningsplaner, som matcher det enkelte menneske.

Tekst: Mia Christina Greenfort
Foto: Bubly

Formålet: En sundere livsstil, øget livsglæde og en mere modstandsdygtig krop. Bubly gør personlig træning, en luksus for de få, til en mulighed for de mange.

Idéen om Bubly opstod efter en graviditet, hvor de sidste kilo havde svært at slippe kroppen for founder, Fridda FlenstedJensen, som endte med at hyre en personlig træner. En dyr, men effektiv løsning. Fridda legede videre med tanken om at gøre personlig træning billigere og lettere tilgængelig. Visionen ændrede sig hurtigt fra at omhandle personlig forfængelighed til at fokusere på en af verdens større problematikker. Inaktivitet. Med ønsket om at finde en løsning forlod Fridda sin trygge hverdag, for en iværksættertilværelse med træningsuniverset Bubly.

Bubly, træning, Bizz UpIfølge WHO er inaktivitet verdens fjerdestørste dræber, og Danmarks næststørste. Strategien for Bubly følger af samme grund FN’s tredje verdensmål for ‘Sundhed og Trivsel.’ Fridda har en mission om at få folk op af sofaen ved at gøre det nemt at motionere. Ikke for at gøre alle til granitskårede fitnesstyper, men med ønsket om at skabe balance og velvære i livet.

“Træning skal ikke have skam som følgesvend på grund af vanvittige træningsog kropsidealer. Træning er for din egen skyld. Det er fedt, hårdt, udfordrende og du lærer en masse om dig selv, fordi du opbygger selvtillid og selvværd. Der er virkelig plads til forbedringer i fitnessindustrien,” siger Fridda Flensted-Jensen, Founder af Bubly.

Hjælp dine medarbejdere til en sundere livsstil

I lande, hvor velfærden ikke er på samme niveau som i Danmark, er der stort fokus på office benefits, hvor et medlemskab til fitness ofte er en del af personalegoderne. Det ser vi også i Danmark med office yoga og løbeklub. Disse aktiviteter henvender sig dog mest til dem, som allerede har et godt aktivitetsniveau. Men hvad gør Jytte på 54 år, som har lidt ondt i ryggen efter for mange år med stillesiddende computerarbejde?

“Niveauet for personlige trænere i de danske fitnesscentre kan ikke måles med universitetsuddannede trænere på Bubly. Derfor kan servicen betegnes som en luksusgode til din krop, eller dine medarbejdere. Det er videnskabeligt bevist at motion øger motivationen, produktiviteten og koncentrationsevnen. Vi bekæmper mere end livsstilssygdomme, når vi er aktive. Vi styrker også vores mentale sundhed,” fortæller Fridda.

Bubly har en bred diversitet og omfavner flere af de sundhedsproblematikker, der ofte findes i en virksomhed. Det kan være begyndende stress, overvægt, et overstået cancerforløb eller en livsstilsændring. Der findes mange individuelle behov, som ikke kan dækkes ved en ugentlig spinningtime i fitnesscenteret. Og hvor mange gange er man ikke endt med at gå forvirret rundt mellem maskinerne frem for effektiv træning?

Bubly, træning, Bizz Up

Træn med certificerede trænere hvor som helst, når som helst

Al træning foregår via livestreaming på Bublys platform og kræver ikke andet end en stabil internetforbindelse og en træningsmåtte. Træn på stuegulvet, i haven, på forretningsrejsen eller i frokostpausen. Tidspunktet vælger du selv. Hvis din energi og motivation er bedst om morgenen, så er det dér, du skal lægge din træning. Har du derimod brug for at få rystet kroppen efter en lang dag på kontorstolen, så kan du lægge din træning om eftermiddagen eller sidst på aften. Bubly sparer dig også for transporttiden til fitnesscentereret, som du kan omsætte til effektiv træningstid. “De fleste ved godt at motion er nødvendigt for en sund livsstil, men det kan være svært at presse ind i en travl hverdag. Med Bubly kan du nemmere planlægge din træning, som snildt kan foregå i stuen, sommerhuset eller haven,” fortæller Fridda.

Bubly stiller høje krav til sine trænere og differentierer sig ved udelukkende at have certificerede trænere på platformen. Alle trænere er uddannede i at imødekomme særlige behov og eventuelle skader. De er er vant til at vejlede mennesker og ikke topatleter. De møder dig, hvor du er, og hjælper dig hen, hvor du træningsmæssigt drømmer om at ende. Har du ambitioner om at nå et bestemt mål, eller ønsker du bare at spise kage med bedre samvittighed, så får du de redskaber, mentale boost og opbakning du har brug for. Trænerne opererer bredt inden for cardio, styrke, pilates og yoga, således kan du som Bubly-bruger selv vælge at træne inden for en koncentreret disciplin, eller kombinere flere, når du vælger din personlige træner eller trænere.

“Hos Bubly er det vigtigt, at vores kunder får den korrekte vejledning og træning, derfor er der krav til at trænere har en universitetsgrad i idræt, fysiologi eller lignende. Det betyder, at trænerne er uddannede i skadeforebyggelse og genoptræning,” fortæller Fridda.

Næste skridt

Bubly er lanceret midt i en pandemi, hvor en ny hverdag gjorde os alle mere omstillingsparate og åbne for teknologiens muligheder. Derfor blev der taget godt imod Bubly fra start af. Personlig træning over en online forbindelse er effektiv og til at betale sig fra. En online løsningsmodel gør det muligt at tilbyde de bedste trænere i verden til et globalt publikum. 

Fundamentet for Bubly er lagt, og platformen bruges allerede flittigt af brugere indeog udenfor landets grænser. I den næste tid vil Fridda have sit fokus på international skalering, da inaktivitet ikke kun er et problem i Danmark, men i hele verden.

“Jeg oplever jo forandringen på min egen krop og sind nu hvor jeg får trænet 3 gange om ugen med min personlige Bubly træner. Det giver bare så meget energi og overskud”

Bag Bubly

» Fridda Flensted-Jensen, 39 år, i forhold og mor til to.

» Kaospilot og Cand.mag. i lærings- og forandringsprocesser fra AAU.

» Tidligere Kontorchef i Københavns Kommune.

» Startede Bubly op i april 2020.

» Medlem af Women in Tech (og støttet af Vækstfonden).

Læs mere på: www.bublytraining.com