Ordrerne er begyndt at rulle ind fra Tyskland efter Green Comfort i Randers har fået medfinansieret en ekstern konsulent af Erhvervshus Midtjylland.

Sko og sandaler fra Green Comfort A/S i Randers traver afsted på flere og flere veje i Tyskland, for en opringning fra Erhvervshus Midtjylland har skubbet virksomheden godt i gang med eksport på den anden side af grænsen.

Efter en god dialog og et par indledende møder med virksomhedskonsulenten fra Erhvervshus Midtjylland besluttede vi at sætte i gang. Vi turde, fordi vi kunne få medfinansieret halvdelen af vores investering”, siger adm. direktør Jesper Stærmose.

Han står i spidsen for 18 medarbejdere i Green Comfort, som eksporterer til de skandinaviske lande, Holland, Canada og nu også Tyskland.

Det ser lovende ud. Vi har blæst en boble, som skal blive større og større, og lige nu overvejer vi at ansætte en sælger dernede”, fortæller Jesper Stærmose.

De seneste måneder har han været til en del møder og messer over hele Tyskland med den viden i bagagen, som den eksterne konsulent har forsynet virksomheden med. Hans undersøgelse af markedet har kortlagt, at det er anderledes end det danske bl.a. når det gælder sko-smag og brugen af kataloger.

Forberedelsen er en stor gevinst og giver en mere effektiv eksport-indsats, for vi spilder ikke tiden på de forkerte kunder, men ved hvilke kæder, der findes og hvilke, der passer bedst til os”, påpeger Jesper Stærmose.

På baggrund af de gode erfaringer er en ny ansøgning netop sendt til Erhvervshus Midtjylland.

Den ansøgning er affødt af det første projekt, for salget til tyske kunder stiller større krav til vores it-system, og vi vil gerne gøre webshoppen klar til en stigende efterspørgsel. Og igen har vi haft en god dialog med virksomhedskonsulenten,” siger Jesper Stærmose.

Bliv eksportklar med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland

Har du produktet med potentiale til international succes, så har vi kompetencer og netværk til at gøre din vej til udlandet kortere. Du får en sparringspartner fra de første skridt mod eksport og internationalisering, indtil du er klar til at indtage dit nye eksportmarked.

Vi har allerede hjulpet en lang række midtjydske virksomheder ud på nye eksportmarkeder, og vi hjælper også gerne din. Klik ind på erhvervshusmidtjylland.dk for at læse mere om, hvordan du kan bruge os.

Vi hjælper iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig

Før hed vi Væksthus Midtjylland. Nu hedder vi Erhvervshus Midtjylland. Siden 2007 har vi hjulpet mere end 10.000 vækstorienterede iværksættere og virksomheder. Resultaterne har været mærkbare. Nu udvider vi vores tilbud til at gælde alle iværksættere og alle små og mellemstore virksomheder, der ønsker at udvikle deres forretning.

Vi er sat i verden og finansieret af de Midtjyske kommuner. Derfor er vores vejledning uden beregning. Begrundelsen er den økonomiske og beskæftigelsesmæssige gevinst, der ligger i at understøtte små og mellemstore virksomheders muligheder for at tage rigtige valg baseret på uvildig vejledning.

Erhvervshus Midtjylland, find dit Bizz Up Magasin, Distribution, find magasin, Bizz Up, Bizzup.dk